С наем и бавачка е малко вероятно да върнем българите от чужбина

По темата говори Евгени Йорданов, съсобственик на CloudCart
18 дек 2019 15:15, Ния Христова
67
С наем и бавачка е малко вероятно да върнем българите от чужбина

Използването на стимули като покриване на наем за една година и осигуряване на бавачка за четири месеца са крайно недостатъчни за българите, които се връщат от чужбина.

Условията са още по-непривлекателни за София, където стандартът на живот е по-висок. За Северозападна България обаче, това би бил добър метод за привличане на нови компании и кадри. Това коментира Евгени Йорданов, съсобственик на CloudCart, в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria.

"Целта ни не е само да докараме българи от чужбина. А да помислим как бихме могли да подобрим състоянието на не толкова добре развитите региони в България и да помогнем на българите чрез външни инвестиции, както и да достигнем до българската диаспора", коментира Йорданов.

Съсобственикът на CloudCart обясни, че по време на конференцията "Успелите българи в чужбина- за каузата "България" са разглеждани и начините за улесняване на административните процедури в страната.

Цялото интервю можете да прочетете ТУК

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
6
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
Проблема не е само в доходите! Проблема е в цялостната обстановка! Кои ще си тръгне от нормална държава в която има права като всички останали за да дойде в резерват където да играе ролята на дивеч по пътищата за мастити дупедати и родата им? Кои ще се върне за да бъде изяден от канибали ромулопитеци? Кои ще се върне за да му сложат стент от които няма нужда? Кои ще се върне за да учи детето му по програма от преди 1000 години в килийно училище? Няма такива ненормалници!!!
50
0
 
5
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
Как очаквате хора свикнали да си регистрират колата без да стъпват в тамошния КАТ да се върнат в Неандерталия където за най малкото нещо трябва да отидеш до дадена институция, да попълниш каменната плоча и да я пратиш по служебния птеродактил до австралопитека зад гишето? Хората са свикнали в държави където всичко се прави по електронен път, а не да попълват цели чували с нужна и ненужна бумащина защото държавния служител го мързи да накара другия мързел в архива да си свърши работата!
49
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До до Предателя проклетНапротив, има как да ги взима. Заплатата там е според квалификацията и уменията. В БГ и Господ да си пак ще ти е малка заплатата. Колкото до миячите на чинии .. това остана в далечните години, когате не бяхме в ЕС, че и по-назад. Българите отдавна не са миячите на чинии. Една част завършват там и си намират добре платена работа по специалността, другите са гастарбеитерите по строителните обекти и по заводите. Заплатите там не са кой знае колко високи, но са добри.
48
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 56Има данъчни калкулатори, но да не забравяме и осигуровките, които и те са няколко процента, нали? И като сложиш и останалите разходи, които имаш там, ще се окаже, че инженер в БГ взима по-малко, да, но като покупателна способност ти стъпва. Това, което ти имаш повече в Германия, не е заплата, а сигурност, социални придобивки, инфраструктура и т.н. Това в България го няма и скоро няма да го има, заплатите колко са не е толкова важно.
47
0
 
4
 
! Отговори
До 58 преди 4 години
Всеки както се нареди баце. Както казах ако не вярваш че могат да се вземат такива заплати никога няма да ги получиш. Всеки се издига до където му стига хоризонта. Но има и много голяма доза късмет. Да не мислиш че милиардерите са милиард пъти по-умни от обикновените хора. И там е до голяма степен на късмет. Чао.
46
0
 
4
 
! Отговори
До 56 преди 4 години
Има си данъчен калкулатор за данъците в Германия. Данъка зависи в коя данъчна група си от 1-ва до 5-та. А пък ако ти се струват малко данъците над 4200 евро дето плащам на месец .... Все едни отворковци се навъдихте в България - чели ама недочели и недоразбрали.Това че се живее добре в България е вярно. Ама пари няма къде да заработиш ако не си мошенник или във властта.
45
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Един предателкато пишеш глупости мисли малко. Данъците и осигуровките в Германия при тази заплата ще ти изядат повече от 50% от съмата. Само по това те хващам веднага, че лъжеш! Причините за емиграция не са в заплатите, в БГ с 2000 лв се живее добре. Причината е в липсата на държава, разбирай правосъдие, здравеопазване, инфраструктура и всичко останало.
44
0
 
1
 
! Отговори
До 51 преди 4 години
С това мислене никога няма да вземеш повече от 600 лева заплата.Преди като работих в Дубай вземах еквивалента на над 13,000 евро заплата чисти че там нямаше данъци. Господ е казал - поискай и ще ти се даде.
43
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От чужбина само индианците ще върнете за да взмеат едни 1000 лв и пак ще заминат. България като държава и като народ умира.
42
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Патриотизма е евтино самооправдание на некадърността и мързела на великите ПатрЕоте останали в България. Социалистическото самосъзнание е болест която мори хората с глад и злоба.
41
2
 
8
 
! Отговори
Един предател преди 4 години
Чакайте да се върнем. Аз работя като инжинер в Германия и вземам 10,860 евро бруто от които към 6,700 чисто. Тея "стимули" могат евентуално да върнат само някой нискоквалифицирани работници дето не са успели на запад. Те даже препечените няма да се хванат на тях защото тука в германия са по-добре.
40
0
 
3
 
! Отговори
Айде стига! преди 4 години
До #48: Заради такива като тебе не се връщам! Ние не може да си общуваме нормално! Мием *** ли? Е, и? Ти пък кой си? С това ли те успокоява правителството?! Колко сме "унижени" навън. Ами, че вие сте си "рая" на европейския вилает. ТИ какво направи за Родината???
39
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има един дребен пропуск в заглавието - заплатата близо до евродепутската и без уволнение за 5 години като при евро дупетати.
38
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Оставете"С пари не можеш да накараш хората да имат деца"Напротив можеш. Доказано е на практика. Социалните политики на хилер довеждат до бум на раждаемостта. Подобни политики в момента въвежда Орбан и те също работят. Подобни политики имат и в Израел и там също работят. Навсякъде където са въведени политики за насърчаване на раждаемостта се увеличава раждаемостта. Това се случва и в българищя ама не е насочено към етническите българи.
37
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Оставете"всяко поколение е различно, има си идеали, желание да пътува, да живее тук или там."Е заради този либерастки манталитет западна европа се превърна в арбско африканска ***.Само обществата със здрави традиции и силно колективно самосъзнание ще оцелеят.
36
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен"Да се вдигнат доходите като цяло и хората сами ще се върнат"А тея доходи от небето ли ще паднат? Почни ти да даваш високи за плати. То секи може само да реве и да чака да му дават отгоре. Много лошо ви е научил комунизъма. Но поколенията се сменят.
35
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 5Стой си там такива ....като теб не ни трябват.
34
0
 
11
 
! Отговори
До #37 преди 4 години
Вече никъде няма лесно. Да, в София вече има немалко завърнали се с дипломи от добри чужди университети. Но и много малко отворени позиции. В Западна Европа има много конкуренция, но и много позици. Вече никъде не е лесно!
33
2
 
1
 
! Отговори
Пълно с галфони преди 4 години
...или ги релокират вътршно по фирмена линия. Останалите 5 % са пенсионери, които отиват при децата си в чужбина и завърнала се малка бройка българи от чужбина, които емигрират отново!
32
3
 
3
 
! Отговори
Пълно с галфони преди 4 години
Тук едни и същи драскотят като жената със син в Глазгоу един и същи коментар пуска всеки ден. Всеки си знае какво е най-добре за него, няма универсално правилно или грешно. В чужбина е добре, ако си завършил тамошен университет. Хората от провинцията, висшисти, завършили БГ унивеситети ходят в София, защото не им признават дипломите. В чужбина ходят 50 % нискоквалифициран персонал, 30 % завършили в чужбина и оставащи там и 15 % завършили БГ вузове, които или завършват ново висше в чужбина или..