Българите склонни да отделят до 200 лв. за коледни подаръци

Но само за най-близките си петима човека
12 дек 2019 20:30, Нели Христова
10
Българите склонни да отделят до 200 лв. за коледни подаръци
Снимка: Pixabay

Коледните празници са пред прага ни и вече трябва да се замислим какви подаръци ще купим на близките си. Колко сме склонни обаче да отделим за коледни подаръци?

Според проучване на онлайн платформа за продажби, българите са склонни да отедлят максимум 200 лева за подаръци и то само за най-близките си 5 човека. 25% от анкетираните са склонни да дадат още по-малко пари за коледните подаръци - до 50 лева. А едва 10 на сто са склонни да отделят над 300 лева за да зарадват най-близките си.

Експертите ни съветват никога да не плащаме стоката, която сме поръчвали, преди да сме я получили.

"Ако някой ни поиска нещо да се предплати, преди да сме го получили и видели, това е почти сигурен признак за измама. Също така е много удобно да се възползваме от куриерските услуги, защото в България те са на изключително високо ниво и можем да прегледаме стоката преди да я платим, за да се уверим, че тя е точно тази, която искаме, или ако не ни хареса, да я върнем“, казва пиар мениджърът на една от най-големите платформи за обяви Нора Кальонска пред БНР.

 

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Захаросани предколедни приказки под шипковия храст.Пазарувах в месарски магазин на 9.12., когато раздаваха пенсиите с "големите" 40лв. добавки. Масово пенсионерите купуваха крака и уши. Дали ще отделят по 200лв за подаръци, щом могат да си купуват само крака и уши?
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То е важен жеста не колко струва. Аз накупих дреболии от които имаха нужда на близките ми на обща стойност около 150 лв.
7
2
 
1
 
! Отговори
наблЮдИтел преди 4 години
мда 30 лв за жената и 300 лв за пираткитава е истински българин
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама много едно към гьотере са съчинени тия двеста лева.С 40 лева коледна надбавка, милион и половина пенсионериса най-готови да подарят по 200 лв. на най-близките си. Тия пенсионери обаче кой ти ги брои за хора.Воденични камъни, знаеш, на шията надържавата.
5
0
 
4
 
! Отговори
1111 преди 4 години
Точно 200лв. Сме отделили за подаръци на най-близките ни 17 човека. Браво! Този път познахте. От тях 3 са деца, значи техните подаръци са по-скъпи.
4
0
 
7
 
! Отговори
Защо преди 4 години
Такива анализи са пълна депресия за бедния Българин олигарсите питайте.
3
0
 
4
 
! Отговори
Ром"с преди 4 години
50 лв и това еза НГ и Коледа.
2
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
абе аз съм склонен да заделя 200 000, ама ги нямам!
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Любопитно е да напишете кои влизат в числото на най-близките.