Плескавици, ущипци и алкохол на корем тегли студентите към Сърбия

Лесковац е хит за 8 декември
11 ное 2019 07:10, Александър Попов
90
Плескавици, ущипци и алкохол на корем тегли студентите към Сърбия
Снимка: Reuters

Оферти с неограничен алкохол, ущипци и плескавици теглят родните студенти към съседна Сърбия за 8 декември. Банско е изместен от близкото до границата градче Лесковац, където предложенията са с около 100 лв. по-ниски от офертите за зимните курортите в България, сочи проучване на "Монитор".

Бюджетът на студентите най-често е в рамките на около 300 лева за празника, а хотелите по зимните ни курорти вече са наполовина заети.

Изненадите идват от сръбска страна. От турагенциите коментират, че за пръв път пускат оферти за Сърбия, но те вече се радват на голям интерес от страна на студентите. Лесковац е определян като домът на сръбската скара, а местните оферти включват още жива музика и алкохол на корем на цени между 120-199 лв. В парите е включен транспорт с автобус и 2 нощувки със закуски и вечери в хотел в градчето.

Цените в Банско варират от 79 до 159 лв. за 2 нощувки със закуски и празнична вечеря в предложенията на една от най-често използваните туристическите агенции. Уловката е, че тази цена е на човек, настанен в стая за трима или четирима. За да бъдат в двойна стая, студентите трябва да заплатят отгоре 10-30 лв. (в зависимост от хотела), а празненствата в ресторантите на хотелите приключват до 00:30. Транспортът до ски курорта не е включен.

Една трета от местата в хотелите вече са заети, а резервации за клубовете в града също не липсват. Срещу 45-50 лв. се предлагат и гривни, които осигуряват безплатен вход в заведенията с изпълнители, а на някои места и отстъпка за бутилки алкохол.

В Пампорово двойната стая при двама е 98 лв. За четирима в едноспален апартамент цената може да падне до 85 лв. на човек. В този курорт предлагат и отстъпка за предприемчиви студенти. За доведена компания от над 25 души за организатора цената пада с 50%, а при група от над 50 студенти нощувката е безплатна. Самото празненство се провежда в ресторантите на хотелите или в близки механи, изхранването е на блок маса, а по време на вечерите има включени 50 мл български алкохол.

Сходни са цените и на Боровец, като и там транспортът не е включен. Тези, които ще се качат там с личните си автомобили трябва да приготвят сума за паркинг, тъй като 10 от 11-те са платени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
0
 
35
 
! Отговори
Тишо преди 4 години
На *** не мож му угоди. Преди 1989г. екскурзията до Югославия беше лукс.Сега можеш да ходиш навсякъде, но видите ли тези са сърбомани..., че прескочили за 48 часа у странско.
77
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
негативните коментари за нашето ежедневие са толкова много че след като ги изтриват почти веднага са останали 20 тина за няколко дена
76
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
занесете им малко банани да се похвалите че имаме банани
75
6
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ти Сърбия я остави,гледай младите като тръгнат за Македония и се откажат да се връщат у нас,щото искат да стават македонци,е тогава да видиш какво ще стане.Че и ракията им хубава,че и македонките и те хубави.
74
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да отречем тотално западните ценности и джендаризма !И да се насмучем кат пра-се-та!
73
3
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Естествено е хората искат да отидат в Лесковац,а не в Банско.По-добре в град ,от колкото на село.
72
14
 
38
 
! Отговори
Ц..... ин преди 4 години
Добре е да ни присъединят към Сърбия, за Северозапада говоря, но за жалост имаме много индианци и няма да стане
71
1
 
51
 
! Отговори
Мен преди 4 години
Щото са свикнали да пробутват развалени остатъци и фалшив алкохол на цени като за джони черен етикер и гурме ястия. Ама то хората взеха да се усещат и за 8ми декември и за нова година никой не иска да се завира за 2 дни на място където ще му пробутат миналогодишните остатъци, но пък ще си ги плати като за едноседмична семейна почивка.
70
2
 
55
 
! Отговори
Имитатора преди 4 години
И каво като ходят хората по съседните нам държави,да не живеем в концлагер? Гърчолята като идват по южните градове и паланки,..А? Кефите се,ама като бугарите идат у сръпско,ревете като магарица в попски ливади.
69
9
 
51
 
! Отговори
Да бе да преди 4 години
Един такъв сърбопоклоник от челюстница ми разправяше как требва да сме българи в дена на будителите а като иде в Сръбия или на село лющи Миле Китич и Цеца че ще му извръкнат вените от шията.Хахаха.Надеват ти глават със сръбска музика пък после да сме българи.Като ида в заведение как па една българска песен не запомниха бе.
68
10
 
80
 
! Отговори
Ха ха преди 4 години
До 67 Ти изобщо ходил ли си в Сърбия? Нищо от това което си написал не е вярно. Ходим много често там и е в пъти по добре от нашите лъскави заведения. Храната е много вкусна и на прилични цени. До сега никой не ни е гледал с презрение, даже ни помогнаха когато веднъж закъсахме с колата.
67
3
 
65
 
! Отговори
Мирчо преди 4 години
Ае не се карайте, да ви кажа нещо весело . От БХК са поели инициатива, вече думата ромове се е дискредитирала и е станала обидна, затова вече известният на всички етнос щели да се наричат джинове :)
66
10
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къкви кучета и котки? Всеки викенд съм у Сърбия и там си имат закон и предприятия които през ноща хващат кучетата и ги карат на определено место построено само за животни.Лично сам ходил и видял едно такова на около 4км. над Цариброд е построено и оградено у планината.
65
15
 
54
 
! Отговори
истината боли преди 4 години
До Един от многотоТи май си зарбавил ква димна завеса беше в заведенията преди да я въведат тая забрана. Като гледам тук и сърбофилчетата са тръгнали да се обясняват. Миле Китич, Цеца и домашна ракийка да има. Цигарката да дими ***, докато щерката се гърчи на турбо-фолк. Идилия. Дори Ицо Хазарта не може не може да го обясни по-добре от вас. *** после не се сърдете,че хората с трицифрено IQ ви наричат селяни докато вие самите се плюете един други и викате "*** народ слаба държава".
64
36
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Сърбия не останаха кучета, котки и магарета за производство на натурална скара. Имаше и скандал по тоя повод. Ама трябва човек поне малко да поназнайва сръбски. Не е трудно.
63
5
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прочетох някъде-Защо лъжеш като ром...Ади стига с тоя ром.Аз пия ракия.
62
18
 
59
 
! Отговори
Един от многото преди 4 години
Да допълня - В Сърбия не те гонят с цигарата отвън на студа. Имат си вентилация хората в заведението и се грижат да ти е удобно.
61
13
 
91
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 66.Защо лъжеш като ром. Всяка събота и недяля ходя с компания в Ниш. Ракията е домашна сливова и гроздова точно такава каквато правя на казана. Яденето въобще неможе да се сравни с Бг помии, те. Всичко е натурално. За оркестрите които свирят само народна сръбска музика от рода на шабан шаулич бог да го прости, миле китич, маринко роквич, драгана миркович и всички известни техни певци пеят на живо. Сърбите са хора на Живота. Когато се веселят е от сърце. Цените им са Народни а не Мутренски.
60
40
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не виждам смисъл да ходя там.Храната там с нищо не е по-добра от нашата.Напитка може да си поръчате и тук,всичко си имаме в България.Освен туй,сърбите ни гледат някак кофти и с пренебрежение.Не знам защо.
59
43
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Сърбия храните не са им по-качествени, както и да внушавате. За питиета да не говорим, ракиите са им на голата вода голата вода. Преди имаха, сега не. Обаче било Сърбия, щото не било ЕС, било соц, дай да ги фалиме и да говориме всичкото лошо срещу ЕС. Не знам какви са тия заблуди за сръбските храни. Вие сте просто едни ляляджии.