Митрополит Наум: Светлината на Рождество да сгрява душите ни

Той се ражда заради нас и заради нашето спасение, припомни той
24 дек 2019 13:40, Анисия Иванова
12
Митрополит Наум: Светлината на Рождество да сгрява душите ни
Архив: Булфото

Нека светлината на Христовото Рождество да сгрява душите ни и да просветлява мислите ни, за да бъдем верни Божии следовници и подражатели, защото днес Той се ражда заради нас и заради нашето спасение, за "да подири и спаси погиналото" - това послание отправи Русенският митрополит Наум до клира, монашестващите и миряните на Русенската епархия по повод на настъпващия празник Рождество Христово. 

"Нека светлият празник на пресветлото Христово Рождество бъде за всеки от нас повод за неподправена радост и за още по-дълбоко осъзнаване на собствената ни християнска и църковна идентичност, за богоподражателна любов в оделотворяване на християнското ни призвание", каза митрополит Наум, цитиран от БТА.

По думите му, нека донесеният от Богомладенеца мир бъде винаги с нас - в храмовете и в домовете ни, но най-вече в нашите сърца, защото "както казва сам Спасителят - добрият човек от доброто съкровище на сърцето си изнася добро".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
2
 
! Отговори
факт преди 4 години
Нито един православен християнски празник не е светъл, всички са тъжни, жалки и отвратително гадни. Скандали, конфликти, тормоз, гадости, простотия, престъпления, катастрофи, отвратително е. От дете не понасям никакви празници. Мразя ги и се гнуся от всичко. Душата ми страда. А и Христос е роден през лятото. Календарът е променен, черните раса лъжат и мамят.
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БПЦ е като палачинка както иска и с който иска празнува и православни празници и католически, а уж не се понасяли двете църкви. Един вид БПЦ е като лека жена върти се както й е угодно и удобно. За Великден сме православни за Коледа католици. Ха ха ха бх църквата.
5
1
 
4
 
! Отговори
Цецо Мен преди 4 години
Вие хубаво спорите за точната дата, но ще е още по-хубаво да пазим душите си.
4
2
 
3
 
! Отговори
до 2 преди 4 години
Не само в Русия - във всики православни държави Коледа е на 7 януари.Обаче българските мекерета пак искат да са оригинални.Не знам как още не са ни сменили и вярата с НАТО-вска.
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
кой е по добър от дядо мраз и дядо коледа, единия живее със снежанка а другия живее със елен
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе насила християнизирано Племе , що в Русия Коледа е на 7 янауари а не днеска както у нас?Нали сме всички Славяни , сигурно ама славянизирани от Византия , ще си дойдем на думата , когато и да е
1
2
 
2
 
! Отговори
Да се знае преди 4 години
Днес е езическата Коледа (на Колад Кришна) и католическото Рождество.За православните Рождество Христово е на 7 Януари.