Родители на протест срещу Закона за социалните услуги

Те се събраха в няколко български града
Обновена: 9 ное 2019 17:02 | 9 ное 2019 16:42, Красимир Ангелов
97
Родители на протест срещу Закона за социалните услуги
Протестът във Варна. Снимка: Булфото

Родители от няколко български града се включиха в националния протест на Сдружение "Родители обединени за децата" срещу Закона за социалните услуги, които влиза в сила от 1 януари следващата година.

Протестът се проведе успоредно в осем града на страната.

В София недоволството прерасна в шествие от Министерския съвет до Народното събрание, като затвори частично движението по булевард "Цар Освободител". Родителите се притесняват, че чрез законовите промени, децата им ще могат да бъдат отнемани от социалните служби без тяхното знание и съгласие.

Според Красимира Ахмедова, представител на организаторите във Велико Търново, основното, което притеснява хората е заложеното противоречие между правата на децата и родителите.

Още по темата
Тя отбеляза, че според юристи в новите текстове на закона правата на децата се извеждат като отделен фактор в правната система, като по този начин се противопоставят на правата на тяхното семейство и на техните родители, което е противоконституционно, защото в Конституцията пише, че правата на децата до тяхното пълнолетие се представляват от техните родители.

„Притесненията ни са свързани и с това, че намесата в семействата става много лесна. Само при сигнал, дори анонимен, може да се свика мултидисциплинарен екип, който без предупреждение да нахлуе в дома на всяко семейство“, категорична бе Ахмедова.

Настояваме за пълна отмяна на Закона за социалните услуги, защото той е срещу нормалните семейства, посочи Иван Спирдонов, цитиран от БТА. Той смята, че България е един от малкото острови на нормалността в Европа и не бива да бъде допуснато това да бъде унищожено.

Организаторите посочиха, че ще продължат мирните протестни действия, докато бъдат чути.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До звучи ми като... А ТВОЕТО ИЗЛОЖЕНИЕ СЕ НАРИЧА ЗВУЧНА ДЕЛЮЗИЯ- ПРЕДСТАВИ И ВЯРВАНИЯ В НЕРЕАЛНИ ФАКТИ, КОИТО НЕ ОТГОВАРЯТ НА РЕАЛНОСТТА- ДИАГНОСТИЧЕН ФАКТОР ЗА ШИЗОФРЕНИЯ, МАНИЯ, ПАРАФРЕНИЯ, БИПОЛЯРНО РАЗСТРОЙСТВО.
82
1
 
6
 
! Отговори
звучи ми като преди 4 години
Звучи ми като,законно изземане на дете от семейството(като еничарите по времето на турското робство), децата вероятно ще бъдат продавани на търг или за органи, или за проституция. Вчера Бойко нещо говореше за донорството на органи. Ето откъде ще дойдат. По-добре не раждайте дете в България,всичко в тая държава е прекалено объркано и сложно. Ако не сте милионери тук,детето ви ще го тъпчат и унижават още от детската градина. Може изобщо никой да не е подал сигнал и пак да ви вземат детето.
81
4
 
3
 
! Отговори
Хахахаха преди 4 години
"Той смята, че България е един от малкото острови на нормалността в Европа и не бива да бъде допуснато това да бъде унищожено. "Да плачеш ли, да се смееш ли!!!!!?????
80
2
 
6
 
! Отговори
Давай по-практично преди 4 години
Ако нашите барети не са достатъчни, да сключим договор за временно съдействие от страна на "Спецназ" или на морските тюлени. Да се грижат за реда в маалите, докато товарим питиенца на самолети с еднопосочни билети за Норвегия. Там нека да ги възпитават както намерят за добре - при всички случаи ще е по-добре за питиенцата да растат там, а не в родните си гета.И за нас ще е добре, защото хазната ще пести по няколко милиарда годишно.
79
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Той смята, че България е единот малкото острови на нормалността в Европа-----------------България остров на нормалността???! ARE YOU KIDDING MAN ???? България е едно малко изолирано островче в огромния океан от модерен многолик свят, в който шепата останали хора си мислят, че са върхът на айсберга , а всъщност на ниво интелект са зациклили някъде в Ориента.... И всеки който мисли различно, бива етикиран като ненормален. Но разбира се, на останалия свят не му пука
78
12
 
3
 
! Отговори
хмммм преди 4 години
"Конституцията пише, че правата на децата до тяхното пълнолетие се представляват от техните родители."-----------------------Май че трябва да се сменя конституцията.на БГ, тя е много архаична за 21 век! АМИ АКО РОДИТЕЛИТЕ ИМАТ ПОГРЕШНА И НАПЪЛНО ИЗКРИВЕНА ПРЕДСТАВА ЗА ПРАВАТА НА ДЕЦАТА СИ??? Ако смятат дори, че детето няма право на нещо, а според международния закон за защита на детето, то ИМА право и се нуждае от защита??Тук прозира страх, че на повечето българи, свикнали да "възпитават" децата си с шамари, им се забранява насилието като метод! Затова протестират.
77
1
 
1
 
! Отговори
До една майка преди 4 години
Писала съм под този псевдоним моля не го употребявайте.Измислете си свой
76
0
 
13
 
! Отговори
така е преди 4 години
Потърсете статията на братя Генчеви: Кое дете е в риск - въпрос за 290 милиона лева.Там доста добре е описано за какво иде реч. Пак е за пари, но с нашите пари ще вземат нашите деца.
75
2
 
9
 
! Отговори
До една майка преди 4 години
Не знам за такъв проект и би било интересно да даде някой повече информация. Чух само, че пилотно са въвели изучаването на норвежки в 3 училища. Учат езика по 6 часа седмично и май давали стипендия и ги пращат за един месец през лятото да живеят в норвежко семейство.
74
15
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Комунисти, нямате никакъв шанс да свалите Бойко и ГЕРБ.
73
10
 
0
 
! Отговори
До 73 преди 4 години
Не, нищо което казах не сочи, че хората са собственост. Работодателите да се са робовладелци? Те ти дават пари за някаква работа. Имат право да те отсвирят, ако не я вършиш, както трябва. И съответно, държавата и тя дава пари, и тя има изисквания. Като да пращате децата на училище, да ги обличате и д-р. Ако не ги спазвате, а тя ви дава пари то тя може да се намеси и да ви отсвири, и вземе децата. Не може да получавате помощи, без някакви условия.
72
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 59значи щом плаща,демек ни притежава ,ставаме нейна собственост щото дала пари? ние да не сме стока,че който дава пари да ни притежава
71
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Шамари, не детство, за българските деца!
70
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Самите юристи не си вярват. има вътрешни големи недоволства срещу съдебната система. Защо ние да им вярваме?
69
5
 
26
 
! Отговори
Една майка преди 4 години
А за въвеждането на задължителното изучаване на норвежки език в училищата чухте ли? Имало го записано в някакъв проект за защита на децата. Някой може ли да даде линка към итернет страницата?
68
4
 
2
 
! Отговори
До 63 преди 4 години
Я дай да ти ги обясня по най-простия начин. Ако плащаш училището на внуците си, или на брат ти децата. Ти може и без да плащаш, да питаш какви оценки има и д-р. Ама не може да настояваш нищо. Да, ама ако ти плащаш училището детето, да се учи. Ти може да не си доволен от резултатите, и да изискваш по-добри оценки. Това ти е в право, защото плащаш. Също и държавата с нейните помощи, и тя може да изисква от тебе нещо. Затова, ако не искате нпотата/правителството да ви взимат децата, без помощи..
67
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
РОДИТЕЛИТЕ ОБИЧАТ ДЕЦАТА СИ, ТОВА ДОБРЕ И ТАКА ТРЯБВА ДА БЪДЕ, АМА АЗ СЕ ПИТАМ ЗАЩО НЕ ПРОТЕСТИРАТ ТАКА СЪРЦАТО СРЕЩУ ПРЕПЪЛНЕНИТЕ ГРУПИ В ДЕТСКАТА ГРАДИНА, ЗАЩО НЕ СЕ ПРОТИВЯТ СРЕЩУ ТОВА ДЕЦАТА ИМ ДА БЪДА ПО 10/12 ЧАСА ИЗВЪН СЕМЕЙСТВОТО, НАЛИ ГОВОРЯТ ЗА СЕМЕЙНИ ЦЕННОСТИ, НО ДЕЦАТА ИМ ИЗВЪН ДОМА- НЯМА ДРУГИ В ЕВРОПА ПО ТОЛКОВА ЧАСА ДЕЦАТА ДА СА ИЗВЪН СЕМЕЙСТВОТО КАКТО ТУК- НАПРАВИ СПРАВКА/KINDERGARTEN/ , А ТЕ ПО МОЛОВЕ И ГРАДИНКИ. ГЛЕДАЙТЕ СИ ДЕЦАТА, ОБИЧАЙТЕ ГИ, НИКОЙ НЯМА ДА ГИ ВЗЕМЕ.
66
1
 
2
 
! Отговори
Ква Нинова бе,чукунд преди 4 години
До 66Бил умен!Смях!Дано стане патъклама тогава да те питам къде ти и приятеля ти Богданов ще се каширате...Давайте го умни пак!
65
9
 
0
 
! Отговори
шматка преди 4 години
До 58Даже не от едно НПО а от три едновременно смуча *** щото съм умен а не като теб.Нинова ви наби дивотийте в главите и илитератите днешни майки и вчерашни чалгаджийки хукнаха да реватКолко му е да манипулираш п.рости хора
64
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БОРЦИТЕ ПРОТИВ СТРАТЕГИЯТА ЗА ДЕТЕТО НАЙ ПОСЛЕ БЯХА ПОСЪВЕТВАНИ, ЧЕ СТРАТЕГИЯТА НЕ ПОРАЖДА ПРАВНИ ПОСЛЕДИЦИ, А Е ВИЗИОНЕРСКИ ДОКУМЕНТ, ТА СЕГА СЕ ПРЕИМЕНУВАХА НА БОРЦИ ПРОТИВ ЗАКОНА ЗА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ, ОБАЧЕ ТОЙ Е МНОГО КОНКРЕТЕН И ТЕ ЗАПОЧВАТ ДА СЪЧИНЯВАТ, СЪЩНОСТТА НА ТАЯ КАМПАНИЯ Е АНТИЕВРОПЕЙСКАТА ПРОПАГАНДА- И ТАЯ ПРОПАГАНДА СТАВА ТВЪРДЕ ОТКРИТА, А НЯКАКСИ СЕ ГУБЯТ СЕМЕЙНИТЕ ЦЕННОСТИ И ОГРОМНАТА ЛЮБОВ КЪМ ДЕЦАТА ТА ЦЯЛАТА ТАА ИСТОРИЯ ПАК СА РАЗСМЪРДЯ, АМА МНОГО.

Спонсорирани публикации