На градина без ваксини? Държавата ще обжалва

Трябва да възтържествува справедливостта, смята д-р Кунчев
142
На градина без ваксини? Държавата ще обжалва
Снимка: pixaBay

Държавата ще обжалва съдебното решение, което разреши неваксинирано дете от Сливен да ходи на градина.

Според решение на Сливенския административен съд неваксинирани деца могат да ходят на забавачка, защото не били опасни за останалите и нямало да пренесат зарази, а забраната за това е дискриминация.

Още по темата
Дотук се стигна след като отец Евгений от Сливен се оплака от дискриминация, защото две от децата му нямат ваксини, в резултат на което са спрени детските им помощи, а едното дете не е допуснато за градина.

Свещеникът отказва да ваксинира осмото си дете, а причината е, че едно от другите му деца е получило усложнение след ваксина за морбили.

„Ще обжалваме това решение, трябва да възтържествува справедливостта и вярвам, че това ще стане”, каза пред bTV д-р Ангел Кунчев, държавен здравен инспектор.

По думите му това съдебно решение е прецедент и на Балканите, и за страните от Западна Европа.

Мотивите на сливенския съд са, че е нарушена е Конвенцията за правата на човека, но според Кунчев се цитира само една част от конвенцията, а се забравя една точка, в която пише, че когато заплашваш останалите и тяхното здраве, предните правила не важат.

Според държавния здравен инспектор това съдебно решение ще бъде отменено на по-горна инстанция, но е лошо, че то разколебава и плаши родителите.

Решението на сливенските административни съдии може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд в 14-дневен срок.


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо имам сложени 3 ваксини МПР, да ми кажете. Не е било експеримент и аз не съм била гвинейско прасе на сатаната и неговите армии от учени.
135
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Висините са средство за експерименти, мозъчен контрол, контрол над населението. И също носят милиарди на фарма индустрията. Когато тялото се национализира е на лице крайна сатанинска диктатура. Ваксините причиняват енцефалит, менингит , парализа и увреди на всички части на човешката система.
134
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ал о бях ваксини рано дете и видя болно щото не е било вкасинирано... Мноооо ле му се оидиграаам
133
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ми налившту гай имунизирани ништу няя му стани! Ша им праи фисионимии на болнити!
132
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До sdКакво е "тредтия райх"?
131
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Антиваксърите са особена порода същества. По-голямата част от тях вярват в това, че земята е плоска. Лекуват се с Бяла светлина и пият мляко от еднорог. Тъжното обаче е, че подобно н хората, могат да създават поколение.
130
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сандо, заради ниската интелигентност на хора като теб, ще страдат мнозина. Но това е положението - по-лесно е да си ***, отколкото умен- в нета има информация. ***.....
129
11
 
19
 
! Отговори
Сандо преди 1 година
Ваксинирането е доказано вече вкарване на отрова в организма/има в нета огромна информация/. Дори в някои случаи ваксината да предпази детето от някои проблеми, то в дългосрочен план бавно го осакатява и дори убива. Ваксините генерират огромни печалби за фармацевтичната индустрия на гърба на хората. Тази индустрия няма файда да лекува хората по света, защото не само ще загуби стотици милиарди печалби годишно, но и ще фалира като цяло.
128
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако твоето чавe, Бае нам кой си, е без ваксина, никой не ти е крив, като то го заразят. Ако има такава, все ще оживее.Все ми е тая как ми се пенявиш.
127
11
 
8
 
! Отговори
Бай Кор преди 1 година
До 127 sdПознай как ще те дера жив, ако тъпото ти ци.г.а.не зарази детето ми с морбили, например. А ти оди съди държавата! Глъмпер!
126
16
 
22
 
! Отговори
sd преди 1 година
Държавата трябва да бъде съдена за задължителната ваксинация !!!Тотално нарушение на човешките права! Това да не е тредтия райх?
125
13
 
16
 
! Отговори
Майка преди 1 година
До ВанкатаПротивопоказания, Ванката, означава, че детето има завишен риск за здравето, заради други заболявания, и претеглени, минусите от ваксиниране превишават плюсовете. Тези деца, които обективно не могат да бъдат ваксинирани, ги пази общият имунитет - колкото повече са ваксинираните около тях, толкова по-трудно ще стигне до тях такава зараза. Т.е. другите, които нямат противопоказания, трябва да са отговорни и да се ваксинират, за да се защитят и такива дечица.
124
17
 
23
 
! Отговори
ВАКСИНИТЕ НЕ ПАЗЯТ преди 1 година
Това е многомилиардна индустрия,която за да печели и трябват милиарди овце!!! Промиват мозъци,че без ваксини ще се върнат болести,които уж били изчезнали заради тях. Хора, събудете се-тези болести не са масови вече,защото хората спазват хигиена, мият си ръцете,не си хвърлят фекалиите на улицата,както е било през Средновековието! Що за *** може да си мисли, че ако се ваксинира и не спазва никаква хигиена,а живее като през Средновековието, ще се опази от всички тези болести? Няма как да се опази
123
19
 
16
 
! Отговори
@123 преди 1 година
Нямаш такива познати, защото засега масата е ваксинирана.Я иди в махалите, където масово не са ваксинирани и си потърси познат с морбили. Не е нормално такова бягство от отговорност.Защо трябва да се стига до епидемии, да има жертви, за да си спомним постиженията на науката през последните 50 години. Усложненията от ваксините са редки, ако в България има повече случаи, те могат да се дължат на лоши партиди, за което може да се търси съдебна отговорност. Но да отказваш ваксиниране е безотговорно.
122
6
 
22
 
! Отговори
хм преди 1 година
До @119 Що се отнася до шансовете е малко спорно, защото без да познавам кой знае колко хора, в момента се сещам за 3 случая на усложнения след ваксини на деца на мои познати, а пък познат с морбили или полиомиелит, като се замисля, нямам.
121
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ето *** който започна тези митове за вредните ваксини: https://ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3136032/
120
16
 
11
 
! Отговори
@119 преди 1 година
Ако шансът за усложнение от ваксина е 1 на милион, а шансът от тежко усложнение от да кажем морбили е 1 на хиляда, как мислиш, кой шанс е по-лош? Ако ти не си ваксинираш твоето дете и всички останали не си ваксинират техните деца, отиваш точно в тази графа. 1 на хиляда. Плюс престой в болница, плюс нерви, драми и т.н. Шансът да загинеш на пътя е горе-долу същата като да получиш тежко увреждане от ваксина.
119
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма научни изследвания, които потвърждават, че ваксините са вредни. Имало е случай с некачествени ваксини, но това е било заради некачествено пройзводство, а не заради вредна формула. Има вече много смъртни случай, на деца особено, които родителите не са ваксинирали, понеже са мислели че ваксините са вредни...
118
7
 
17
 
! Отговори
! преди 1 година
Не мисля, че някой оспорва ефекта от ваксините, разбира се че такъв има. Но усложнения също има, няма защо да си затваряме очите. Може шансът за такова усложнение да е 1 на 1 милион, но какво ще ми пука за тази статистика, ако именно това 1 дете на милион е моето?!?
117
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ваксъри - 30%Антиваксъри - 70%Това са процентите сред учените занимаващи се с тази материя - професори по клетъчна физиология, микробиолози, генетици, биохимици, имунолози, вирусолози, клинични инфекционисти, интердисциплинарни медици и не малко обикновени лекари.