Анкета: Повишение на цените готвят търговците на дребно

Това се очаква да стане през следващите три месеца
31 яну 2020 08:30, Елка Василева
23
Анкета: Повишение на цените готвят търговците на дребно
Снимка: архив, Булфото

Повишение на цените през следващите три месеца подготвят търговците на дребно. Това става ясно от анкета на Националния статистически институт сред мениджърите на фирми, пише „Труд“.

През януари бизнес климатът в търговията на дребно леко се влошава, което е обяснимо след коледното и новогодишно пазаруване. Но очакванията на търговците на дребно за поръчки към доставчици през следващите месеци са благоприятни.

Мениджърите в останалите сектори на икономиката – промишленост, строителство и услуги очакват цените през следващите месеци да останат без промяна.

За разлика от мненията на търговците на дребно.

През януари бизнес климатът се подобрява, което се дължи на промишлеността. Мениджърите от промишлеността имат по-оптимистични оценки и очаквания за бизнес състоянието на предприятията. Прогнозите им за износа и производствената активност през следващите три месеца също са благоприятни. Средното натоварване на мощностите в заводите нараства до 78%.

В строителството и услугите очакванията за поръчки през следващите месеци са благоприятни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
3
 
! Отговори
? преди 4 години
До 20-ти : Абе ти да не работиш в БДЖ?
21
1
 
6
 
! Отговори
Баровеца-СФ преди 4 години
Полудяха всички май ,:) Те цените си растят от известно време! Какво ще вдигат още ли!?!? Ами тогава нека ние потребителите се организираме и примерно за седмица,ако можем и повече да не купуваме определен продукт /примерно месо пилешко/ ,другата седмица пък не купуваме /примерно сладкарски изделия/и така да видим как ще продават в годност те продуктите си!!!
20
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нищо не замислят алчните търговци, те изобщо не мислят и всеки ден вдигат цените. За здраве да си харчат ограбените сиромашки пари.
19
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди 8 години доходът ми беше приблизително 2 300 лв и се чувствах почти богаташ.Сега доходът ми е приблизителн 3 200 лв,не се чувствам богат и не мога да си позволя по-висок стандарт отпреди 8 години!
18
0
 
7
 
! Отговори
Бай Иван преди 4 години
От началото на годината митата за доста стоки извън Ес са вдигнаха в пъти ,справка борсите в Илиянци и Димитровград и това неминуемо ще се отрази на цените на дребно .
17
0
 
8
 
! Отговори
На пазар преди 4 години
Ах, тези лоши търговци на дребно.Всичко е в разцвет и от стабилно по-стабилно, а те клатят държавата.Къде по-сладко е да те ограбва държавата.
16
1
 
7
 
! Отговори
Св преди 4 години
Въпроса не е за скръндзавене. Напротив, купувам но по - едри неща. Например сменям работа - сменям апартамента си по - наблизо на пешеходно разстояние. Стария пускам под наем. Не ми трябва кола. Спестените от колата пари, давам за качествени екскурзии със самолет. Миналата година ходихме и до Китай, май скоро няма да се ходи :). Въпрос на принципи. Убедете ме да ям чипс, вафли "натурални" сокове скъпи колбаси и да се чувствам добре??? От 10 год нямам един кариес, а бях редовен клиент преди ...
15
0
 
13
 
! Отговори
kirasirrav преди 4 години
абе какви ги пишат тия? че те всяка седмица ги вдигат, по няколко пъти на ден ходя по магазините наблизо, и при всяка доставка стоката идва с по-висока цена, отделно дето фирмите доставчици си слагат отгоре за превоза, сега като паднаха цени на горива заради грипа един експерт вика: ,,ама то не може толкова бързо да паднат и у нас" а иначе ги вдигат предварително даже, при някоя неблагоприятна новина
14
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво значи повишение на цените готвят търговците на дребно?От няколко месеца цените се повишават ежедневно,като някои са стигнали и до 50%.Само който не пазарува,той не знае.
13
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 8 СвЕдно време в началото на демокрацията имаше един от властта дето с вдигането на цените призоваваше:''За бога братя не купувайте''Ето минаха години и имал последовател!*** да му оставиш цвете на гроба.Ох ама те и цветята поскъпнахааа....
12
0
 
6
 
! Отговори
До св преди 4 години
Похвално, аз също нямам автомобил, преди работих на място с удобен транспор, а на новата си работа съм се уговорил с един колега, плащам му 50 кинта на месец и хем той не се разкарва с празна кола, хем на мен ми е по-евтино
11
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Епа минималната заплата скочи, с нея и осигуровките, имам 4 служителя, сега хем трябва да им плащам повече, хем и за осигуровки ще трябват. Естествено че ще вдигна цените. А ако някои си мисли че съм благотворителна организация и ще си намаля от печалбата, вместо много акъл да дава да започва бизнес. Щото ако реша и затворя тоя бизнес 4 работни места заминават, и доста данъци и осигуровки.
10
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
не ме интересувате че се крият зад заглавието министерството вече е всеедно убихте ни а със това увеличение ще до убивате които са останали живи калпаво крадливо правителство.и пак ще ревете че бг остана без людна като вичета новините дали ще се върна в бг не съм първият и последният
9
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До СвБраво на теб ! Гордея се !
8
7
 
15
 
! Отговори
Св преди 4 години
От 10 години си следя стриктно бюджета. Средно с по 500 лв./год ми намаляват разходите. Всичко което се повишава за мен е вредно. Вдига се цената на бензина. Спрях колата. Вдигна се застаховката - продадох я. Вдигат се колбаси, цигари алкохол, захарни изделия-спрях ги. Вдига се ток-купих си нови уреди. В резултат-повече движение, по-здравословно хранене за мен и семейството и от 10 год. не сме ходили на лекар, зъболекар-само прегледи. В аптека не съм влизал от 2-3 год. Още по - евтино.
7
1
 
8
 
! Отговори
Коломбо преди 4 години
До: номер 2Сам се издаде!От миналата година си в Ирландия и говориш за нея като за "там"?Мечтай си!
6
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От три месеца цените назад цените все се повишават о още ли? Няма да им вече кой да купува освен привелигированите . Матряла какво ще прави? вода нема, храна пак, въздух мръсен.
5
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мръсни търговци, те са виновни.
4
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Народ от овцекакво означава Еми?
3
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А защо?Нали сме остров на икономическата, банковата и политическа стабилност в Европа?