Предприемач: В България безработицата е почти нулева!

Красимир Дачев: Българинът си поставя ниски цели
5 ное 2019 22:44,
86
Предприемач: В България безработицата е почти нулева!

"Всички знаят, че в България безработицата е почти нулева и не работят само тези, които не искат да работят", коментира предприемачът Красимир Дачев в предаването "Денят ON AIR". Той изяви мнение във връзка с призива на Радев бизнесът да поеме водеща роля за преодоляване на социалната криза

Според него българинът си поставя ниски цели и очаква да го потърсят от някъде, вместо сам да положи усилия. Той коментира, че революция със сити хора не се прави.
 
"Никой не е съгласен да се дават пари за нереформирани сектори", допълни Дачев. Работодателите не са склонни да се наливат парични ресурси в тях.

По-лесно да се искат преразпределения в нереформираните сектори, отколкото да се променят те. Той се пошегува, че девизът на България трябва да се промени на "Аз искам".
 
Според предприемача обществото няма нито силата, нито волята да постигне промяна.

"Не се събира достатъчно критична маса от политическа воля, за да промени това нещо", заяви Дачев.

"Държавата върви уверено нагоре. Може би не върви със скоростта, с която ни се иска, но се развиваме устойчиво", каза той в ефира на Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По повод ниските цели. Потребностите трябва да изпреварват задоволяването. Това е основно положение в икономиката. Първо трябва да се развият потребности, както материални, така и духовни, за да има ефект, за да има удовлетворение и по-нататъшно развитие. Ако на човек потребностите са "едно Ферари с цвят червен", развитие на обществото няма да има.
29
6
 
10
 
! Отговори
До Менсата преди 4 години
Отвори си очите. Това че редиш теста с точките и триъгълниците и цитираш Ницше в оригинал, не значи че си интелигентен и способвн. И 40 мес. ще стоиш безработен. И професор да станеш, няма да става по - добре. Не търси развитие при работодатели. Погледни бъдещето - 60-70 % от професиите след 20 год няма да ги има. Ако разчиташ и тогава на Менсата ще си провал. Един твой колега отдавна не се занимава с това а работи за целия свят в мрежата. 2 къщи си купи вече в София (не е програмист)> Помисли!
28
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само дето повечето хора работят не това, за което са учили. И са в унизителни условия.Ето наскоро почина известен наш актьор. Написаното в медиите след *** му не е ласкаво за състоянието на трудовия пазар.
27
9
 
14
 
! Отговори
Богата6 до 26 преди 4 години
Роби винаги ще има. Робството е зависимост. Аз съм независим и следователно не ми пука за роба. Когато имаш собственост не може да си роб. Слава Богу , демокрацията внесе в България справедливост. За някои индивиди това е нещастие, защото нямат собственост. И те отиват на Запад да търсят сполука. 3 % може би я намират. Дано повече да намират сполуката на Запад под формата на брак с богат чужденец. Иначе няма - с работа гърбат ставаш , богат - не.
26
25
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
1. Безработни хора наистина няма. Без значение каква е причината, това е факт.2. 600 лв заплата нямаТук някакъв от МЕНСА се е жалвал, но от писанията се вижда, че е дървен философ.
25
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Известен бизнесмен е казал аз не съм богат защото пестя от заплати а съм богат защото плащам добри заплати докато нашите бизнесмени не го разберат това ,скоро няма да има кой да им работи
24
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами нулева е щот повечето работоспособни напуснаха държавата да работят в чужбина, а не да ги гърбят постоянно я не платили я по малко, скоро ще почнат и африканци да наемат
23
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нямаме волята да натиснем работодателите да не ни ограбват осигуровките .С нашите осигуровки си купува ново бмв, плаща екскурзиите на скъпоплатените лпбовници, тунинг, нов апартамент, чифт нови цици. Да му мислим бързо ,че живота ни мина в издръжката на такива експлоататори.
22
5
 
33
 
! Отговори
Безработен преди 4 години
Безработицата е за кадърните, защото никой не ги иска.Аз съм на 28 години, магистър инженер, член на МЕНСА, с отлични постижения в професията, но от 4 месеца съм безработен, по собствено желание. На срещите с български бизнесмени обсъждаме колко пари мога да им докарам, а не какви са целите и визията за развитие на бизнеса и служителите.Всеки пред носа си гледа, днес да има, за утре, ако има.
21
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има безработни бизнесмени. Все мечтаят да поробят някого да произвежда, те да продават на Германия.
20
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този "Андрешко" пак дава безплатно акъл, защото нищо не струва.Посъветвайте го да си доведе германски работници, защото са най-производителни. Да произвежда с тях евтини ишлемета за Германия и да им плаща германски заплати.
19
0
 
31
 
! Отговори
Как става? преди 4 години
600 лева са 20 лева на ден..Ако с тази заплата живееш под наем, отопляваш се на ток, пътуваш 20 км дневно от и до работа, осигуряваш се, имаш деца, използваш пълноценна отпуска с почивка, пиеш по 4 бири седмично, храниш се здравословно и с чиста и прясна храна, излизаш с приятели, активен спортист си, турист, обичаш социалните инициативи с добра кауза, харесва ти да си социален и да се срещаш с хора, обичаш културата театъра
18
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Маниакален тип, само пари са му в главата и обвинява всички че са мързеливи и прости. В едно интервю Сашо Диков го пита защо си е купил Ролс-Ройс като е толкова рационален и пестелив, а той отговаря че нямал за какво 5 лева да изхарчи и някъде избивало...
17
1
 
16
 
! Отговори
Един добър приятел преди 4 години
Тука бяха казали една сума дето ме накараха да се позамисля но като видях подателя разликата е съвсем друга не се интересувам от политика но деиствителноста е съвсем друга независимо как го казват това е стоя дето са ги сложили един луд и другия тем подобен е извиняваите към успех ли да вървим пълен смях
16
1
 
39
 
! Отговори
Гробокопач преди 4 години
Въпросният така се е набарбальокал с пари, че е загубил представа за реалността навън и живее в некаква паралелна вселена. Спрете му дрогата;))) Иначе съм стгласен, че овцата винаги се е осланяла на поговорката: "Залудо работи, залудо не стой";)))
15
0
 
8
 
! Отговори
Един добър приятел преди 4 години
Когато КЗП контролира така е после като им кажеш се сумтят но като инспектират гаража така щее
14
3
 
29
 
! Отговори
бай Ламби преди 4 години
Както всеки комунист и тоя мазник е от хората, за които се казва, че нямат страх от господ.Но рано или късно и той ще отговаря за това което е натворил.Както казват старите хора - има видов ден.
13
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз също не познавам безработни хора.
12
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бат Дачев, а кажи ти колко пари икономиса чрез офшорки. И не го завъртай как си го играл инвеститор, защото за всички има закони, колкото и да не са добри, само за вас няма. На бат Киро му опростиха милиони, после му дадоха рамо за милиони заеми, през това време той си купи телевизия. Излиза, че само бизнеса е онеправдан, а хората са безименни роби.Не ви ли е срам, да сте толкова нагли и цинични?
11
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стигнах до края и разбрах, че сме вървяли нагоре!? А все имам чувството, че нещо все ни е нанадолно ... На главите си ли стоят някои?

Спонсорирани публикации