Превозвачи: Не на тол системата, затвор за нелегалните "таксита"

Нерегламентираният превоз е огромен проблем
Обновена: 3 дек 2019 11:27 | 3 дек 2019 10:13,
58

От началото на месеца автобусните превозвачи са в протестна готовност. Те искат освобождаване от тол таксите и поправки в Закона за автомобилните превози. Настояват и за борба с нерегламентирания превоз. Магданела Милтенова от Конфедерацията на автобусните превозвачи коментира темата в ефира на "България сутрин".
Още по темата

"Тук основният проблем е, че не можем да коригираме цените, защото всички общини възлагат превозите чрез обществена поръчка, а не чрез концесия, което реално лишава превозвача от това да регулира цените на пазара", отбеляза Милтенова.

Според нея превозвачите са имали поет ангажимент от страна на правителството, че автобусите, които имат договори с общините, ще бъдат освободени от тол таксите, но в момента това не фигурира в проекта за тол системата.

Милтенова не се ангажира с предположение за процентното увеличение на цените на автобусните билети.

Според нея то е относително и зависи от обхвата на тол системата и пътникопотока.

Основният проблем обаче не била тол системата, а липсата на мерки за борба с нерегламентирания превоз.

"Този проблем датира повече от 15 години. Това, което се случва е, че не можем да постигнем резултати с административни мерки. Ако това деяние бъде криминализирано, можем да очакваме резултати", категорична бе Милтенова пред екип на Bulgaria ON AIR.

Тя е на мнение, че държавата трябва да защити направените инвестиции и да създаде контролен орган, който да може сам да извършва проверките.

От 13 декември превозвачите започват предупредителни стачни действия, а ако исканията им не бъдат чути, от 13 януари ще започнат ефективни стачки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До The Big ЩепселАми като гласуваш за хора дето ще те "оправят", то ще бъдеш оправен. Като ти каже някой, че трябва да спазваш законите и сам да се издържаш, не гласуваш за него. Еми....
53
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До до 43ЦРУ помогна на Пиночет и чилийците са му признателни. В Чили е било както при Ваймарската република докарало Хитлер и Турция 1980-та довело военния преврат. Популизъм, развихрили се профсъюзи и левичари. Та междо другото във Враца имах доста съученици чилийци. Бяха влезли в ГФР с родителите си и прехвърлени нелегално в България. Децата останаха, а родителите след "подходящо"обучение край Ботевград по обратния път в Чили. Та кой на кой е помагал и защо имаше стадиони затвори?
52
1
 
4
 
! Отговори
The Big Щепсел преди 4 години
До НиколайЯ ми кажи за кое не плаща българина!? Ти винетки плащаш ли?? Гражданска? Данък на колата? На лекар не плащаш ли? Ами за децата ти? Ами кражбите, КТБ, Мезонетите им!? Транспорт не плащаш ли? От заплатата ти не ти ли взимат всеки месец! За имот не плащаш ли? Зимни гуми не си ли купуваш? Каско не правиш ли? 20% данък на държавата на всяко ядене не даваш ли? И най- ниските доходи се облагат! Ай стига бе.. Българина не иска да плаща абсурди ! Всичко друго му го взимат от раз!
51
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Шенол Излиза ти по евтино, да! Превозвачите дават хляб, плащат данъци и оттам идват пенсии и тн. ТОЛ такси и за автомобили! Нека ти излиза по евтино тогава...
50
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Искаме магистрали,ама тол-система НЕ!!! А превози през 4-степенната републиканска мрежа и проходите Троян-Кърнаре и Котел-Елена зимъс как ви харесват,без тол?
49
4
 
2
 
! Отговори
чарли преди 4 години
Доволен съм,пазара е задоволен с банани.
48
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не знам защо "скочи/ха" е толкова любима думичка на всички от днес.бг
47
0
 
3
 
! Отговори
Minuva42 преди 4 години
Хаха. И по 10 пръчки на голо, който се оплаква от цените и услугите на преозвячите!Сладури...
46
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До vladyМного грешиш Влади, споделеното пътуване е когато човек, или двама човека пътуват за някъде, да вземат още двама. Така, че тези допълнителни замърсяват точно нула. По това се различаваме от умните и богатите държави. А това, че цели влакове пътуваха полупразни не те вълнува. Опитай се да преглътнеш това, че някой си споделя това, което има с други и така всички имат полза, включително и ти, макар и по-малко. И ще се почустваш по-щастлив.
45
2
 
0
 
! Отговори
до 43 преди 4 години
Абе ,помогнаха му малко на Пиночет от ЦРУ! Нищо ,че Алиенде беше законно избран на избори.Ама фашистите какво ги интересува правовата държава ,нищо?! Важното е да са на власт и да смучат хората.Къде е Пиночет сега,накрая на живота си обходи всички съдилища ***?!Ъхмм!Краят на всеки диктатор!
44
5
 
2
 
! Отговори
vlady преди 4 години
Споделеното пътуване изобщо не е екологично - автобус с 50 пътници замърсява само 3-4 пъти повече от кола с 4, съответно на човек се пада много по-малко замърсяване.
43
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Искахте пазарна икономика. Случва се. Плащайте....
42
1
 
3
 
! Отговори
Помня това 41... преди 4 години
Тогава комунистите се усраха от рев по Алиенде..ха,ха,хаааааааа...Пиночет им разказа играта!НО , ТОВА Е ИСТИНАТА ---ТАКА СЕ ПРАВИ ДЪРЖАВА!
41
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
трябва като в Чили. Да се появи един военен и да набута всички от политически богаташи на БСП, ДПС, АТАКА, ГЕРБ на стадион В. Левски.Да затворят входовете и 6 месеца вътре на санвичи и мин. вода.
40
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДО 31 В Чили социалиста Алиенде почна да национализирва всичко. Тръгна да взима и камионите и автобусите от собствениците им. Започна да ги вкарва в централизирани колективи без собственици. Индивида го вкараха в робство. Нещо както в Соца при Живков. Собствениците на превозните средства не си ги дадоха - Стана като сега в Хонгконг. Тогава се появи ген. Пиночет и защити частника. Затвори социалистите на стадиона и правителството на АЛИЕНДЕ ПАДНА.
39
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До НиколайТе не искат да плащат за тол системата ама без пътища бизнеса им отива на вятъра.
38
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По-добре е в една кола да има 4-*** отколкото само един човек.
37
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
komunisticheskite partizani i hayduti vse gratis iskat...gratis e samo patia nagore kam perlenia paradis...
36
0
 
16
 
! Отговори
Николай преди 4 години
После защо държавата ни била на този хал. Много просто болшинството българи не искат да плащат. Да не говорим за превозвачи и други големи отрасли.
35
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
bg republikanska transportna systema ne e gratis ot komunizam, Gospod ili Allah doshla...v bg transportna systema ima vlojeni, razlichni po kolichestvo i kachestvo materiali, choveshki visoko kvalificiran eksperten inteligenten trud, stroitelna moderna japonska, coreiska, kitaiska tehnika, poneje bg tehnika e samo karuci, katafalki i iadlivi pribori...tova e ogromen vajen capital s visoki razhodi po poddrajka, inovacii, razshirenie za dobar status i eksploatacia na svetovnia transporten pazar...