Нова година - нови цени на горивата?

Според Васил Начев това ще е факт, ако следваме тенденцията при суровия петрол
30 дек 2019 19:45, Красимир Ангелов
12

Най-евтини по празниците са горивата Русе, а най-скъпо зареждат във Видин, показва справка в информационната онлайн платформа fuelo.net.

Бари Русев е от Видин, а работата му е свързана с постоянни пътувания. Споделя, че разходите му за гориво достигат до 300 лева на месец.

Още по темата
Според енергийния експерт Васил Начев обаче има обяснение за високите цени на горивата в най-бедния район на България и Европа. "По-малки количества се търгуват там и това предопределя по-високи цени", казва той пред Bulgaria ON AIR.

Една от рафинериите, ако изключим тази в Бургас, е в Русе, другата е в Пловдив, така че логично е в тези градове да имаме по-ниски цени. В Русе литър бензин може да се намери и на 2,04 лв, което е с 18 стотинки под средното за страната.

В София цените на бензина, дизела и пропан-бутана са близки до средните за страната.

"Трябва да очакваме следващата година да има едно повишение на цената с няколко стотинки нагоре, ако следваме тенденцията за покачване на цената на суровия петрол", обясни енергийният експерт.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След построяването на Дунав мост-2 Във Видин се очакваше да не са вече най-бедния район.Но от корумпираните управници не се стигна до нищо.Виждат се само оставения като паметник завод за гуми ВИДА,която беше марка докато не попадна в ръцете на ГЕРБ.Бойко може само да си мечтае ,че може да построи такъв завод.
8
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
като са навъдили едни експерти с ниво на чистачка, добре обясни защо в другите държави е по евтино, а у нас винаги е по-скъпо! И какви са тези разлики между най-бедният регион не в България, а в ЕС и Русе, на една река са!
7
0
 
10
 
! Отговори
хъммм !? преди 4 години
До един недоволен Нафтата беше почти 1,50? , след това стигна 1? , в момента е 1,17? точно в унисон с цената на петрола, друг въпрос е че 60% от цената са акцизи и данъци и от там ако петролът падне с 50% - това намаление се отразява върху 40-те процента падащи се на горивото
6
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този Васил Начев да си подаде оставката.Няма нищо общо с това за Видин.Почти всички тирове зареждат там , напускащи страната и пристигащи микробуси също.Видин е района където се продава най-много гориво ,като изключим по-големите градове.
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Защо отново е написан въпросителен знак след твърдение в заглавието?"Ей, сън не те хваща? Напът са, да чуят воплите ти?
4
1
 
2
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Защо отново е написан въпросителен знак след твърдение в заглавието?
3
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ами то ако се следяха цените на суровия петролцените предните години трябваше да са на половинане свършиха тия агитаторчета на алчните герберасти я си спомнете каква е цената на бенизина при 90 за варел и каква беше при 40 за варелама народа си е виновен щото ги трае обирджиите - хак да му е като се качва цената се следва цената на петрола а като пада забравят да я последватмтого из.род има за закопаване
2
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Евтини горива има на всякъде,само по монопола няма,иначе в Русе има горива на 2- 2,02 ,но и в Костинброд са такива цените....По- лесно е да се пишат провокативни или преведени статии,но да се напише нещо смислено е трудно......
1
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този "експерт" е пълен клоун