БАБХ отново откри салмонела в 21 т птиче месо от Полша

Пратката била предназначена за българска фирма
Обновена: 24 дек 2019 14:57 | 24 дек 2019 13:00, Анисия Иванова
58
БАБХ отново откри салмонела в 21 т птиче месо от Полша
Снимка: Pixabay

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) е установила наличие на бактерии салмонела в пратка от близо 21 тона птиче месо, произведено в Полша, съобщават от ведомството.

Цялото количество е поставено под забрана. Месото е било предназначено за българска фирма, предава БНР.

Още по темата


Изготвено е предупреждение по системата за бързо съобщаване за храни в рамките на Европейския съюз за уведомяване на полските власти за откритото замърсяване.

Агенцията по храните упражнява засилен контрол върху всяка пратка с птиче месо с произход Полша, след случая с над 100 тона полско пилешко със салмонела, което стигна до пазара у нас преди месец.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
5
 
! Отговори
Мери преди 4 години
Сега да се избият и малкото останали домашни кокошки от " задния двор" на село и всички бегом в Лидъл.
45
2
 
9
 
! Отговори
A преди 4 години
Е, не е от Русия, значи е добро за ядене. Преди време една тетка на отговорна служба каза, че салмонелата от Полша и ЕС не е опасна, не е като едно време. Виж, ако беше от Русия- щеше да бъде диверсия с Шел да се унищожи бъл. народ. А тетките, като тая, за която става ? по горе са в чужбина за празниците.
44
0
 
8
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
Ще ги излапкаме и очакваме следващата доставка.
43
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гарантирано от ГЕРБ
42
2
 
7
 
! Отговори
21см преди 4 години
Лидл, не внася от Полша по документи.Лидл си ВКАРВА сас със Лидълски камиони полско и всякакво месо от други складове и фирми които работят за Лидл извън България.Никой не може да му хване спатиите.Съшото е и със Билла, Кауфланд.Иначе магазините на Лидл нямат хладилни камери, имат дин хангар, което е магазин със хладилни витрини и стоката се докарва със хладилни камиони.
41
2
 
10
 
! Отговори
21см преди 4 години
Четете етикетите, ако пише Произход Полша, не къпувайте от Кауфландите.Макар, че мафията може по закон да пише - Произход ЕС.Или да разфасова полското пиле тук и тогава се води - Произход България.Ама ОБИКНОВЕНО проблемните меса отиват в кетеринга на ГОТОВИ ЯСТИЯ за БИЛЛА, КАУФЛАНД, АЛАДИН ФУУДС
40
2
 
2
 
! Отговори
21cm преди 4 години
Салмонелата умира над 60 градуса, само че, докато го разфасоваш го пипаш, и ръцете и ножа и дъската вече имат салмонела.Всяка Ганка пуска чешмата със РЪКА да се измие, ама вече и по крана има салмонела.Е, сега децата, мъжа, бабата пипат крана и салмонелата е навсякъде.За това при расфасоване на пилета трябват ръкавици и абсолютна хигиена, че повечето пилета имат и ешехерия коли.Представям си каква е хигиената дето работят със пилешки донери.Обикновено е само разстройство
39
1
 
6
 
! Отговори
Аз съм си преди 4 години
Пич, не са ме изгонили. Аз сама напуснах, когато почнаха да намаляват персонала и да ни обясняват, че трябва да има опашки по касите и витрината. А па ти още ходи да им пазаруваш и да чакаш.
38
5
 
1
 
! Отговори
Я па ти.. преди 4 години
До Аз съм си 35 А теб защо те изгониха от Кауфланд и сега злобееш ? Бутилка уиски ли изнесе ?
37
1
 
5
 
! Отговори
Дедо преди 4 години
Пак ли са за"Аладин Фудс"?
36
0
 
23
 
! Отговори
Fan преди 4 години
Мили "журналисти" от днес.бг защо триете коментари? Неудобно ви е, че вие сте СЪУЧАСТНИЦИ в това ли?!Безсмислена новина, жалка, страхлива журналистика и сайт...това е!Кажете името на фирмата, на магазина?!?!?! Какъв е смисъла от тази новина?! С какво сте полезни на читателите си?!Самата държава, чрез БАБХ, първата работа е официално по телевизията да съобщят - "Драги сънародници,не купувайте заразено месо от фирма Х, предлагано в магазин "У"!
35
1
 
8
 
! Отговори
Аз съм си преди 4 години
Та този врат във плика беше синьо-зелено. Месо, което и на куче не бихте дали. Като се отвори плика, след 5 мин. вече е розово и свежо, като че ли току що заклано. При въпросът ми към ръководителите, ми беше обяснено, че всичко е наред с месото.Не стига, че е брак и синьо-зелено, ама със срок от още ТРИ МЕСЕЦА.Та така, купувайте още месо на промоция. Но ви гарантирам, че това пилешко, както и предишното, са продадени в Кауфланд или Лидъл.
34
1
 
8
 
! Отговори
Аз съм си преди 4 години
На тези, които се чудят защо не е забранен вноса - знаете ли кой внася най-много месо от там?Бутчетата на по 2,30 в Кауфланд от къде мислите, че са? И винаги са опашки там за пустата промоция...Всичкото месо на промоция в Кауфланд и Лидъл е внос. При това най-долнопробните бракове. Работола съм там и ще ви разкажа един случай.Свински врат на промоция, внос от немско. На етикета пише отгледано в Германия, заклано в България етикета за произхода е България, защото закона го позволява.
33
3
 
3
 
! Отговори
Съвет преди 4 години
До Колко още тона мес 26 Този с тази фирма ще си отнесе наказанието. 21 тона загуба.А за фирмата изпратила пилешкото нищо.Между другото салмонелата загива при 60 градуса. Никой не яде сурово пиле. Може да се обработят като варено пушени пилета и на пазара.
32
0
 
15
 
! Отговори
Пенсионер преди 4 години
Голяма работа е тази агенция. Четиринадесет години съм работил там.Някой се присети нещо от София , заповед и всички се юрваме да гоним бабичките от улиците продаващи нещо дребно , да изкарат месеца.Ама че по ЗВД и ЗХ нямаме такова право , никой не го интересува.Важното е да ни дават по медиите.И това е само един пример , а има още десетки.
31
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всичко ще изядем..Щом е на промоция!
30
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересно как минават толкова много граници и чак тук ги хващат.
29
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГОЛЯМА "ЛЮБОВ" БЕ ОТ ТИЯ ПОЛЯЦИ, ВСЕ ЗАРАЗЕНОТО СИ МЕСО НИ ПРАЩАТ, ЗАЩО ТИЯ *** НЕ СИ ГО ЯДЪТ, АМИ ГО ПРАЩАТ НА БЕДНИТЕ БАЛАМИ ОТ БОЙКОЛАНДИЯ !!!
28
1
 
17
 
! Отговори
Цецо Мен преди 4 години
От Полша към нас летят некачествени храни. Колко пилешко хванахте и продължавате? И яйца имаше и всичко останало. Уж толкова стандарти и накрая...
27
0
 
22
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
преди време бяха гъбите от полша сега пилешкото месо а колко тона ябълкиизядохме и не се научиха от полша нищо да не внасят това е несериозна териториясъщото е положението с месото от франция и испания а за американското гмоговеждо да не говорим