Helpbook: Улични кучета в София, зелена вълна в Стара Загора кога?

"Люлин" се оплаква от бездомни кучета
16 ное 2019 07:40,
6
Helpbook: Улични кучета в София, зелена вълна в Стара Загора кога?
Снимка: Pixabay

От изпратените сигнали в платформата на Helpbook.info ще започнем с такъв за липсата на зелена вълна в Стара Загора. Наш потребител описва как всяка сутрин пътуването му е повече от изнервящо. При положение, че се тръгва от един светофар на зелена светлина, на другия вече свети червено и това е през целия маршрут. Авторът на сигнала недоумява как до скоро е било възможно светофарните уредби да са регулирани и пита каква е причина това вече да не е така.

Затруднения с маневрирането
по улица в район „Триадица“ изпитва друг наш потребител. Това е вторият му сигнал, в който се възмущава от организацията по преминаването през улица в квартала. С изненада установил, че отсечка е двупосочна, въпреки че на карата е означена като еднопосочна. „В този участък от едната страна на платното има обособени места за паркиране в Зелена зона и платното е с ширина за преминаване на една кола . Не виждам логика в такава организация на движението при положение, че ул. „Никола Славков“ е организирана в посока, така че да се осигури подходящо движение, без да се получават нелепи ситуации две коли една срещу друга, без място за маневри“, пише още той.

Получихме оплакване от район „Красно село“ за нетърпим шум от новострояща се сграда в квартала. Нашият потребител споделя, че ежедневно се вдига шум от копаене, зачукване, тръмбоване и разговори на висок тон между строителите, в неподходящи часове- преди 8:00 ч. сутрин и между 14:00 и 16:00 ч. Молбата е за спешна проверка и взимане на съответните мерки, тъй като спокойствието и право за почивка на живущите в близост са нарушени.

В район „Люлин“ също не липсват вече до болка познати ни проблеми. Наш потребител е силно обезпокоен от завишаването на популацията на бездомни кучета в последно време. Авторът на сигнала описва, че около блока, в който живее и където се предполага, че се намира детска площадка, се отглеждат няколко безстопанствени кучета. „Освен, че често са агресивни по между си, преди няколко дни започнаха да лаят и по детето на една от майките в градинката. Хората от заведението наблизо ги хранят и както бяха само две, сега вече са четири“, пише възмутеният гражданин.

Завършваме днешния обзор с пореден сигнал за нагло паркиран автомобилв район „Витоша“. От изпратената снимка се вижда, че водачът е оставил превозното средство наполовина на булеварда, наполовина на тротоара, а още по-неприятното е, че това се случва в пиков час.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info. Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
3
 
! Отговори
Ловчо Авджиев преди 4 години
Проблема може да се реши с колективни мероприятия на ловно рибарския съюз и ловните дружинки по места - просто трябва решение за приравняване на бездомните кучета на вреден дивеч
2
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Първо трябва да бъде решен проблемът с бясното плешиво кремълско куче -резидент рътьо раде ветото, отговорен за разпада, разграбването и пропадията на България!Промяната на радев донесе само беди, криза, мизерия, нищета, обезлюдяване, емиграция, ромска пермутация, убийства, самоубийства, духовен колапс, морален дефицит, глад, кучеи студ, корупция, наркомания, нарастват нивата на битов алкохолизъм, мъжете бият жените си, съпруги изневеряват налюбящите си съпрузи!ОСТАВКА НА РУМЕН РАДЕВ!
1
2
 
12
 
! Отговори
ДАЛЕЧНАТА ЗАСТАВА преди 4 години
Мантрата ,как ще бъде решен проблема с уличните кучета в София,се чува вече 30 години,а резултата е близък до нула.Твърде много лица и организации се препитават около този проблем,при това не лошо и затова няма как да изчезне.Има доста мало-ум-ни изказвания ,в които кучетата се приравняват към хората,как не били опасни,но по принцип почти всяко бездомно куче е разпространител на болести,а и никой не знае кога ще почне хапе.За последното има достатъчно примери за разкъсани хора,