Да подадеш ръка на забравените: Мартин, който храни бездомните

За втора година столичен ресторант помага на хората от улицата
25 дек 2019 10:14,
47

Мартин e човекът, който подава ръка на бездомни. За втора година собтвеникът на столичен ресторант и неговия екип готвят всеки ден за хората от улицата.

"Причината е това, което ни заобикаля - всичките тези хора, които ги срещаме на улицата – повечето от нас ги подминават, отвръщат си главата на другата страна и продължават натам, накъдето са тръгнали", обяснява Мартин пред Bulgaria ON AIR.

Години наред 52-годишният Румен живее с хорското пренебрежение. Улицата е неговия дом, а Мартин - единственият му близък човек.

Част от продуктите са от дарители, а менюто всеки ден е разнообразно, разказва Емилия, която всеки ден приготвя храната за бездомни.

Редовен дарител е и Никола. Освен със събрани от него пари, 8-годишното момче помага и в раздаването на храната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
3
 
17
 
! Отговори
Един там преди 4 години
Тези бездомници не трябва да се оставят на улицата. Държавата лесно може да им помогне с работа по подръжка и т.н. особено в София! Много от тях също и сами са си виновни за положението и не полагат нужните усилия да променят живота си. Чухте го 52г бездомник че има нужда от бутилка бяло вино и да легне да спи, нищо не спомена за работа! Спомена и за печалба от ТОТО?!
15
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на човека.
14
3
 
14
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
3% СА БЕЗДОМНИЦИТЕ ОТ ЦЯЛОТО НАСЕЛЕНИЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ!!! КОЕТО Е МНОГО ОКОЛО 5 МИЛИОНА ДУШИ!В ТУРЦИЯ СЪЩО ИМА БЕЗДОМНИЦИ ! ПИШЕ , ЧЕ ВСЯКА НОЩ МЮСЮЛМАНИН ХРАНИ 100-ЦИ БЕЗДОМНИЦИ В ИСТАНБУЛ!РЕАЛНО БЕЗДОМНИЦИТЕ В БЪЛГАРИЯ ДА СА ОКОЛО 5000 ДУШИ ВСИЧКО! И ТО ГЛАВНО ПРИ УПРАВЛЕНИЕТО НА БОРИСОВ ! ПРЕДИ НЕГО ТАКОВА ЧУДО НЯМАШЕ!
13
3
 
17
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Кой ги е учил нашите байганьовци на демокрация, като след ДС-ти ноември, всички станаха веднага демократи ?!
12
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До ХА-ХА-ХА !!!Кои са руските роби и какво точно българите освен 1 кораб царевица са видели от американските демократи? Що за товар (стока) е това "демокрацията"?Кажи ми също, при положение, че "Европа" са имали толкова колонии, то защо на "Европа" си им притрябвал? Хубав кючек ли танцуваш или с нещо друго си по-добър от тях?
11
2
 
22
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ДНЕС ИМАНЕ УТРЕ МОЖЕ ДА НЯМАТЕ ВСИЧКО МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧИ!!!ЗАТОВА ШЕГА С БЕЗДОМНИТЕ НЕ БИВА!!!ЩОМ ИСКА ДА ГИ ХРАНИ НЕГОВА СИ ВОЛА!!!АЗ СЪЩО ДАВАМ ПО НЯКОЙ ЛЕВ НА БЕЗДОМНИЦИ И ТАКИВА РОВЕЩИ В КОФИТЕ!
10
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Банката взе жилището на съседа ми.Поживяха на малко на квартира и бегом в Германия.Ще се върнат на пуtkин ден.
9
4
 
26
 
! Отговори
бог високо цар далек преди 4 години
до 9Държавата(мaфиотската ***), е за едни майка, за други - мащеха !
8
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на Мартин. Ние храним паристанци и т.н., а той храни нашенци...
7
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-големият подарък за тези хора ще е да не са на улицата и да се издържат чрез труда си.Когато е паднал на дъното, не е лесно да се оттласне оттам. Ще трябва някой да съдейства на такива хора. На първо място, това е държавата. Но и самите бездомници би трябвало да проявят желание и усилие.Делото на честните дарители е похвално, но то е лична инициатива. Държавата е длъжна да се погрижи за неизлечимо болните, неадекватните и престарелите бездомници, а останалите просто да задължи да работят.
6
14
 
22
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
До пияница мистикВ никаква Северна Корея не смятам да ходя !Аз съм българин и моето място е тук.Напротив - вас ще ви пратим в любимия ви "демократичен" свят.Там има нужда от още миячи на чинии, *** и други слуги.Както всички виждаме за друго те не ни искат.
5
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До пияница мистикФасадна демокрация, не е демокрация.
4
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
яко клошари.на групички
3
3
 
16
 
! Отговори
лъжата ЕС преди 4 години
Бездомници ...Скитници ...Дъждовници ...
2
1
 
33
 
! Отговори
Хан Тервел преди 4 години
Господ да му въздаде за добрината и милосърдието!
1
19
 
16
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Бездомни ?!Не може да бъде !В евроатлантическа държава не може да има бедни и бездомни.Това е някаква гнусна инсинуация на връх Коледа !Бойко Борисов всеки ден ни повтаря от екрана, че цъфтим и вържем.България била с висок кредитен рейтинг, а условията за бизнес у нвас били прекрасни.Борисов обиазя света на държавни разноски, а апологетите му у нас тръбят колко добре бил приет навсякъде Вожда.В такава процъфтяваща държава няма как да има бездомни и бедни.Това е някаква клевета !