СДС си спомни 3 ноември 1989 г.30 години от началото на прехода

Живи ли са идеалите им...
2 ное 2019 22:48, Петя Славова
167

З0 години след свалянето на Тодор Живков, участниците в Първия координационен съвет на Съюза на демократичните сили се събраха да почетат датата. Живи ли са идеалите на СДС днес и постигна ли Съюзът целите си?

Първите викове за демокрация и първите сини лентички. Събитието е необичайно за последните четири десетилетия към онзи момент. На площада пред "Св. Александър Невски", в условията на комунистически режим, се провежда мирно шествие, припомня Bulgaria ON AIR.

Това е първата организирана масова опозиционна проява, с конкретен повод – подписка против строителството на водни каскади във високите части на Рила, които застрашават реките Рила и Места.

Според участниците именно трети, а не десети ноември е поставил началото на промяната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
от велика сила и надежда се превърнаха в прислужници на една мутра
18
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това на 10 ноември 89 си беше чист държавен преврат с мълчаливото съгласие на КГБ.Може даже да се счита,че това бе генерална репетиция преди преврата в СССР от КГБ,защото нашите държавни тайни и не толкова тайни служби бяха тогава изцяло подчинени на КГБ.Сега в БГ управляват кадри на ДС а в Русия кадри на КГБ.Комунистите отдавна измряха а БСП са креатури на социалистите на Дедо Благоев.(широки социалисти с широки пръсти)Личи им нали.
17
2
 
16
 
! Отговори
до 26 преди 4 години
То сега дори катастрофа не е ... може да се каже, че е бедствие. Една държава с 2 милиона бедни, без армия, без образование, без институции...даже и хора вече няма
16
3
 
20
 
! Отговори
до 21 преди 4 години
Защото тогава парите отиваха по предназначение за здравеопазване, за армията за образованието. И не е вярно, че сме платили със целия си златен резерв защото до 89 българския лев беше обезпечен със злато за разлика от сега. Има още хиляди причини, но на теб са ти напълнили мозъчето с магистрали
15
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 20Същото стана и в Русия!
14
3
 
20
 
! Отговори
Ivan преди 4 години
С/ДС беше създадена от ДС и под нейн контрол от самото начало до края й! Целта беше да има контролируема опозиция, която да помогне на комунистите да превземат икономиката и спестяванията на държавата. Вижте създателите и ръководителите на "сините", над 50% агенти на дс и румно! Всичко е тотален фалш!
13
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това са черни дати в българската история. От тогава България започна да загива и продължава с пълни темпове и до днес
12
24
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Другари нискочелести комунисти.Защо фалира СССР,както и целият соц лагер?Зсщо през " Зрелия" Тошов социализъм не се построиха магистралите ,и на три пъти имаше национални катастрофи при които си платихме със златният резерв в БНБ дълговете към Русия?
11
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На 3-ти ноември манифестираха ентусиасти от сДС.А на 10 ноември преврата го направиха само ДС.А БКП се сниши уж до като мине бурята,пък тя взе че ги отвя съвсем.ДС чрез изнудване им разтуряха всички организаций и по квартали и по предприятия и след като нямаха вече упора от ЦК на БКП всички партийни величия,които не бяха агенти на ДС се суетяха и не вярваха на очите си.Така под егидата на ДС беше създадено и синьото СДС в което доминираха ДС и след кръглата маса окупираха всички държавни постове
10
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да народа ликуваше тогава, защото не знаеше какво го очаква. Тогава започна масовият грабеж на тази държава. Аз бях един от тези по улиците и сега горчиво съжалявам. Искахме ПРОМЯНА, но не очаквахме, че ще загубим самата държава защото вече я няма. Не очаквахме, че ще изгоним младите, че ще се стопим като нация, че ще започне пълното унищожение на България.
9
1
 
12
 
! Отговори
СДС преди 4 години
Досадните "съюзници" на Герб!
8
3
 
21
 
! Отговори
бай Иван преди 4 години
Народа ликуваше падането на комунизма,но не знаеше,че Луканов създаде СДС за да си има контролирана опозиция за пред света,с водачи пребоядисани комунисти и агенти на ДС.Вижте досиетата на първите и комунистическото минало на близките им." Синята мъгла" която сътвориха комунистите с Иван Костов бе успешно разработена.Последва ограбването на България с бандитски милиони от фалирали банки преди това ,когато управляваха комунистите- 3000 лева се разменяха за 1 щдолара......
7
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
30 години стигат !
6
3
 
21
 
! Отговори
Хм преди 4 години
СДС - стани да седна.
5
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички са комбина,навързани като три синджира,роби
4
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колкото и да не навиждам Луканов, поне за едно беше прав:"- Добре, какво вие предлагате като алтернатива?"На Грета й откраднали бъдещето! На България й се изссраха на бъдещето бездарни комсомолски секретари! Цялото СДС надскочиха комунистите в бездарност и крадене.
3
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
СДС-стани да седна.
2
2
 
33
 
! Отговори
Божидар Петков преди 4 години
Началото на края!
1
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разбихте дръжавата,демокрация на търка-лета.Кой не скача е син,ай сега ядете попарата