Как ще ги стигнем румънците при пенсиите?

Манолов: Покупателната сила на нашата е по-добра!
Обновена: 14 яну 2020 11:39 | 14 яну 2020 11:38, Александър Попов
63
 
Румъния готви рекордно увеличение на пенсиите през септември. Планът на кабинета, който встъпи в длъжност миналия месец, предвижда ръст от 40%. Това е най-голямото увеличение на пенсиите от три десетилетия. 
 
Ако трябва да говорим в цифри - Румъния предвижда средният размер на пенсиите в страната да стане 371 евро. За сравнение, от 1-ви юли средната пенсия у нас ще достигне 412 лева или 211 евро. 
 
Каква е разликата при пенсиите у нас и в Румъния?
 
"Пенсиите в Румъния се облагат с прогресивен данък върху дохода. В Румъния пенсионерите не получават много неща, за които българските пенсионери не плащат – като карти за пътуване, като облекчения, свързани със здравето и лечението. Механичното сравнение няма да ни доведе до верни изводи. Ако ще сравняваме нещо, трябва да го изследваме в цялата му пълнота. Дори ако сложим само данъците, ще се окаже че покупателната сила на българската пенсия в никакъв случай не е по-малка от тази, която ще има румънската пенсия", коментира Димитър Манолов, президент на КТ "Подкрепа" в предаването "Брюксел 1" по Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хайде тоя, дето цъка минусите, да ни обясни какво добро извоюваха синдикатите за работещите и пенсионерите, че не е съгласен с изразените мнения?Щото едни истински синдикати не биха допуснали олигарсите да стегнат примката около врата на хората, така както е стегната примката в БГ.
35
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
лидерът не бившите управляващи цоциалисти, който си назначаваше пионки за министри и министър-председатели като видя че ще го свалят от власт (не знам дали вече влезе в затвора) нарочно прокара този закон за да закопае тези след него. Сега новите на власт трябваше или да отменят закона (и да си навлекат народната власт) или да го оставят с цената на големи заеми. Голяма бомба със закъснител им остави дявола
34
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 34НА КАКВО ДА РАЗЧИТА ЕДИН 75- 80 ГОДИШЕН ПЕНСИОНЕР, С 40 ГОД. ТРУДОВ СТАЖ ЗАД ГЪРБА СИ И 40 ГОД. ВНАСЯНИ ВСЯКАКВИ ДАНЪЦИ И ОСИГУРОВКИ?
33
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не разбрахте ли, че пенсиите са просто финансова пирамида и не трябва да разчитате на тях!
32
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мъка, мъка, нашенският синдикалист "съчувства" на румънските пенсионери, че взимат колкото наште работници! Много работа свършиха синдикатите у нас. "Бизнесът" им е много благодарен.
31
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заради синдикатите работещите у нас са роби без права. И никакво заплащане.
30
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До К'ъв си ти бе? 29Плащат му. Не би вършил нищо безплатно.
29
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Манолов, кажи какво направихте за работещите в БГ!Във Франция спряха пенсионната реформа, която бе в ущърб на работещите. Раб. им седмица е 35 часа, с 2 почивни дни, извънредният труд се заплаща и имат какви ли не облекчения и права.Манолов, какви нововъведения си предложил в интерес на работещите?Ти даже спираш протестите на недоволните!
28
1
 
41
 
! Отговори
К'ъв си ти бе? преди 4 години
Интересно ми е, лицето Манолов като част от управлението ли се явява, като личен ПР на Борисов или оправдава собствената си непригодност за синдикален или какъвто и да е лидер?
27
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На фона на растящите цени на стоки и услуги, повишаващите се данъци и такси, тоя говори за покупателна стойност на пенсиите!!!След такива изказвания Манолов трябва да напусне синдиката на секундата и никой да не членува в този синдикат.Манолов е говорител на олигарсите и управляващите.
26
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За румънците е ясно, кажете, кога ще ги стигнем кенииците.По последни данни на ООН, БВП и покупателната способност на Кения е с едно място пред България.
25
1
 
31
 
! Отговори
пфф преди 4 години
какви са тези облекчения за българските пенсионери? Познавам 20 такива, никой не получава нищо от дъжавата, а само минимална пенсия!
24
2
 
18
 
! Отговори
КАРАТУМБАКОВ преди 4 години
--Сега с Ревизоро ще ви вдигнем пенсията на 300лв минималната- и румънците ще ви завиждат! Та 300 лв в Бг са огромна сума - поне 50 кубика вода са това!! Ще пиете вода- студена! без храна може -ама без вода -НЕ МОЖЕ! Аз от вода пуснах тумбак-мдапоздрави!
23
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Синдикатите са част от мафията. Неразделна част.
22
2
 
22
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
"Ако трябва да говорим в цифри.."Тогава защо по-надолу не говорите в цифри, а в числа?
21
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Синдикатите в Бг трябва да се разпуснат поради неефективност и вредителство спрямо работещите и пенсионерите.Синдикатите са в симбиоза с олигарсите.Тоя знае ли, че на инвалдите им увеличиха месечната подкрепа с 0.78лв и с 2лв.? Каква покупателна способност имат 0.78лв. и 2лв.?
20
3
 
29
 
! Отговори
българин преди 4 години
Никога и за нищо НЕ ще ги стигнем румънците! Преди време д-р Борисов Първия секретар на групировката ГЕРП казваше.Че сме ги " надминали румънците". Ама после замълча и вече не го е повторил тази лъжа!-:) В Румъния просто живеят бели хора! А тук.......
19
3
 
36
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
България е най голямата ПАРОДИЯ на държава- и като доходи и като стандарт на живот и като синдикати и въобще- Съдебна Здравна Образователна Пенсионна система - всичко е в колабс- Банки Ерпта Монополи Бизнесмени Политици се вихрят в Бг и оставят цели градове без вода и без инфраструктура- нашият вожд вече не е Буда - А Киро Гела който иска ако може да му работят 24 часа в денонощието и без заплати -Да не се разболяват робите и да се молят за "къшей" хляб! А пенсионерите са ненужен товар за Кирчо
18
3
 
24
 
! Отговори
До 16 преди 4 години
Сега се правят по-малко деца, защото жените работят. В 20 век, жените са били предимно домакини. Нашите заплати може и да са африкански, ама ние не можем и 1 дете да отгледаме, а те 7-10. Да, ама там цените са предимно домакини, а тук българка като всяка модерна жена, не иска да чуе за деца поне до 30тата. Искат дискотеки, кръчми, безразборен секс и накрая като остареят, тогава искат семейство. Отделно децата се нуждаят от постоянна грижа и няма как жената да бачка 8 часа, после деца да гледа...
17
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какви облекчения, свързани със здравето и лечението получават нашите пенсионери? За какви карти за транспорт говори, след като пенсионерите ни една оцеляват?Тоя защитава управляващите! В КОМБИНА С ВЕЛЕВ И ГЕЛА!Синдикатите какво направиха в последните години в защита на работещите и пенсионерите? 6 или 7 часов раб. ден ли завоюваха, заплащане на извънредния труд ли изискаха, 2 почивни дни седмично ли отстояха, повишение на МРЗ ли изискаха? КАКВИ ПРАВА ЗАЩИТИХА И КАКВО НОВО ПРЕДЛОЖИХА?