Руските дипломати изготвяли фалшиви самоличности за да внедрят шпиони

Днес те трябва да напуснат страната ни
Обновена: 26 яну 2020 19:50 | 26 яну 2020 18:35, Нели Христова
284
Руските дипломати изготвяли фалшиви самоличности за да внедрят шпиони
Снимка: БГНЕС

Днес руските дипломати, уличени в шпионаж, трябва да напуснат България. Единият е от осемте първи секретари на мисията на Москва, а другият - служител в Търговското представителство.

Но каква е била работата им в страната ни?

Още по темата

Според информация на NOVA от източници, свързани с разследването, единият от двамата изгонени от България руски служители в посолството в София се е интересувал от слабости в нашата Единна система за гражданска регистрация и административно обслужване на населението (ЕСГРАОН) .

Дипломатът търсил данни за починали българи в активна възраст или такива, които постоянно живеят в чужбина. След това изготвял фалшиви самоличности на руски разузнавачи, които внедрявал у нас.

В официално становище на Кремъл от събота действията на България бяха обявени за "провокация" и руската страна си запазва правото на ответни действия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само при сектата "русофилското братство" е позволено русофил да преотстъпи на руснак дори собствената си жена, ако бъде пожелана. Това го наричат "признателност" !
63
5
 
11
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 4 години
Фашисткото жуже Пу успя да си придаде особено мъжествен имидж.Но всъщност е един женски, репродуктивен орган.В Чечня клекна и сложи Кадиров-протежето, за да не режат чеченците руски глави. Демек-капитулация.В Украйна - протежето Янукович. Демек-капитулация.В Болгария - Пятая колонна - *** от продажници и копейкаджии-еничари."Освободените, и те ли не ни обичат?"Да, представете си, и те не ви обичат.Реално "фашисткий карлик" никъде не постигнал нищо без рушвети и проституция.
62
8
 
17
 
! Отговори
Чебурашка преди 4 години
Русофилчета, спрете се поне за малко, не се правете на по руснаци и от руснаците. Спомнете си, че български майки са ви раждали, български хляб сте яли и български въздух дишате. Прекалено русофил и Путину не е драг!
61
4
 
7
 
! Отговори
БДЖ София преди 4 години
Не пишете глупости,никой няма да се ТРОШИ с бъл.простотий.
60
10
 
11
 
! Отговори
Путин е педал преди 4 години
Аз знам какво би намалило омразата към Русия:Първо, оставяте Балканите и България на мира, за да се развиват като цивилизовани, европейски държави.Второ, спирате да гледате на гореспоменатите като "сива" и буферна зона против НАТО или когото да е. Нямате врагове. Имате измислени призраци.Трето, спирате рублите към всякаква Пятая колона, рубладжии, еничари и всякакви платени парцали. На всички им е ясно, че така работите, българите не сме и-диоти.
59
4
 
7
 
! Отговори
Ха ха!!! преди 4 години
Глупости на търкалета се казваше едно време...Ако им трябвали документи и самоличности - трябвало да отидат при Шкембе Войвода - и за хилядарка щяха да получат каквото искат (макар че - каро се замисля - нищо чудно и да са го получили - а това сега е за замитане ба следите...)
58
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересно защо нито един наш сънародник не работи в Русия, а рускините най-обичат да ражсат в САЩ,защото таме корекома, както оедно време в плод и зеленчука смърдеше на прокиснало и на щанда имаше няколко буркана и няколко консерви ,като дойдеха зелените чушки посред лято се извиваше огромна опашка.
57
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русофилската и българофобската сг.ан е много активна и по всякакъв начин отклонява вниманието.Щом са против БГ да ги натоварим в конски вагони и право в Сибир!Явно там е тяхната родина и рубладжийските им банкови сметки.
56
7
 
8
 
! Отговори
Бацалов преди 4 години
Станах русофоб, когато разбрах, че България се управлява от купчина платени рубляри-петоколончици.Такива карат русофобите в България да се множат и за съжаление обикновеният руснак бива плют и обиждан заради такива ***.Рублярите-петоколончици правят лошото име на Освободителката, не обикновеният руснак.Отначало харесвах Путин, защото виждах, че има надежда да сложи малко ред в Болшая КочинЪ, след елциновата разсипия.После разбрах, че е един червен фашист, който просто иска да върне
55
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега пък това ли съчинихте , не можахте ли нещо по-хитро та да хванем вяра ?Всичките измишльотини са да ни разсейват и да си купуваме минерална вода даже за къпане .Възможно е и да ни отвлекат вниманието и от потока докато трае инструктажа на министърката от господарите . Никой не мисли за собствените ни интереси , а как да угодим на новите наставници ,сега и конституция ще ни правят че нашата не им харесва . Съсипаха украинската стррана , сега ние сме на ред .
54
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То и в Япония братята са ги изловили да шетат нерегламентирано.И както пееше Еръпшън - Еднопосочен билет(Уан уей тикет)
53
6
 
10
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Нищо, нищо ... Нека се караме с руснаците. Нека съвсем ни обърнат гръб.Ще им гледаме сеира на днешните управляващи, когато ромите станат мнозинство в България.Те си мислят, че милионите, кото крадат днес ще ги спасят.В краен случай ще емигрират ....Да, ама в чужбина винаги си оставаш чужденец, а по-хубаво от България няма.Кой си мислите, че ще ни спасява тогава нас българите ибелите хора ?Американците ? Европейците ? Евреите ?Не ! Пак на братушките ще чакаме, ама надали ще ни огрее пак.
52
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ха,ха ха каго нелегални агенти ли?! Имате ли мозък изобщо?! Русия няма нужда да внедрява нелегални руснаци представяйки ги за бг точно в БГ,и всички знаем защо. САЩ,много сте *** наистина. Ако шайката на червените съветски *** не беше толкова алчна,и не предаде соц лагера щяхте да загубите брутално Студената война,защото целия запад сте по -*** от нас от изтока.
51
6
 
7
 
! Отговори
полковник Петров преди 4 години
Абе вие забравихте ли кои предадоха на турците топографските карти на БГ и знаете ли евентуалните последствия от този шпионски и предателски акт?....Май не бяха руснаците,или? И известно ли ви е че Мосад има достъп до абсолютно всички секретни"тайни"на БГ
50
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тотално промиваме на мозъци от Америка!! Това са Макдоналдс, KFC, Телевизия, интернет..Масоно-Юдейски опити да се унищожи братската връзка на Българина с Русия!!
49
7
 
7
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
До ХА-ХА-ХА !!!България никога не е била по-свободна, копейко еничРСКА.
48
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ХА-ХА-ХА !!! 61 Га,га,га, българските служби не са длъжни да ти сервират цялата информация по случая,сега и веднага.
47
9
 
9
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Абе, не знам какви самоличности са озготвяли руснаците, ама първоначалното обвинение беше, че се интересували от изборната система в България ...Те затова са скочили управляващите !Ще вземат руснаците да разкрият измамите и фалшификациите, които правят на всички избори ...Това ги е изплашило нашите.Инаме какви тайни може да има една държава - раграден двор, най-бедната и нищожна в Европа, девета дупkа на инструмента...?!България отвадна не е никаква държава, а колония от най-долнопробен тип
46
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руското посолство да се закрие немедлено.
45
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България винаги е била част от велика Русия!! Всеки Българин носи в сърцето си Русия!! Скоро двата братски народа ще се слеят в един.. Въпреки отпора на САЩ и Израел!!