Борисов с прогноза: Следващата среща с Тръмп - за отпадане на визите!

Двамата обсъдили стратегическото партньорство в различни сфери
Обновена: 25 ное 2019 23:23 | 25 ное 2019 23:20, Веселина Йорданова
131
Борисов с прогноза: Следващата среща с Тръмп - за отпадане на визите!
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов прогнозира след срещата си с президента на САЩ Доналд Тръмп в Белия дом, че следващата им среща ще е за отпадането на визите за българи.

Борисов каза пред журналисти, че страната ни се разглежда като праволинейна.

Още по темата
"Убеден съм, че визите ще паднат, с Канада отпадането на визовия режим е много ярък пример, че не създаваме никакви проблеми. Мисля, че президентът Тръмп ме разбра, че може да остане в сърцата на българите за много години, ако направи този жест", коментира Борисов.

Той посочи, че в разговора с Тръмп е отделено време на темата АЕЦ "Белене". Борисов коментира, че централата е българска, а не руска. Още тази седмица идват техните ядрени експерти, да отидат да видят "Белене", цялата инфраструктура на "Козлодуй", разясни Борисов.

"За мен е голямо удоволствие и чест да бъда ваш гост днес. Стратегическото партньорство между България и САЩ никога не е било по-задълбочено. Нашето сътрудничество, базирано на общи ценности, е всеобхватно и цялостно в областта на сигурността и отбраната, правоприлагането, енергийната диверсификация, търговията, инвестициите и контактите между хората". Това написа министър-председателят Бойко Борисов в Книгата за гости на Белия дом, след като бе посрещнат от президента на САЩ Доналд Тръмп.

"Като близки съюзници ние заедно работим за укрепване на стабилността и мира в света, както и за напредъка на евроатлантическата интеграция на Западните Балкани. Уверен съм, че българо-американското партньорство и приятелство ще продължат да се развиват", пише още в посланието на българския премиер в Книгата за гости.

Веднага след това започна срещата на четири очи между министър-председателя Борисов и президента Тръмп в Овалния кабинет.

Борисов заяви пред Тръмп, че България високо цени стратегическото си партньорство със Съединените американски щати и изрази увереност, че днешната ни среща ще е от голяма полза за неговото развитие. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов в началото на срещата си с президента на САЩ Доналд Тръмп. „За мен е изключителна чест и привилегия да проведем нашата среща в Белия дом – символ на свободата и демокрацията“, отбеляза още премиерът, цитиран от правителствената пресслужба.

Борисов акцентира върху отличното партньорство между България и САЩ в редица сфери. В разговора си с американския президент Доналд Тръмп премиерът Борисов посочи конструктивното взаимодействие между двете държави по подготовката и сключването на договора за придобиване на бойни самолети F-16 Block 70. Българският министър-председател специално акцентира върху индустриалното сътрудничество, което съпътства модернизацията на българските въоръжени сили.

Премиерът Борисов отбеляза също сътрудничеството на България и САЩ в областта на енергетиката, в контекста на националната сигурност. Изтъкна и проектите, по които страната ни работи усилено и които ще допринесат за диверсификация на енергийните източници и маршрути.

Друга тема, която открои министър-председателят Борисов, беше значението на търговско-икономическите отношения между България и САЩ. Премиерът заяви, че американските инвеститори са добре дошли у нас и посочи стремежа на страната ни да насърчава високотехнологични производства. Българският министър-председател посочи предимствата на България като инвестиционна дестинация.

Премиерът Бойко Борисов изрази интереса на България да задълбочи сътрудничеството си със САЩ и в редица други сфери като образованието, науката, насърчаването на туризма и контактите между хората.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До: 89Спомням си, как няма да си спомням!Отношението на Борисов към Путин беше още по-мазно отколкото това сега към Тръмп.А за Каракачанов бих казал... де такъв късмет!Тоест, едва ли.
84
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Спомняте ли си, когато Лойко подари каракачанка на Путин? Дали сега няма да подари Каракачанов на Тръмп и да ни оттърве от мазното Шкембе Воевода?!?
83
2
 
9
 
! Отговори
Кирил преди 4 години
Тате обеща да ми купи колело, ама друг път!
82
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"С какво капитализмът е по-добър в Германия?"С това, че никога не е имало комунизъм там......друг *** въпрос имаш ли каскет?
81
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Искам да живея в България.С какво капитализмът е по-добър в Германия?Докога капитализмът в България ще ни прави още по-бедни от Франция,Испания?Там е капитализъм също,а защо живеят по -добре -щото там го няма Бойко Борисов-това е истината-краденето е по-малко.
80
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой от ,,нашата делегация" беше българската Мелания ?
79
2
 
13
 
! Отговори
БАНко преди 4 години
Единствения въпрос пред българите е :Тръмп или Путин го унижиха повече ???
78
0
 
21
 
! Отговори
Конграчулейшънс ! преди 4 години
Доналд Тръмп: Хайде хващайте обратно самолета и със здраве ...Бойко Борисов: Ама, господин президент, ние такова ...искахме да питаме за визите ...Доналд Тръмп: Следващия път ... Като купите още 12 от нашите бракми и ни дадете предварително още 3 милиарда ...
77
1
 
23
 
! Отговори
златните залежи преди 4 години
Очаквам Бойко Борисов да здаде въпрос__ Кой краде златните залежи на България--Коя е фирмата,която организира това и защо Бойко Борисов не знае,или знае.-Златната руда се изнася от България срещу 1 процент от стойноста на златото.Кой е дал златото на България в чужди лапи?Ади бе,адвокатите,събудете се!!Докога???
76
0
 
23
 
! Отговори
не го трийте това,сн преди 4 години
Ако Бойко Борисов работи за Родината(ако е български държавник),трябваше да попита кога САЩ ще платят за ВОЕННИТЕ СИ БАЗИ В БЪЛГАРИЯ???Каракачан-шкембето се спотайва като мисирка у пресъхнала бара.
75
0
 
22
 
! Отговори
Тръба преди 4 години
Снимката казва всичко. Езикът на тялото говори много повече от устата. Тиквата се натиска, онзи се дърпа и гледа в другата посока. Просто не може да го диша, ама се налага да го изтрае малко. Все пак три милиарда са си сериозно число дори за САЩ.
74
0
 
25
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Бай Тиква хариза 3 милиарда български пари, за да си начеше егото.Това е най-скъпата екскурзия в историята на човечеството !Ще я плаща бедният и изчезващ български народ.
73
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
САЩ вече не са желана страна за посещения както бяха преди.Вече не без виза,а пари да ми плащат няма да отида там!Развалиха я тая държава,а и тя скоро ще се разпадне.
72
0
 
15
 
! Отговори
3 000 000 000 преди 4 години
Я ! ***, той цар Тиква вече се връща ?! Много бързо са го наритали да си тръгва обратно.Като за 3 000 000 000 толкоз !Следващия път да купи поне за 10 000 000 000 американски бракми и може да го оставят поне за цял ден във Вашингтон ....
71
1
 
9
 
! Отговори
Паунова преди 4 години
щатите може да са много велики , но не са фанали бика за топките. въобразяват си , че най великите ама не са. Господаря е над тех, колкото и да не им стиска. с визи или без който иска намира начин да фърчи насам-натам.
70
22
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само Герб
69
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен 123 преди 4 години
Аз не разбирам, защо е тоя зор за отпадане на визите. Останахме шепа хора, а да заминат и малкото млади ли. Със същия хъс трябва да е вдигането на доходи, премахване на корупцията, укриването на данъци от фирмите и нямаше да има грешка.
68
0
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Тикво, този въпрос трябваше да поставяш на ЕК всеки път, когато ти настояваха за солидарност.
67
1
 
18
 
! Отговори
Котьо преди 4 години
Боко трябва да му забранят да ходи извън страната да ни излага .С едната ръка се ръкува,а с другата си чеше семениците.Скоро ще уринира до като му вземат интервю.
66
1
 
24
 
! Отговори
Корнелия Нинова преди 4 години
Баце, не си в Банкя, в кварталната кръчма, където с едната ръка риташ мач с другата плющиш ФИЛИЯ С МАС! Прибери малко лактите