Предприемач: В България безработицата е почти нулева!

Красимир Дачев: Българинът си поставя ниски цели
5 ное 2019 22:44,
86
Предприемач: В България безработицата е почти нулева!

"Всички знаят, че в България безработицата е почти нулева и не работят само тези, които не искат да работят", коментира предприемачът Красимир Дачев в предаването "Денят ON AIR". Той изяви мнение във връзка с призива на Радев бизнесът да поеме водеща роля за преодоляване на социалната криза

Според него българинът си поставя ниски цели и очаква да го потърсят от някъде, вместо сам да положи усилия. Той коментира, че революция със сити хора не се прави.
 
"Никой не е съгласен да се дават пари за нереформирани сектори", допълни Дачев. Работодателите не са склонни да се наливат парични ресурси в тях.

По-лесно да се искат преразпределения в нереформираните сектори, отколкото да се променят те. Той се пошегува, че девизът на България трябва да се промени на "Аз искам".
 
Според предприемача обществото няма нито силата, нито волята да постигне промяна.

"Не се събира достатъчно критична маса от политическа воля, за да промени това нещо", заяви Дачев.

"Държавата върви уверено нагоре. Може би не върви със скоростта, с която ни се иска, но се развиваме устойчиво", каза той в ефира на Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
6
 
24
 
! Отговори
Ибн Ал преди 4 години
аз тоя го познаам, докато му работят работниците той сиди и си опърдяява ръката и кара колежките да му я миришат. мн брутален, а ние мислихме че иска сффирк ида му праат. та няма безработица така е. както не е имало комунизъм в българия, странат аникога не е фалирала и ние сме по велики от сащ и русия взети заедно. така няма и безработица. а на тоя ще му запазя едно лллайно да изяде
9
1
 
43
 
! Отговори
Гледащ преди 4 години
Много е интересно да гледаш една изчезваща нация и една умираща държава. Накрая можеш да се окажеш един от последните от своите. Такива неща се наблюдават рядко. Наистина ми е любопитно какво ще се случи.
8
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От ДС ченгета, на които са им раздали заводи на килограм съветите ще пропуснем.Всички днешни едри капиталисти са назначени и др. Дачев е същия
7
1
 
37
 
! Отговори
13 преди 4 години
Ясно. Впрегнали са всички заради купените избори. Нека безработицата им е все така нулева и устойчиво да се развиват. Ние знаем, че България е с перфектни показатели. По-перфектно от 1вото място няма. А България е на първо място в света, на второ е Украйна. Дано дълго да се задържи на върха, все така да се развива.
6
3
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да, колкото е нулева и миграцията!Смях на търкалета!
5
25
 
19
 
! Отговори
Георги преди 4 години
На всички които се оплакват от ниски заплати им пожелавам да си развият свой бизнес и да дават по-високи заплати на работниците си. В България не се произвежда почти нищо, почти не останаха грамотни хора, почти не останаха работливи хора. Така, че има перфектни условия за развиване на всякакъв бизнес. Внасяме земеделска продукция, а земеделската земя ни е с най-ниски цени и най-плодородна. Давайте - правете бизнеси и плащайте щедро на работниците си. От сърце желая повече работодатели
4
5
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българските "политици", "предприемачи" и "бизнесмени" трябва да са благодарни на народа че е толкова заспал. Защото ако наистина народа се събуди голямата част от същите тези изедници ще овиснат обесени по дърветата тъй като се знае че над 90% са забогатели по партийна линия и чрез далавери и източване на държавата а сега и на евро фондове.
3
0
 
50
 
! Отговори
Пен преди 4 години
Ааа и заплатите са високи !! За тях не каза ли бизнесмена ? :))))
2
2
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как е възможно да кажеш такава отявлена измислица. Това вече е наглост. Единствената причина, поради която безработицата може да е ниска е защото вече почти няма хора, които да работят. Икономиката ни е уникално зле. Ако безработицата беше по - ниска щеше да е различно.
1
0
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е нулева, даже е на минус, щото хора не останаха от такива "предприемачи" и "работодатели, като този.

Спонсорирани публикации