Маргарита Попова: Няма основание за предсрочни избори

"Лидерството и личният пример са много важни"
21

"След местните избори няма основание за предсрочни избори и това е категорично, макар че се наблюдават известни промени в по-големите и по-малките партии", заяви в студиото на "Денят ON AIR" вицепрезидентът на България в периода 2012 - 2017 г. Маргарита Попова.

Според нея и в лявото, и в дясното пространство липсва партийно политическа интеграция и това води до липса на социална интеграция в нашето общество.

"Отговорността се носи от политическите елити. Хората се наситиха в тия 30 години да гледат и да слушат раздори в самите партии, а когато дойде време за избори, ние искаме те да се консолидират в едно партийно политическо пространство и да са социално сплотени. Лидерството и личният пример са много важни", изтъкна Попова пред  Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ изборите за местен вот са преминали с много обвинения между партиите и това буди тревога, защото поставя въпроса за правната образованост на хората, които участват в този процес.

"Когато част от тези нарушения се правят умишлено, става дума за правното съзнание на хората, за готовността те да изпълняват законосъобразни разпоредби в този демократичен процес", допълни тя.

Вицепрезидентът на България в периода 2012 - 2017 г. коментира и процедурата за назначаване на нов главен прокурор.

"Второто предложение, което се отправя от ВСС, който има оперативна самостоятелност при избора на тримата големи в съдебната система, не може да се преценява от президентът. Той има конституционно задължение в срока, който му е даден, да подпише указ за назначаване. Което не означава, че нашият живот ще тръгне по мед и масло. Заложиха се тревоги, заложиха се много въпроси, на които ще трябва да има отговор", заяви Попова.

По думите ѝ мандатът в прокуратурата няма да бъде лек нито в началото, нито впоследствие и съдебната система ще трябва да доказва себе си така, че да завоюва пространства на доверие.


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая пък кой я пита?
16
1
 
2
 
! Отговори
До Шматка преди 1 година
Кои западни анализатори, душко?Тези, дето слушат само Раданчо и всичките други на хранилката какво им снасят в доносите си? И дето искат да спрат Струма?!Верваш им, а?
15
2
 
7
 
! Отговори
Gxhcjv преди 1 година
Абе тя цялата държава настръхнала, тая ми говори , че нямало нужда...
14
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само и вижте снимката...
13
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лузерите постоянно искат предсрочни избори и все ги губят.Ей тука форумните мишоци пак щели да свалят правителството.Хахаха Смешковци.
12
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 9И ако има избори и вашите дойдат на власт, за колко обещават да висиш по цял ден на скелето?
11
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Герберската вице.
10
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докато не увисим всички политици по стълбовете промяна няма да има!
9
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе Другарко казваш че няма нужда от предсрочни избори. Ти как си с Възовете пълен ли ти е джоба щото аз по 12 часа вися на скелето на 15 етаж в студ и пек и шефа Мутрата ми плаща колкото за Бог да прости. Та викаш че си добре и нема нужда от промена така ли Другарко дърта Комунистке. Да Комунистка си защото по Тошово време не ме направиха Бригадир щото не съм имал червена книжка а ти цела Съдиика без червена книжка ли си била. Та другарко от избори нема нужда но от дебели тояги има.
8
1
 
21
 
! Отговори
Марги кажи си... преди 1 година
Маргарита, остави ги тия ала бала президентски мечти...кажи си за яката сметка в КТБ на дъщерята.Кажи си как става това богатство?
7
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От тая лъха здраво на конформизъм, нагаждачество и тесногръдие. Бас държа, че преди години е била член на БКП. Как се ставаше съдия иначе? Сега обаче всички са от демократ нагоре. Всичките са с партийната книжка в задния джоб. За всеки случай
6
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А основание за народен съд има ли, щом е демокрация и властта принадлежи на народа, народа ще вземе нещата в свои ръце, както едно време. Демокрацията го изисква да сложим край на комунистичeския преход и да се върнем към народната pепублика - демокрацията.
5
3
 
15
 
! Отговори
909 преди 1 година
Не и Боко!Не знам кого искам ,но знам какво трябва да бъде!
4
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И като дойдат нови избори с кой ще ги сменим сегашните управляващи? Бсп, новия бареков? Не мерси по добре Боко ..
3
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То постоянно има основание за предсрочни избори ама българският народ е овчи и няма да се задейства да защитава интересите си. Само някой друг ни е виновен и само чакаме да дойде някой спасител. За 30 години не разбрахте, че демокрация значи, че сами си носим отговорност за действието или бездействието като колектив. Явно вече трябва да се преподава на хората какво е демокрация и как се работи с нея.
2
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отивай да си гледаш старините, бабо!
1
9
 
19
 
! Отговори
шматка преди 1 година
Според теб може да няма но според западни анализатори това правителство няма(казват го твърдо без "едва ли"и "най вероятно")да изкара мандата си