Предприемач: В България безработицата е почти нулева!

Красимир Дачев: Българинът си поставя ниски цели
5 ное 2019 22:44,
86
Предприемач: В България безработицата е почти нулева!

"Всички знаят, че в България безработицата е почти нулева и не работят само тези, които не искат да работят", коментира предприемачът Красимир Дачев в предаването "Денят ON AIR". Той изяви мнение във връзка с призива на Радев бизнесът да поеме водеща роля за преодоляване на социалната криза

Според него българинът си поставя ниски цели и очаква да го потърсят от някъде, вместо сам да положи усилия. Той коментира, че революция със сити хора не се прави.
 
"Никой не е съгласен да се дават пари за нереформирани сектори", допълни Дачев. Работодателите не са склонни да се наливат парични ресурси в тях.

По-лесно да се искат преразпределения в нереформираните сектори, отколкото да се променят те. Той се пошегува, че девизът на България трябва да се промени на "Аз искам".
 
Според предприемача обществото няма нито силата, нито волята да постигне промяна.

"Не се събира достатъчно критична маса от политическа воля, за да промени това нещо", заяви Дачев.

"Държавата върви уверено нагоре. Може би не върви със скоростта, с която ни се иска, но се развиваме устойчиво", каза той в ефира на Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Безработица в почти нулева при топ кадрите ... защото ако не е за 4000+ лева в София, ще работят за 8-9000 евро в Европа или 10-15000 долара в САЩ
49
0
 
4
 
! Отговори
Реален пример преди 4 години
х 1000 лева
48
3
 
7
 
! Отговори
бл.134 в Зап. парк преди 4 години
България на 6 морета.Върнете ни Солун.2000 минимална заплата
47
4
 
3
 
! Отговори
бл.134 в Зап. парк преди 4 години
България на 6 морета.Върнете ни Солун.2000 минимална заплата
46
4
 
27
 
! Отговори
Реален пример преди 4 години
В Пазарджик реалната безработица е над 50% . Един от най големите чуждестранни колонизатори /инвеститори/ е фирма Костал които плащат около минималната заплата .Вместо да дават по добро заплащане те внасят работници от Молдова като им плащат минимална заплата+ квартира и по някаква програма от държавата ФИРМАТА взималА Х 1000 НА НАЗНАЧЕН ЧУЖДЕНЕЦ . Това е геноцит на политиците към собствения си народ .
45
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тук някакъв, който казва, че 600лв заплата няма, да иде да види в провинцията какви са заплатите.-------Няма такава заплата дори в провинцията.Освен ако не е нещо супер нискоквалифицирано или на 4 часа.Един общ работник взима 50 лв надница.
44
5
 
25
 
! Отговори
c преди 4 години
само дето никой не иска да работи за африканска заплата при европейски цени на всичко
43
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма безработица щот 1/2 де излизат на пазара на труда са неграмотни. Другата 1/2 бегат за да получават достойно заплащане за труда си. Подобни предприемачи-чорбаджии на всички са ясни
42
2
 
22
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
А тия със социалните помощи от кварталите ,, Изток,, работещи ли ги водите ?
41
0
 
20
 
! Отговори
Пешо преди 4 години
То и избиратели се води, че има 6,2 мил. Нищо, че няма толкова "докери на територията", заедно с децата и пенсионерите.
40
17
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
23, Ти какво точно очакваш да мислят, когато те наемат на работа? Как да ти дадат 5000лв, 40 дни отпуска, 3 дни хоум офис на седмица и да гледат да не те товарят със задачи, за да си щастлив? Бизнесът има само една цел- изкарване на продукт и пари. Ако не изкарва, умира. Всичко останало като благини е следствие от това колко пари може да му изкараш. На никой не му пука за твоята квалификация, ако му трябва стругар, а не професор по астрофизика.
39
4
 
5
 
! Отговори
До 37 преди 4 години
Не съм казал че очаквам и нещо друго. Просто се уча от грешките на другите. И НЕ правя като тях. Печеливш е този, който е различен. Ако си с посоката на стадото - ще живуркаш и ще си "добре" според стадото, а дали ще си добре е друг въпрос. Айде тая мантра с депозитите и жилищата вече се изтърка. Иначе си много "прав" за трайните вещи - да направи ремонт на къщата в забутаното градче (или купи), да си вземе нова кола която след 1 км се обезценява с 30 % и да иде в Дубай за 1 седмица...
38
1
 
34
 
! Отговори
Пешо преди 4 години
Тук някакъв, който казва, че 600лв заплата няма, да иде да види в провинцията какви са заплатите. Обезлюдяването на цели райони си има причина. Дървени философи с прозрачни интереси. Що на тези срещи в телевизията не поканят и някой работник да го питат, как изглеждат нещата от негова гледна точка.
37
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
40, поне в последните години може да се изброят няколко страни в света, които бяха умишлено доведени до критично положение, защото правителствата им не са угодни на действащия американски президент. Други големи икономики също са "санкционирани". Да повтаряте за Виденов и Луканов, е наивно и неперспективно.
36
0
 
20
 
! Отговори
мразя дебили преди 4 години
Безработицата е отрицателна според НСИ само дето има едни 20% безработни нерегистрирани никъде!
35
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Срива на парите дойде от социализма, а не от капитализма. Срива на парите първия път беше след фалита на руснака Луканов, а вторият - след фалита на комунистическият реставратор Виденов.
34
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
предприемачите искат квалифицирани работници, но колко от тях ги обучават? Колко предприятия имат тесни връзки с професионални гимназии? Как да бъде обучен някой на практически умения в индустриални условия, без да е в индустриални условия? Дуалното обучение значи точно това: сключване на договори между държавата и бизнеса, от една страна, и бизнеса и обучаем работник, от друга. няма сектор в обществото, където може да се придобие квалификация единствено в средно училище.
33
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А вие какво очаквате да отговорят хората в масовия случай? тези, които търкат билетчета, е по -вероятно да не са с предприемачески дух. странно е да очаквате, всички да са с нагласа за кариера. А дали е и нужно? Освен това, поживелите малко повече са изпитали авантюризма на капитализма, срива на парите, и залагат на трайните вещи.Сега банките също ни ограбват депозитите.
32
2
 
15
 
! Отговори
До 34 преди 4 години
Страхотно мнение! За растежа, винаги трябва да се насадят някакви нови потребности (страх). Решава ги някой и започва да печели., Ако не ги видиш по телевизията, фейс-а, ще ги видиш у комшията (или жена ти ще ги види), и тогава няма хък-мък купуваш, заминаваш на почивки... За мен типичния пример за не много умни хора са печелившите от Нац. лотария. Следете внимателно какво "ще си купят" след печалбата ... Кавото им е насадено - ново жилище (ремонт), екскурзия и кола. Никакви други цели :)
31
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За необрабтването на земята са виновни приетите "демократични" закони: плащането на субсидии за единица площ, специализацията в зърнопроизводство, договорена от великата Миглена европосредничка, а не за всяка продукция. Тя договори специализация, която убива традиционни сектори като зеленчукопроизводството например. Една Нидерландия (Холандия), която практически няма истинска земя, си е договорила и е втора в света по износ на селскостопанска продукция. ...

Спонсорирани публикации