Борисов към Путин: Да дойде и да види как строим "Турски поток"

Според премиерът, руският президент е нервен, заради шпионите
4 дек 2019 18:40, Нели Христова
338
Борисов към Путин: Да дойде и да види как строим "Турски поток"
Снимка: Reuters

Путин обвини България, че умишлено бави строежа на "Турски поток". Премиерът Бойко Борисов веднага отговори на тази нападка от руска страна.

"Всеки има право да търси алтернативни трасета, ние търсим алтернативна диверсификация. Сигурно не им е приятно, че България е толкова силен и лоялен член на Европейския съюз", Борисов пред bTV.

Още по темата

"С 1 млрд. по-евтини са километрите, които строим, от "Южен поток". Нищо не бавим умишлено, нали преди няколко седмици бяхме на 140-150-ия км със сръбския енергиен министър и представители на Саудитска Арабия", заяви премиерът.

"Припомням, че открихме връзката с Турция с всичките нови компресорни станции. Забавихме се по простата причина, че изпълнявахме препоръките на ЕС. Да сте чули Брюксел? Да сте чули Вашинготн? Всички ни казват "Браво", каза премиерът", категоричен е Борисов.

"Отговорът ми към Путин е "добре дошъл", да дойде и да види, средно по 5 км на ден строим", заяви той.

"Нервността на руският президент идва и от това, че ние действаме много безкомпромисно към шпионите", посочи още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


338
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
207
2
 
14
 
! Отговори
обективен преди 4 години
Всички изяви на този глуповат и алчен мушморок се определят в краварското посолство.Боко е най-продажния и безличен управник в цялата ни 1300годишна история.
206
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тиквата е най-големият лъжец в света!
205
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не разбрах тези руски шпиони да не са откраднали рецептите на луканката и ракията?
204
3
 
16
 
! Отговори
муахаха преди 4 години
той Путин с прошляци времето не си губи, още повече да му дават заповеди какво да прави и къде да ходи!!
203
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сърбите,без да разчитат на пари от ЕС си направиха магистралата до България,построиха си и трасето за турски поток,а нашия хвалипръцко само се ежи и хвали и харчи пари на поразия,а резултатите смешни.
202
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боче, я вземи да преведеш на български що е туй "алтернативна диверсификация"?
201
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ех -де го Маккейн да ти нацепи кратуната.....На Русия газопровод строиш, ще захранваш Сърбия, 3 милиарда БЪЛГАРСКИ ПАРИ ИМ ПОДАРЯВАШ, а те тон ти държат и те подртват.Такава е съдбата на всички продажници-рублофили...
200
6
 
1
 
! Отговори
хх преди 4 години
стига с тез газове бре, не мога да спя спокойно вече, до нас минава една тръба и не се знае кога ще експлодира, мисля си че в близко бъдеще ще има война между тръбите , горко ни
199
1
 
19
 
! Отговори
До GAZ преди 4 години
Отдавна казах, че САЩ няма да позволят на васала БГ да построят Турски Поток.Нищо че САЩ ще вкарват втечнен газ по гръцката сламка от Русия.Съдбата на васалите *** след 1989 - а сега дИмократи е да слушкат преди СССР сега САЩ. Трябва да си адски тъпо коПили от енергиен гигант БГ на Балканите, да превърнеш БГ в енергийно джудже.
198
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Издърпа ли ти началника ушите Бойкооо, убре Бойко!!!Не му се обяснявай, а изпълнявам каквото ти е наредено от Кремъл!!!
197
0
 
16
 
! Отговори
До GAZ преди 4 години
Орешарски замрази - уж, а служебното правителство на Плевенлиев и после ГЕРБ спряха Ю Поток - виж подпис на ДОКУМЕНТ - ГЕРБ.Тази беше причината да свалят Орешарски, за да спрат ЮЖЕН Поток.Малката разлика е, че тези дето спряха Потока имат хасиенди в Търция, Испания, Калифорния, някой дори Малдивите - на тях евтино парно не им трябва.Само за миналата година парното поскъпна с 30%, при наличие, че цени на петрол паднаха почти двойно, а газ от Русия с 20%, къде отива в кой БГ джоб разликата?
196
0
 
14
 
! Отговори
маци преди 4 години
До ПацuЯ не обиждай комунягата Боци с партиен билет 7544
195
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ако потока беше през нас - всички щяха да плащат на нас а сега благодарение на братската помощ от САЩ дето го спряха ще плащаме на турциячестито на печелившите но те май са в министерски съвет а не са народа
194
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тик.вениквие вестници не чете ли бреруснаците са хакнали изборите в сащцял свят го разбра само вие не и американския президент е руски агенттака казват американцитеи кво сте ревнали банкянския *** се кланя на един руски агентдокога ще го търпиме да гогкомандват руските агенти
193
1
 
33
 
! Отговори
Браво преди 4 години
А българите казват ли браво?Живеят бедно,особено по селата,ненаказана престъпност на вилнеещите роми.Всичко се руши и запада,строят се само магистрали и то некачествено.С вдигане на минималната заплата се вдига данъка и реално по малко чиста сума за получаваме.Краде се като за последно ,където и да погледнеш.
192
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Политика се прави со паре или со дупе.Пари нема,действайте.
191
3
 
28
 
! Отговори
ПРОСВЕТЕН преди 4 години
Когато един клоун забавлява народа----това е комедия, а когато същия този клоун управлява народа----това е трагедия!!!! Знаете за кого имам на предвид!!!!
190
1
 
15
 
! Отговори
РАДОЙ РАЛИН преди 4 години
Докога в страната ни бащинаще вилнее тази простащина...
189
1
 
23
 
! Отговори
БългарияТърсиТалант преди 4 години
Този клоун Лойко ми оправи настроението за деня.Превръща се във втория Роско Плевнелиев :D
188
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
споко бреняма проблемще ви работят като украинците американцине продават на укрите втечнен руски газе и цената е по 2 ама таска трябвапървите 2 кораба с втечнен руски газ от находището ямал заминаха за бостон миналата зимаот тук на татък който има мозък да си прави сметката щото краварите са си я направили а и слугите им в българия също