Макаров: "Балкански поток" укрепва българо-руската дружба!

75 млн. лв. са инвестирани в разширение на газовото трасе у нас
22
Макаров: "Балкански поток" укрепва българо-руската дружба!
Снимка: архив, БулФото

Реализацията на "Балкански поток" ще изведе на качествено ново ниво руско-българските отношения.

Това заяви руският посланик у нас Анатолий Макаров при откриване на разширението на газопреносната мрежа по трасето на "Балкански поток" до компресорна станция "Странджа".

Още по темата
"Очакваме с нетърпение дългосрочното партньорство, и не само защото изпълнението на такъв стратегически проект включва непрекъснато и постоянно сътрудничество, а защото то засяга и развитието на свързаните с това области като логистиката, обучение и други.

На 100% аз съм сигурен, че българските и руските компании ще се възползват пълноценно от възможностите, които се откриват пред тях. Ние видяхме, че България се показа като надежден партньор, който изпълни своите ангажименти и успешно завърши този първи участък преди посочения срок", коментира Макаров, цитиран от "Фокус".

Според него това ще се отрази и на други направления в отношенията между двете страни  – туризъм, селско стопанство, култура, икономика и други. "Нека новият газопровод допринесе за процъфтяването на нашите страни и народи и укрепи българо-руската дружба“, допълни Макаров.

Той изтъкна, че свързването на България към "Турски поток" ще позволи да получаваме природен газ по нов надежден маршрут и да станем един от най-големите газови разпределителни центрове. Макаров посочи, че така ще се създадат работни места, ще бъдат привлечени инвестиции, което създава отлични предпоставки за устойчиво развитие на българската икономика.

С разширението на газопреносната инфраструктура на България ние ще запазим своето стратегическо място на газовата карта на Европа, заяви и енергийнитя министър Теменужка Петкова.

"За България този проект е реализиран при стриктно спазване на всички европейски правила, ще направи възможно това ние да запазим своето стратегическо място на газовата карта на Европа. Тази инфраструктура, като част от структурата, свързана с реализацията на концепцията за газоразпределителен център на територията на България, е изключително важна за нас", каза Петкова.

Инвестирани са 75 млн. лв. за шест месеца в разширението на газопреносната мрежа и компресорна станция "Странджа", съобщи Владимир Малинов, шеф на "Булгартрансгаз". Инвестицията е била финансирана изцяло от газовата компания, а проектът основополагащ за газов хъб "Балкан".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ХОРА СТИГА СТЕ МЪРМОРАЛИ- ХВАЩАЙТЕ ЧАМАДАНЧИК ВОКЗАЛ И ПОЕМАЙТЕ КЪМ РУСИЯ- МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА ТАМ Е 230ЛВ,А КОЙ ОСТАНЕ ТУК ЩЕ ПРОДЪЛЖАВА ДА ПЛАЩА ДВА ПЪТИ ПО СКЪП ГАЗ, И 4/5 МИЛИАРДА ПРЕЗ ФОНДА ЗА КОМПЕНСАЦИИ, А ОНЯ С МУСТАШИТЕ ВЕЧЕ Е ПРЕВЕЛ 1.5 МИЛИАРДА НА МАЛОФЕЕВ ДА ИМАТ *** И ПРОТЕСТЪРИ- НАЧИ ДА ПОВТОРИМ- 2013Г- ЕДНИ ДЪЛГИ ПРОТЕСТИ, ББ СИ ПОДАВА ОСТАВКАТА, ОБАЧЕ *** ЗА ПРОТЕСЪРИТЕ И ТРОЛОВЕТЕ ТРЕБЕ ДА СЕ ВРЪЩАТ И ТУК ИДВА РОЛЯТА НА МУСТАКАТИЯ- ПРИБИРА МИЛИАРДИТЕ И С НАШТЕ ПАРИ АЙДАА
19
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До URAAAAAAAAAAНие пак сме си 9 милиона просто вече света не свършва с държавната граница както беше при Русия и сега всеки може да пътува, работи и живее почти където си иска.
18
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тез и те лудите още за братства и глупости говорят.
17
5
 
4
 
! Отговори
URAAAAAAAAAA преди 4 години
S RUSIQ 9 M%ILIONA S USA 5 OT KOITO SAMO 2 BYLGARI NA UMIRANE
16
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
a USA NIE NAI DOBRIQT PRIQTEL NA NEQ PLASCHTAME REKORDNO SKYPI GAZ I F 16 XVALA NA TAIVA DRUGARE
15
3
 
12
 
! Отговори
Тато преди 4 години
Добре, че ще сме газоразпределител след като Турция взе тази роля. Сега на тях се пада благината, а ние сме вторичен разредител по-скоро.. И завода на VW ще е там, ама Бочко да се хвали за пред електората, иначе навън е въздух под налягане, даже и без налягане..***..
14
7
 
7
 
! Отговори
рускиня преди 4 години
попрочетох коментари - положението не е розово. От 14 коментара - минимум 10 написани от хора с тежки умствени увреждания.
13
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
АЛЕКСАНДЪР ДУГИН- ВСИЧКИ РУСНАЦИ СА БЪЛГАРОФИЛИ- А КАК НЕ, КОГАТО БЪЛГАРИТЕ КУПУВАТ ОТ БРАТЯТА СИ ДВА ПЪТИ ПО СКЪП ГАЗ, А ВСИЧКИ РУСОФИЛИ МРАЗЯТ СТРАСТНО БЪЛГАРИЯ- СПРАВКА: НАСТОЯЩИЯТ САЙТ- ПОНЯКОГА СЕ ЧУДИШ КАК БЪЛГАРИ МОГАТ ДА МРАЗЯТ СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД И ТОВА Е САМО КОГАТО ТРОЛЯТ ЗА ПАРИ ЛИ...
12
10
 
5
 
! Отговори
Русофил преди 4 години
Makaroв трябваше да не пускате газта през България,тези хора не заслужават едни руски паметници немогат да опазят,говорят за санкций срещу вас ГЕРБ.Трябваше да ги оставите сами да фалират тотално балгаретата,много са нахални и алчни тези насекоми.Те БГ тата влезоха в ЕС и им стана голяма работата,незнаят къде се намират от радост с пробити джобове са.
11
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не...спосиба...от бг руска дружба.
10
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Можехме да си купим още четвърт самолет ф-16 за тези пари. Строихме "Гьол Белене", сега строим "Балкански порок"."Стратегическо място на газовата карта", означава: "Продължаваме да сме "Троянски кон" в евроатлантическото пространство на руски интереси.Изразявайте се евроатлантически и натовски.
9
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Укрепваме *** с 3 милиарда.. инак зер Путин ще нареди на Шиши да бъкне още една банка. Русише ***-ГО ХОУМ!
8
2
 
11
 
! Отговори
Х преди 4 години
От всичко става ясно, че пАтока не е спирал да се строи, независимо има ли подписани договори и наличие на връзки с други тръби.
7
4
 
23
 
! Отговори
Владислав преди 4 години
Стига сте ни стригали с тая дружба.Видяхме, че Русия ни е такъв голям приятел, че плащаме газа два пъти по-скъпо!
6
0
 
7
 
! Отговори
селянин преди 4 години
а ако има война Русия Турция ?????????? ко правимЕрдоган ако не се разберем с Русия ще правим каквото си знаем (от преди няколко дни)
5
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-вече укрепва сръбско-руската. Айде, Макаров не си криви душата.
4
4
 
6
 
! Отговори
СТОЯН ГАНЕВ преди 4 години
ОРЕШАРСКИ И БСП ОТРЯЗАХА 65 милиона кубика газ..СЕГА РЕДЖЕП ИВЕДИК И ТУРСКОТО ПЛЕМЕ НИ ДАВАТ 15.8 МИЛИОНА ??? НЯМА ЛОГИКА.
3
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За да сте щастливи и богати - стойте далеч от руснаците.
2
6
 
28
 
! Отговори
Стоко преди 4 години
Вън руската чума от България
1
2
 
19
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Напротив, укрепва българо-турската дружба.