Лекарска грешка, забавено лечение: Защо почина 3-годишно дете?

Днес са ясни резултатите от проверката
Обновена: 20 ное 2019 08:44 | 20 ное 2019 08:44, Петя Славова
35

Днес приключва проверката на три болници, разпоредена от здравния министър заради смъртта на тригодишно дете. Ден по-рано  една от болниците оправдаха действията си, съобщава Bulgaria ON AIR.
Още по темата

Причината за смъртта на 3-годишното момченце остава неясна. По неофициална информация, детето е имало двустранна хеморагична пневмония. Родителите му обаче се съмняват в лекарска грешка и забавено лечение.

Според тях лекарите от трите лечебни заведения не обърнали внимание на детето им навреме и затова се е стигнало до фаталния край. То не било прието в Педиатричната болница и те отишли в болница "Лозенец", откъдето ги изпратили вкъщи за домашно лечение.

Състоянието на детето се влошава и родителите се върнали в Педиатрията, където този път е прието. Късно в четвъртък е преместено в "Пирогов", тъй като състоянието му се влошава.

От Педиатричната болница обясниха, че при първоначалния преглед детето не е имало симптоми, показващи тежкото му състояние. Директорът на болницата, д-р Димитър Русинов посочи, че става въпрос за мълниеносно протичаща инфекция, която засяга белия дроб и води до дихателна недостатъчност, но не може да се каже каква точно е инфекцията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
13
 
! Отговори
Личен опит преди 4 години
от подобен случай имам с моето дете. От дома го взе линейка, а в болницата в която ни закараха нямаше дори чистачка, камо ли сестра или лекар. Детето повърна във фоайето и дори нямаше кой да ни се скара. После ходихме с такси до друга болница, после до трета... все на своя глава. Добре че от Пирогов ни насочиха къде евентуално биха могли да ни прегледат. Чакахме естествено 2 часа пред спешен кабинет и ни пратиха за домашно лечение - е явно имахме късмет, че не направи менингит.
10
1
 
18
 
! Отговори
Malian преди 4 години
..... вече всички знаем, че според ВСИЧКИ лекари преглеждали детето то не е било зле, но е починало. Всички бяхме осведомени , че в Кардам почина едно дете, то пък беше с неустановена диагноза. Вместо всеки ден да ни осведомявате за предстоящи проверки на болници и лекари напишете факти.От какво точно са починали децата,кой е виновен и какви мерки са предприети срещу виновните лица.
9
3
 
34
 
! Отговори
До 1 преди 4 години
Що се правиш на глъм? Тук не става въпрос за"диагнозата"тук става въпрос за безотговорното и нехайно отношение на медиците! Ако детенцето беше прието навреме и му беше приложено подходящото лечение, и въпреки всичко краят беше фатален,едва ли някой би обвинил медиците!
8
1
 
28
 
! Отговори
това е преди 4 години
Докато болниците са търговски дружества,така ще бъде и ще умират хора и политиците го знаят!
7
1
 
4
 
! Отговори
Доктор Ох Боли преди 4 години
До ГаневComputer says "No"! Дано никога не стигаш до този момент. Пуни в търсачката горното изречение и ще разбереш (може би) за какво става дума. Айде със здраве!
6
5
 
27
 
! Отговори
699 преди 4 години
Хаха, по бай Тошово време поне хората умираха от това, от което ги лекуват. Сега освен че не знаят трети ден от какво е починало, но и правят проверка по документи дали чакането пред кабинета е било много или малко. Пълни бо к луци.
5
1
 
27
 
! Отговори
kirasirrav преди 4 години
основния проблем за мен е системата, направила от болниците и лекарите фирми и бизнесмени; закриват се ,,непечеливши" лечебни заведения, съкращават/,,оптимизират" се разходи, легла и персонал, прави се сметка кои пациенти са по-изгодни и от какво ще се вземат повече пари...оттам нататък този и други подобни случаи са само следствие, въпросът даже не опира толкова до компетентността на медицинския персонал
4
1
 
26
 
! Отговори
наказание преди 4 години
И тези родители ако чакат справедливост от съдебната система само ще страдат,в името на паметта на детето си те трябва сами да вземат мерки!!!Това е истината....
3
4
 
34
 
! Отговори
факт преди 4 години
Няма по жестока мафия от тази с белите престилки,защото си играят с живота ни!
2
9
 
37
 
! Отговори
Ганев преди 4 години
Понятие - ЛЕКАРСКА ГРЕШКА НЯМА......На това му викат некадърност.... В 21 век прегледа се прави с КОМПЮТЪР...Това е една ОПЕРАТОРСКА РАБОТА....Практиката показва че над 80 % тези персони вършат ЕЛЕМЕНТАРЕН ТИП ДЕЙНОСТИ....То бива мания за величие ама тяхното - няма граници. Иначе големи претенции.....Това било скъпо онова още повече.....СКЪПО Е МАНИЯТА ЗА ВЕЛИЧИИЕ защото влизат повече пари в джобовете... Крайно време е корекция в закона - за това следва - дисциплинарно уволнение и НА СЪД...
1
25
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лекарска грешка, забавено лечение: Защо почина 3-годишно дете?Внимавайте със заглавията и в това какво вменявате чрез тях!!!Двустранната хеморагична пневмония протича фулминантно.

Спонсорирани публикации