"Атака" поиска отмяна на Закона за социалните услуги

Той трябва да влезе в сила на 1 януари 2020 г.
36
"Атака" поиска отмяна на Закона за социалните услуги
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Депутатите от "Атака" поискаха да бъде отменен Законът за социалните услуги, защото според тях той променя цялата социална система.

Законът, който беше приет през март, е третият и последен закон, за който настояваха майките на деца с увреждания, които протестираха месеци наред пред парламента.

Още по темата
Той трябва да влезе в сила на 1 януари 2020 г.

За да не се случи това обаче, от "Атака" внасят проектозакон за отмяна на Закона за социалните услуги.

Десислав Чуколов предупреди, че с този закон социалните услуги се предават на частни фирми и НПО, които изземват държавни функции.

"Държавата аутсорства социалните улуги на частни фирми и НПО-ата, като им дава изключително големи права. С приемането на този закон извеждането на дете може да става само по сигнал, включително и анонимен. Децата могат да бъдат взети от всяко едно семейство за 24 часа без съдебно решение и заповед. По сигнал социален работник ще може да влиза в дома ни", обясни той.

Освен това частните фирми и НПО-тата ще бъдат финансирани с парите на данъкоплатците.

Те сами ще определят размера на цената на услугите, които предлагат, каза още Чуколов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Що е то НПО ?
24
3
 
10
 
! Отговори
до 28 преди 4 години
Абе какъвто и е да строй да е имало, каквато и епоха да е била, какъвто и революционен скок да е бил направен никога ама никога не е имало намеса в семейството или определяне с децата какво ще се случва.Не е имало и термини като родителски капацитет и подобни глупости.Ако много ти харесват тези практики ... пътя е открит, границата не е затворена, моля хващай пътя.
23
9
 
4
 
! Отговори
ПРОПАГАНДНАТА МАШИНА преди 4 години
Ясно си личи как са задействани троловете да внушават как цветнокожи гей двойки ще плащат на НПО фирми, за да им доставят деца от България по каталог за оргии и други извращения. После влизат през проксита, за да си нацъкат положителни оценки... Всеки си спомня до преди появата на НПО-та как беше пълно с безпризорни дишащи лепило по улиците. Тогава нямаше НАТО, ЕС, СОРОС и прочее, нямаше и НПО-та. Но налЕ имаше морал, нали другари! Ако НПО-та се забранят, държавата пак ще има монопол в/у всичко.
22
1
 
4
 
! Отговори
d преди 4 години
АДЕ КЪДЕ СА ВСИЧКИ ТЕЗИ СЕГА ДЕТО КАЗВАХА ЧЕ НЯМА ТАКИВА ЗАКОНИ И КАЗВАХА НА ОНЕЗИ 200 000 БЪЛГАРИ ЧЕ СА ЛУДИ ????
21
2
 
8
 
! Отговори
Един преди 4 години
Отмяната на един закон не връща автоматично предходния, просто маха настоящия. И оставаме без какъв да е закон за социалните услуги, което е на порядъци по-лошо от лош закон. Затова интелигентните хора по принцип искат промяна на даден закон, а не отмяната му. Освен ако не е закона за ДДС, където отмяната е най-добрият вариант, щото ДДС по принцип няма друга идея, освен за изсмуква пари от населението. Те ви идея - нека някоя партия работи активно за отмяната на ДДС - веднага ставам неин фен.
20
10
 
4
 
! Отговори
Дръндер преди 4 години
До ГЕОРГИ ЛАМБУРОВЦитирай ми къде го пише това в закона? Къде! Защото в чл. 102 е определено кои лица се освобождават от такси, независимо кой предоставя услугата. Аз не съм фен на ГЕРБ, но поне като ще плюете някой закон го плюйте адекватно! Никой няма да ви взима децата и да ги води в Норвегия бе хора!
19
4
 
3
 
! Отговори
Дръндер преди 4 години
До реалистАми аз го прочетох, очевидно за разлика от теб! И престанете да ми издигате Норвегия като плашило писна ми от идиотизъм!
18
0
 
6
 
! Отговори
реалист преди 4 години
До ДръндерАко го беше прочел нямаше да питаш.
17
12
 
3
 
! Отговори
Дръндер преди 4 години
Абе някой от вас прочете ли закона или слушате какво ви приказват разни хора, които целят само да ви плашат?
16
2
 
14
 
! Отговори
И ти ли, Бруте? преди 4 години
Макар и със закъснение, от "Атака" са се усетили. Когато този закон влезе в сила и българите пропищят под неговия меч, никой няма да пита бойковците и дянковците защо са го приели. Хората ще казват "Къде бяха патриотите, "Атака", Сидеров?"... Нима Гай Юлий Цезар не е бил убит от група сенатори, недоволни от придобитата от него голяма власт? Така е, но за поколенията остават предсмъртните му думи "И ти ли, Бруте?"
15
0
 
20
 
! Отговори
реалист преди 4 години
За целта на този закон са заделени 290 мил лв ЗА 2020Г . Тези пари няма да отидат за купуване на домове на семействата, в които живеят бедни деца, нито ще им се помогне за да ремонтират домовете си, да им се купят печки, бойлери, дърва за отопление, купуване учебници за децата или дрехи и обувки, но се раздадат на приемни семейства и ЧАСТНИ доставчици на социални услуги, КОИТО СА РЕГИСТРИРАНИ В ЧУЖБИНА. Никой от властта не говори, но в законите го пише. ФАКТ.
14
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Това нещо там...Дано да ти се роди такова дете ! Да видим какво ще разправяш тогава !
13
1
 
18
 
! Отговори
реалист преди 4 години
То Атака добре иска отмяна на този иничарски закон, но защо продължават да бъдат златен пръст на Мутрата както бяха на ДПС. Изглежда ми лицемерно. На 09.11. 2019г ще има национален протест срещу този закон във всеки град. Ако не сте се вързали на манипулациите на Мутрата и цялата олигархична Шайка, излезте и защитете бъдещето на децата в България. Проспахме изборите, да не проспиване бъдещето на децата и внуците си. СТРАТЕГИЯТА ЗА ДЕТЕТО НЕ Е ФАЛШИВА НОВИНА !!!
12
1
 
16
 
! Отговори
D.Vasileva преди 4 години
Прави са от Атака.Вижте сами статията на Виолета Станиславова от 5.10.2019г.в Поглед инфо-''Новите еничари''.Казва -иде война срещу децата ни,домът и семействата.Вкл.са разни принципи за детето,негово участие и неговия живот.Но в Стратегията няма дума за родители.Няма ги.не същаствуват,и няма да ги питат.Но има и чужда намеса от ония от GREVIO,които ще ви наказват срещу обида.
11
11
 
2
 
! Отговори
Това нещо там... преди 4 години
В ляво трябва да бъде убито. Само пари за глупости се дават.
10
3
 
20
 
! Отговори
Досмеша ме, макар че преди 4 години
темата е тъжна.Опитах се да си представя как социалните отнемат от ромката детето, за чиято диагноза тя е платила със златни монети и е наточила зъбки пожизнено да получава по 950 лв, за да си го гледа, плюс останалите помощи.Очаквайте батални сцени и махленски бунтове.
9
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Атака в опозиция, дори на самата себе си. Алооо, този закон Вие го приехте единодушно.
8
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички НПО-та са създадени за да източват пари от бюджета, чрез субсидии, обществени поръчки и т.н. и разбира се за рекет. Тези хора създадоха големи политически лобита, защото раздават много пари и действат като политически бухалки. Общо взето обществото ни се превърща в роб на тези НПО вождове.
7
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това действително е така, само че защо се сетиха чак сега?
6
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До гошо нпо-тоИнвалидът също може да бъде донор. не дай боже това да са наумили някои.