ЕК няма да попречи на инвестицията на Volkswagen в Турция, защо?

Заражда се спор около готовността на Турция да спазва правила
8 окт 2019 13:01,
30
ЕК няма да попречи на инвестицията на Volkswagen в Турция, защо?
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Манфред Вебер поиска Брюксел да разследва евентуалното строителство за нов завод на Volkswagen в Турция. В писмо до Европейската комисия председателят на групата на ЕНП в ЕП призова условията на сделката да бъдат разгледани от Брюксел. Могат ли европейските политици да попречат на това Турция да привлече инвестицията?

Още по темата

Този въпрос коментира Константин Томов, автор на предаването "Колела" по Bulgaria ON AIR, в ефира Bloomberg TV Bulgaria. Според него е малко вероятно да се отмени решението за построяване на новия завод на Volkswagen в Турция.

"По-скоро това е окончателно решение. Пазарът на недвижими имоти в град Маниса, където ще бъде заводът, е изключително оживен и продават по 30-40 апартамента на ден заради работниците. Не смятам, че ЕК има инструменти да повлияе на компанията", посочи гостът.

Целият спор е дали и доколко Турция е длъжна да спазва правилата на ЕС за държавна помощ, твърди Томов.

Вижте целия разговор тук
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЕВРОКОМИСИЯТААха.Ти щеше да ходиш на бригада на полето за 40ст/ден и да береш чушки за братска русия.
7
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Европейската комисия се командва от Германия. Европейският съвет се командва от Германия.
6
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Въпрос към гербер:- Каква кола имате?- VW произведен в Турция.- Какво мислите за завода на VW?- Нищо не е свършило, може да ги привлечемда го направят в България.- Вие сте олиго френ, нали!?
5
1
 
8
 
! Отговори
отговор преди 4 години
защото ердоган ше пусне нови "мигранти" да плъзнат из западна Европа. а на брюкселските милионери това вече не им харесва. почват да им се клатят столчетата. ердоган ги изнудва и всички го знаем. измисления ес, отива към разпадане! и те така!
4
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Въпрос към гербер:- Каква кола имате? - VW произведен в Турция.- Какво мислите за завода на VW? - Нищо не е свършило, може да ги привлечем да го направят в България.- Вие сте ***, нали!?
3
0
 
12
 
! Отговори
Тя преди 4 години
ЕК има инструменти за влияние, ама на такива като нас!
2
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЕК има инструменти, но не иска.
1
5
 
12
 
! Отговори
ЕВРОКОМИСИЯТА преди 4 години
са американски агенти и целта им е да пречат на РУСИЯ - ЮЖЕН ПОТОК, СЕВЕРЕН ПОТОК, а не да се грижат за Европа. Ние като последни будали се набутахме в ЕС. Ако не бяхме в ЕС нямаше да се съсипе селското стопанство, щяхме да изнасяме домати и чушки за Русия вместо Турция, нямаше да загубим 600 МЛН годишни такси от Южен поток, щяхме да имаме АЕЦ Белене и да изнасяме ток за Турция, а сега се чака да се внася турски ток от Руска АЕЦ