Родители на протест срещу Закона за социалните услуги

Те се събраха в няколко български града
Обновена: 9 ное 2019 17:02 | 9 ное 2019 16:42, Красимир Ангелов
97
Родители на протест срещу Закона за социалните услуги
Протестът във Варна. Снимка: Булфото

Родители от няколко български града се включиха в националния протест на Сдружение "Родители обединени за децата" срещу Закона за социалните услуги, които влиза в сила от 1 януари следващата година.

Протестът се проведе успоредно в осем града на страната.

В София недоволството прерасна в шествие от Министерския съвет до Народното събрание, като затвори частично движението по булевард "Цар Освободител". Родителите се притесняват, че чрез законовите промени, децата им ще могат да бъдат отнемани от социалните служби без тяхното знание и съгласие.

Според Красимира Ахмедова, представител на организаторите във Велико Търново, основното, което притеснява хората е заложеното противоречие между правата на децата и родителите.

Още по темата
Тя отбеляза, че според юристи в новите текстове на закона правата на децата се извеждат като отделен фактор в правната система, като по този начин се противопоставят на правата на тяхното семейство и на техните родители, което е противоконституционно, защото в Конституцията пише, че правата на децата до тяхното пълнолетие се представляват от техните родители.

„Притесненията ни са свързани и с това, че намесата в семействата става много лесна. Само при сигнал, дори анонимен, може да се свика мултидисциплинарен екип, който без предупреждение да нахлуе в дома на всяко семейство“, категорична бе Ахмедова.

Настояваме за пълна отмяна на Закона за социалните услуги, защото той е срещу нормалните семейства, посочи Иван Спирдонов, цитиран от БТА. Той смята, че България е един от малкото острови на нормалността в Европа и не бива да бъде допуснато това да бъде унищожено.

Организаторите посочиха, че ще продължат мирните протестни действия, докато бъдат чути.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
21
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хубавото е че никой не им обръща внимание.Комунизма свърши преди 30 години, ама тия явно още не са го разбрали.
42
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е гражданското общество.Помните ли преди няколко години какво беше за шистовия газ? Учени бяха впрегнати да обясняват колко нищо нямало да вреди, Борисов се пъчеше колко пари и независимост щяло да имаме, как нямало да се унищожи земята на Добруджа. Ако не бяха тома-теверните и от лошия материал, сега и пшеница нямаше да имаме, и северозтокът щеше да е отровен.Гражданско общество НЕ са НПО-та и фондейшъни.
41
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щели да пращат децата на русофилите на пионерски лагери в брацка Корея !
40
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 22Третият райх се е отнасял по съвсем друг начин с всеки, който не се причислява към един от двата нормални пола.Тактиката е била съвсем друга:1. Опитвали са се да изолират в добре организирани кампуси расови младежи и девойки, за да създават расови арийски дечица.2. Правени са опити и да събират здрави, хубави, бели и руси деца от други народи и да ги дават на немски семейства.
39
0
 
10
 
! Отговори
Соц.услуги- продълж. преди 4 години
При поледица тази съседка изобщо не може да върви по улицата.Затова се питам, защо не се предвиди подобна служба към "Соц.услуги" или към някой отдел на общината? Едва ли е проблем да се проучи колко са приблизително хората на територията на всяка община, които имат нужда от подобни услуги поради затруднения в опорно-двигателния апарат.
38
1
 
11
 
! Отговори
Социални услуги преди 4 години
Децата си ще защитим.Но, както писах тук и друг път, ако не сме ние съседите, на една от жените, живеещи в съседство, няма кой да й купи хляб, когато има поледица.От нея научих, че за увредени стави на долните крайници няма да й дадат нито една от точките, на базата на които се определя процент на инвалидност.Във всяко друго отношение жената е напълно здрава. Има само два проблема - не може да се качва на стълба да си измие прозорците, но намира жени за чистене.При поледица обаче изобщо не м
37
4
 
23
 
! Отговори
Събудете се преди 4 години
Браво! Това са будни родители! Ама крият и другия законопроект с който задължават учениците до 18 годишна възраст да изучават норвежки език в училищата. А също и проектодоговора за размяна на територии.
36
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 36О, бързата *** се обадила.... Можеш да ме проклинаш и лаеш колкото си щеш, ама ти не ги определяш тези неща- кой да има и кой да няма деца. А, и още нещо - ако си недоволна, отиди и се гръмни някъде. Трябва социалните да ти вземат ко.пеленцето.
35
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ао 33: имбецилът се обади... дано наистина да нямаш деца , щото ще бъдат за съжаление. По-мизерна картинка от тия протестиращи родители няма :(
34
0
 
19
 
! Отговори
noFreeman преди 4 години
и като ми вземат детето знаеш ли какво... вече няма да ми се живее и ще се взривя пред парламента или някъде където да опаткам колкото може повече жертви и по възможност близки на правителството... започвам от роднини на парламентаристите... НЯМА КАКВО ДА ГУБЯ...
33
2
 
23
 
! Отговори
Гробокопач преди 4 години
Бутайте Борисов и закона отива в коша за бок..лук!
32
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен " Парадоксът е, че тия родители дето протестират, наистина не трябва да имат деца, заради тяхната тъпота."Мисля, че ти май не трябва да се развъждаш и възпроизвеждаш. Акопо някакъв начин все пак си успяла, раждането ти не е гарант,че си родила качествено потомство.
31
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кремъл:Децата на русофилите ще бъдат отнемани и принудително интернирани в Америка, както сина на Нинова.
30
29
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Парадоксът е, че тия родители дето протестират, наистина не трябва да имат деца, заради тяхната тъпота.
29
28
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като гледам коментарите има много наплашени, които явно си тормозят семействата и си бият жените и децата. Хора, бъдете цивилизовани и никой няма да ви вземе децата.
28
3
 
36
 
! Отговори
До Анонимен 23 преди 4 години
Никой няма да пипа цига нетата! Първо, защото за разлика от българите, те ще се вдигнат и ще пометат всичко. Видя какво стана в Сливен, Амбол и Пазарджик. Второ, защото това е електорът на политическата класа. Трето, и най-важното - защото никой осиновител не иска църно дете. За тях пазар няма. И в момента се продават деца по програмата Приемни семейства. Познай колко са ци ганчета? Почти николко. Търсят се бели, руси, синеоки. Търсят се българчета!
27
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вся власт советам, Путин омуерте, венсеремос !...Че Гевара, Хо Ши Мин,
26
1
 
23
 
! Отговори
Благо преди 4 години
Има ли еничерство и каква е формата му сега?
25
20
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кремъл не е доволен от изборите,...русовили за смяна на модела начело с Малинов и "независими" преминават в подготовка на метеж.
24
29
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След загубата на изборите Червената Мафия предприема активни действия - бойкоти, диверсии, саботажи, терор