Чака ли ни нещо добро? Още сме най-бедни и най-неграмотни

Ръстът на икономиката от 3-4% не води до сближаване с другите от ЕС
315
Чака ли ни нещо добро? Още сме най-бедни и най-неграмотни
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Финансистът Мика Зайкова призна, че не е оптимист за развитието на страната през 2020 г.

"България остава най-бедната, най-неграмотната, най-корумпираната страна. България остава без върховенство на закона. Имаме ръст на БВП, но темпове от 3-4% не са темпове, които водят до доближаване до страните от Европейския съюз. Системата ни на здравеопазване е в пълен хаос. В годината, в която нямаше засушаване, нямаме вода. Имаме и най-мръсния въздух. От страна за инвестиции и за развитие се превърнахме в страна, която събира боклука на Европа и го гори", разкритикува тя пред БНР.

Още по темата
Според нея всичко ни удря по джоба - водата поскъпна в 24 региона, инфлацията расте, цените на храните скочиха, услугите също.
 
По думите ѝ през следващата година се очаква да настъпи рецесия, а страна с отворена икономика като нашата е сериозна застрашена, защото се влияем от случващото се по света.

"Не можем да очакваме сериозно подобрение, защото изнасяме стоки с ниска добавена стойност. В продължение на години правим мимикрия на реформа, а не истинска реформа", коментира Зайкова.

Тя пресметна, че най-големият инвеститор са българите, които работят в чужбина и без парите, пратени от тях, българите нямало да похарчат 2,4 млрд. лева по празниците.

Освен това българите разчитали и на бързите кредити.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


315
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
171
22
 
1
 
! Отговори
има надежда преди 4 години
Айде молим същества дето пикаят седнали, да не дават трагични оценки за БГ нация.Точно поколението на "финансистката" мика зайкова е разглезено и малко глуповато, унтелигентно, но не умно.Надявам се Тиквата да премине границата на търпението ни.Един ум беше казал, че фитилът на БГ мъж (жените никой не ги брои за ***) е или много къс или много дълъг.
170
4
 
3
 
! Отговори
има надежда преди 4 години
До Ястребителят"най-интелигентен" не значи перфектен.Трябват и сърце и топки.
169
1
 
7
 
! Отговори
204 преди 4 години
До АнонименПо-скоро тя ще ги сметне, отколкото новозавършващите не знам си кой филиал на не знам си кой университет в наше село
168
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
който си е неграмотен... ще си остане неграмотен, ... който иска да се развива .... ще намери начин
167
1
 
21
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
Какво стана с демократичната и неолиберална мантра от първите години на безкрайният,мъчителен и демократичен преход за високата квалификация на българските работници и специалисти.Ами тези специалисти са или м чужбина или просто вече не са активно действуващи.Просто изчезнаха заедно с изчезването на нашата промишленост.Просто се превърнахме в страна на ниско качествените услуги.За тая не е необходимо да си инженер по електроника или астрофизик
166
1
 
26
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 4 години
По времето на комунизма ни слагаха с IQ в света на 2-ро и трето място, сега толкова се е опро.стачила нацията, че сигурно и тук сме някъде в дъното!
165
0
 
25
 
! Отговори
Не е било... преди 4 години
Такава грозна неграмотност и пословична бедност никога не са съществували в България!Демокрацията е нещо прекрасно!Ако се построи правилно и от правилните хора.
164
1
 
31
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 4 години
Честито! Още ли вярвате на Бойко Тиквата ?!! Живеели сме добре, живеели сме добре, защото резултатите от некадърните решения на 2019-та тепърва ще ги усещаме на гърба си. Наистина кризата с водата ще ескалира още, защото просто ГЕРБ са некадърни крадци и нищо повече!
163
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак се навъждат тея псевдо-интелекти пелтеци дето пропвядват народа да се образова и всичко щяло да се оправи. Къде бе? Кой бе?Скапани училища със скапани учебни материали, и самите хора като са като магарета какво ще стане като минат през образователната система? Чудо викаш, ще станат космонавти и всичко ще се оправи с това образование. Скрийте се.. не знаете какво говорите. Проблем е образованието ама ми е писнало от *** които знаят само да проповядват обучение в училища които са ЗЛЕ
162
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да, "чака ни" доброто. Стои си там и ни чака само да дойдем. Нищо друго не трябва да правим.
161
1
 
3
 
! Отговори
Materialna baza преди 4 години
Тъи като гледам аз добро не съм видял гледам доброто в приятели в сметки и така от първия ден сметките са дигнати благодаря на а1 честита нова година слушаи тоя винаги актуално добрее в роднините които минаха конкуренцията честито да мие конкуренцията кара багаж материална база бил станал е съдба на всички тия
160
2
 
6
 
! Отговори
Celso преди 4 години
Госпожо, това което е сигурно, че персонално Ви сближава е неграмотността
159
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докога ще унижавате държавата,хората,децата и внуците си...Срамно е,а и не е вярно...От дълги години живея в чужбина,и повярвайте ,че българина като цяло и много по умен и грамотен от доста нации,А за бедността,то тя е съпътстваща целият свят,..не е само в България
158
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Още сме най-бедни и най-неграмотни............Не е вярно! Ние сме най-умните от кроманьонската раса!
157
2
 
11
 
! Отговори
ШибиРиби преди 4 години
Не само бедни и неуки ни и най най най прозти и грозни с криви и жълти зъби и даже без зъби.
156
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Неграмотни? Ние? Завършила си ВИИ Карл Маркс, специалност Народностопанско планиране. Какъв финансист е тая? Да й дам да сметне заплатите на една средна фирма от 15 служителя с отпуските, болничните и ще блокира. Финансист била...
155
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АзазелНа каква база ги определи като "по-високи"? Абсолютно изражение или покупателна способност?Мак като абсолютно изражение! Но когато пенсионера отиде в магазина или аптеката, или да си плаща ток или вода, никой не го пита какви пари и колко му остават от пенсията! Дали има какво да яде или ще рови в кофата за ***, след 40+ години осигурителен стаж!Така че, остави руснаците - темата е за България и българите!
154
1
 
12
 
! Отговори
Смирен депутат преди 4 години
Е с 219 лв минимална пенсия с 38г.трудов стаж пенсионерите как не могат да вържат двата края?
153
1
 
21
 
! Отговори
Данъкоплатец преди 4 години
Какво е това данък? Тва не е ли онуй дето пълни черни дупки от яловите решения на хайката крадци в парламента?Пожелавам си през 2020, цяла България да спре да си плаща данъците в знак на протест.
152
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До бай ганюСнимката е от столицата на държава от ЕС, прегърнала изцяло ЕТАЦ, а населението ѝ си избира велик лидер, вече 10 г. Доколкото чувам - пак ще го избира. Все пак, по-миналата година страна излезе на първо място по производство на тикви! Не бива да се отминава този небивал успех.Даже и сега, голяма част от тази продукция е сериозно ангажирана с управлението на държавата на великия лидер.Можеш ли да познаеш името на столицата, на държавата и на великия лидер?Три опита само, моля!