Три българки пристигат от Китай, у нас ще бъдат под карантина

ВМА: Осигурено е всичко необходимо за диагностика на коронавируса
32
Три българки пристигат от Китай, у нас ще бъдат под карантина
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Три българки ще пристигнат утре от Китай.

Две от жените ще пристигнат с френския самолет, а едната жена - с германските авиолинии. Цялата координация по пристигане на българските граждани се осъществява от МВнР, съобщи здравният министър Кирил Ананиев пред журналисти в парламента.

Още по темата
В самолета, който ще отлети до мястото, където ще кацнат във Франция и в Германия, ще има медицински екипи, които ще придружат българските граждани до България, а след като пристигнат, са осигурени всички необходими условия за тяхното приемане и наблюдение във Военномедицинската академия, информира здравният министър.

Той уточни, че българското правителство ще изпрати специален транспорт да прибере сънародничките ни. Ананиев съобщи още, че тестовете за коронавируса са налице и те ще бъдат използвани по предназначение, предаде БТА.

По-късно от ВМА потвърдиха, че екип от военномедицински специалисти ще участва в транспортирането с военен транспорт до България на нашите сънародници, намиращи се в Китай.

Те ще бъдат настанени в Катедрата по инфекциозни болести на Военномедицинската академия (ВМА) в стаи със специален достъп. Осигурени са както за тях, така и за специалистите, които ще ги наблюдават, изолационни костюми, защитни маски и очила. 

Няма да се допуска контакт със странични лица, докато не премине карантинният период. Информация за състоянието им ще бъде подавана своевременно на медиите.

От днес лабораторията на ВМА разполага и с китовете за генетична диагностика на новия коронавирус 2019-nCoV.

Ситуацията с разпространението на вируса се следи непрекъснато. Разработени са планове за реакция и действия, свикан е Кризисен щаб, включващ и военномедицинско разузнаване.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ансанбъла от Петрич и бил само в Пекин. А тези 3 жени, са студентки точно в Ухан - центъра на вируса.
6
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хи.тия трите да ги да посетят за седмица депотатчетата в НС))
5
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ne razbiramВчера данните бяха:130 умрели60 излекуваниза останалите няколко хиляди още не се знае.Та смъртността е: 130/(130+60) около 66%Хич не е малко.Не мислиш ли?
4
5
 
13
 
! Отговори
ne razbiram преди 4 години
Не разбирам какво се прикрива с тоя вирус?! Ако смъртността е такава каквато обявяват това е съвсем обичаен вирус. От пневмония в Китай годишно умират 125 хиляди. За да затворят цял голям град и да има такова притеснение във властите трябва нещо друго да има. Другият вариант е просто да искат да контролират населението си по този начин.
3
2
 
26
 
! Отговори
гОСТ преди 4 години
А защо не вкараха под карантина и ансамбъла от Петрич?
2
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Промяната на резидент румен радев ветото включва и КОРОНА ВИРУС, оставка на кремълската слуга, настоящ клиент на Прокуратурата, бъдещ обитател на Пазарджишкия затвор - румен радев нищоправеца заедно с любовницата си деса ***, позната и като деса мерцедеса от странджанските агро степи!
1
9
 
21
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Знаем, кой го пусна този virUS...........