С наем и бавачка е малко вероятно да върнем българите от чужбина

По темата говори Евгени Йорданов, съсобственик на CloudCart
18 дек 2019 15:15, Ния Христова
67
С наем и бавачка е малко вероятно да върнем българите от чужбина

Използването на стимули като покриване на наем за една година и осигуряване на бавачка за четири месеца са крайно недостатъчни за българите, които се връщат от чужбина.

Условията са още по-непривлекателни за София, където стандартът на живот е по-висок. За Северозападна България обаче, това би бил добър метод за привличане на нови компании и кадри. Това коментира Евгени Йорданов, съсобственик на CloudCart, в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria.

"Целта ни не е само да докараме българи от чужбина. А да помислим как бихме могли да подобрим състоянието на не толкова добре развитите региони в България и да помогнем на българите чрез външни инвестиции, както и да достигнем до българската диаспора", коментира Йорданов.

Съсобственикът на CloudCart обясни, че по време на конференцията "Успелите българи в чужбина- за каузата "България" са разглеждани и начините за улесняване на административните процедури в страната.

Цялото интервю можете да прочетете ТУК

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
18
 
! Отговори
главанак преди 4 години
Всички/ или поне тези, които познавам, както и мои много близки/ млади хора, които избягаха в едни по- подредени страни категорично заявяват, че докато герб е на власт, нямат никакво, ама абсолютно никакво намерение да се върнат! И причините не са само парите!Те са прозряли една истина- не може да се живее в еднолична диктатура, с премиер с хулиганска реч, без морал и достойнство, който лъже !
10
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вземете за пример Унгария. И не мислете да връщате избягалите, а как да задържите малкото останали!
9
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На никой нищо да не се дава. Да се спре картела със заплатите, и кои както може. Ми вика шефа най-добре се справяш, обаче не дават да се дава над 1000 чисто, тва което мога да направя за теб е да те вода на реалните пари.
8
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кои българи, бе, откъде-накъде Иван, Петкан, Драган ще взима хиляди, а аз, дето съм се мъчил тука години като грешен гявол и съм плащал и на гледачки, и наеми, и какво ли не, вашта ...., само да са посмели, ей, война става, неща...ци ниедни. Да се вдигнат доходите като цяло и хората сами ще се върнат, ама неее, те само търсят как да усвоят некой евро фонд и да похарчат едни пари, нихната ...щото ние тука деца не гледаме и на работа ходим; и какво щото аз съм бил идииот и съм стоял тука за мен ня
7
0
 
15
 
! Отговори
123 преди 4 години
До АнонименТова вече го правихме с Дедо и видехме, че са си пак същите крадци като нас :)
6
0
 
41
 
! Отговори
Значи преди 4 години
Младите хора, които останаха в България и инвестира ха в българското образование, ще работят на минимална заплата, а тези на дето миеха чинии и инвестира ха в образованието и икономиката на други държави, ще се бъдат поощрявани? Колко млади и образовани хора плащат свободен наем и нямат детегледачка? Или искате да ги изгоните, за да усвоите някакви пари за наеми и детегледачки?
5
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Я па тия. Да се върна та да плащам на Мутрите ток парно вода на десеторни цени с 800 лв заплата ли. Тия полудеха ли. Ще си зарежа уюта сладката службичка и тлъстата заплата за да се върна пак при мутрите. При същите тези Мутри които през 1996 г. ме застраховаха с Бухалката. Остана ми белег от бухалката на рамото. Спомен от Мутренската ко, чина. Да се връщат просяците и айдуците че тук ми замърсяват въздуха. При вас няма да ги забелязвате всички сте еднакви.
4
1
 
22
 
! Отговори
:-) преди 4 години
И отново темата за заплатите е оставена на заден план.
3
0
 
39
 
! Отговори
Станчо преди 4 години
Първо мислете как да задържите тези, които са все още тука...
2
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще ги върнем, когато всички ги направим депутати, министри. Веднага ще се върнат.
1
0
 
31
 
! Отговори
с това няма как преди 4 години
Евростат: Българите са с над 40% по-бедни от средния европеец.Според статистиката на Евростат, фактическото индивидуално потребление (ФИП) у нас възлиза на 56% от средното за Европейския съюз. Това ни поставя на последно място по този показател.През 2018 г. БВП на човек от населението, измерен в СПС, е в границите от 51% на последната България до 261% в Люксембург спрямо неговата средна величина в 28-те страни членки на ЕС.