С наем и бавачка е малко вероятно да върнем българите от чужбина

По темата говори Евгени Йорданов, съсобственик на CloudCart
18 дек 2019 15:15, Ния Христова
67
С наем и бавачка е малко вероятно да върнем българите от чужбина

Използването на стимули като покриване на наем за една година и осигуряване на бавачка за четири месеца са крайно недостатъчни за българите, които се връщат от чужбина.

Условията са още по-непривлекателни за София, където стандартът на живот е по-висок. За Северозападна България обаче, това би бил добър метод за привличане на нови компании и кадри. Това коментира Евгени Йорданов, съсобственик на CloudCart, в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria.

"Целта ни не е само да докараме българи от чужбина. А да помислим как бихме могли да подобрим състоянието на не толкова добре развитите региони в България и да помогнем на българите чрез външни инвестиции, както и да достигнем до българската диаспора", коментира Йорданов.

Съсобственикът на CloudCart обясни, че по време на конференцията "Успелите българи в чужбина- за каузата "България" са разглеждани и начините за улесняване на административните процедури в страната.

Цялото интервю можете да прочетете ТУК

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
10
 
! Отговори
Ей сега се връщам преди 4 години
Проблемът за да се върнем не е в парите а в цялата обстановка на тази жалка държава!Живея в Холандия, животът тук е прекрасен всичко е уредено и практично, заплатата ми е 5000 евро и виж ме как се връщам
30
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какви наеми, какви бавачки, какви 5 лева?! Хората са свикнали на определен стандарт, уредено живот, сигурност, здравеопазване, добро образование...А тук? 800 лв заплата, престъпност, проблеми със здравеопазването, да запишеш детето в градина- мисията невъзможна, но задължително...
29
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не разбраха ли, че основното което гони българите е средата! Липса на цялостна политика- няма нормален транспорт, здравеопазване, образование, социалната политика не струва, режим на ток,вода, газ и какво ли не. Корупцията изяжда всичко, правосъдието е умряло отдавна. Цялостната обстановка като излезеш от вкъщи е на разпад и на мизерия и несигурност ... Е ако някой отиде в белите държави, какъв му е стимула да стои тука?
28
0
 
12
 
! Отговори
Тина преди 4 години
7 години университет в Глазгоу на сина с магистратурата ми струваха 100000лв.Едната година беше платен стаж по специалността.Сега работи там с заплата след данъците 4300паунда.Ипотеката на жилището му е 360на месец със застраховката,а лихвата за 25 години е 1,5%.Някой да ми обясни как да го върна обратно тук.
27
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само един въпрос тия бавачки от къде ще дойдат.От малцинствата дето вече са мнозинства ли или пък ние дето се върнем ще работим това.Абе ей тарикати политически вие подигравате ли ни се бе?Да нали?Да бършем *** детски и дърти можем и в чужбина ама поне се държат по-нормално и плащат повече и винаги.А в България какво?Ще правя същото, ще търпя викане псувни простотии унижения и лъжи до дупка и накрая няма и да ми платят.Я си гледайте работата бе гладни въшки такива отбор дупетати.
26
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До От чужбинаКоя е пък тая държавна политика, която те скарва?дай пример
25
0
 
13
 
! Отговори
ПАРТИЕЦ преди 4 години
Тези глупави мантри да връщаме хората в страната са само популизъм за лапнишаранчетата, които ни гласуват доверие и ни дават по 8 лв. годишна субсидия със своя глас. И ще ви го кажа прямо: Не ни интересуват изобщо българите в чужбина, даже не ни интересува дали след 30 г. ще сме 5 милиона с 2 милиона ***. Важни са партийните субсидии и келепира сега, тук и на момента. Всички сме във властта, за да докопаме я по някое куфарче с пари, я луксозен мезонет с тераса на депутатски цени, я хотелче...
24
1
 
15
 
! Отговори
От чужбина преди 4 години
Пълни глупости! Българите са разделени на две - "онези" в чужбина и "тези" тука. Противна държавна политика, която ни скарва ежеминутно по форумите! Стигна се дотам, че се внушава на "тези" тука какви големи патриоти са само защото са останали в България, а пък "онези" там са предатели! Ние "онези" милеем за Родината си, но няма как да върнем децата си! Това е голата истина!
23
2
 
15
 
! Отговори
сигурно преди 4 години
Само някой много луд може да се върне в територията при тези мафиоти ,които направиха народа робски !
22
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До главанакАко на власт дойдат техноимпексова, ровч, киро трафиканта, милиончева и румен гечев, ще има опашка от завръщащи се в България.Даааа.Пък ако недайси Боже дойде на власт някоя от НПО партиите, които сега хващат по 10000 гласа, опашките ще са две.
21
0
 
6
 
! Отговори
До Значи преди 4 години
При положение ,че изпитите са анонимни и субективният фактор не играе,няма значение дали си жълт,бял ,зелен ..В UK е същото,оценява се анонимно,затова няма база за сравнение с нашето образование.
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До ЗначиИма едно понятие - Хайделбергски студент. Вярвам, знаеш, какво означава. Освен това Хайделберг е в Германия. Но да, който завърши има много добро образование, поне германците. Когато преди много години бях студент в София имаше много чуждестранни студенти. Те плащаха и България трябваше да ги доведе до успешно завършване. Ерго, взимаха изпитите по-лесно от нас. Не знам, в Германия, как гледат на чуждестранните студенти.
19
1
 
17
 
! Отговори
Оставете преди 4 години
хората да си решават къде искат да живеят. Тези напъни да определяте кой да дойде или не, са толкова остарял филм. Днес младите се преместват лесно в рамките на една държава, на Европа, на света. всеки да си решава. Насила хубост не става. всяко поколение е различно, има си идеали, желание да пътува, да живее тук или там. С пари не можеш да накараш хората да имат деца, но можеш да помагаш на вече родените. Направете детските най-малко 100 евро на месец и ще видитее, че младите ще се променят
18
0
 
16
 
! Отговори
финландец преди 4 години
За какво ви са да ги връщате ? Все едно да гониш вятъра. Управляващите - погрижете се за българите, а не за вятъра. Пак някой ще направи пари от въздуха. Българите - бъдете умни !
17
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо не осигурят наем на нас, останалите в тая к04ина? Ние с какво сме по-лоши? Или с какво са по-добри, онези които са си хванали шапката от тука?????? Щели да "докарват" българи, абе задържете останалите тука бе, кой ще докарате? Кой ще ви дойде тука на ниските заплати и скъпите храни? На смешния туризъм, на неуредената съдебна и здравна система? Пълни измишльотини.
16
2
 
12
 
! Отговори
До Значи преди 4 години
Младите ,които останаха тука да учат Българско висше образование от години влизат с тройки и завършват с тройки,влачат изпити с години ,докато се дипломират.Няма база за сравнение в качеството на образованието навън и тука.В Германия за 1 невзет изпит те отстраняват от университета и нямаш право повече да учиш тази специалност,няма значение до кой курс си стигнал.
15
2
 
24
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
Държавата е един жив организъм! Затова следвайте медицината: Докато един организъм му изтича кръвта през 50 прободни ранни не се влива кръв, а първо се затварят раните! С други думи, направете така, че ние да не искаме да избягаме, а те тия от чужбина сами ще се върнат ако нещата тук станат поносими! Там е разковничето! Че да върнете 50 човека по европрограма не е решение за избягалите 50 000 на година! Тук не става на въпрос само за пари, а за цялостно състояние на държавата!!!
14
1
 
19
 
! Отговори
Ще си дойдем преди 4 години
Съседната статия ме изпълва с гордост, че съм българин! Произвели сме най-голямата кофичка майонеза! Колко са жалки останалите с техните мини-микро кофички, пфууу, реззил! Докато БГ се гордее с такива работи, за връщането ни да забрави! Докап БГ се гордее с ултравиолетови и инфрачервени Златки, за връщането ни да забрави! България има с какво да се гордее, но го пази в тайна. Например с Нургюл Салимова. Ама не сте чували или чели за нея никога, нали? Друго са си Златките и тризначките.
13
1
 
14
 
! Отговори
ttt преди 4 години
До с това няма какИ това след като нашите статистици са се постарали да оплетат така нещата, че да изглеждат поне три пъти по-розови. Истината е още по-лоша! Аз мисля, че един току що завършил висшист в България започва с по-лошо възнаграждение от колегата си в Индия. И ако тука си никой (по произход) заплатата ти ще мърда нагоре само в краен случай. Във всички други държави с натрупването на опит се увеличава и дохода. Те у нас и опит не ти разрешават да натрупаш, да не станеш конкурент.
12
2
 
26
 
! Отговори
главанак преди 4 години
Всички/ или поне тези, които познавам, както и мои много близки/ млади хора, които избягаха в едни по- подредени страни категорично заявяват, че докато герб е на власт, нямат никакво, ама абсолютно никакво намерение да се върнат! И причините не са само парите!Те са прозряли една истина- не може да се живее в еднолична диктатура, с премиер с хулиганска реч, без морал и достойнство, който лъже като дърт ци..нин!