Срещу коронавируса: Монтират термокамери на летищата у нас

Следят строго състоянието на двете българки, завърнали се от Китай и Тайланд
31 яну 2020 09:42, Анисия Иванова
9
Срещу коронавируса: Монтират термокамери на летищата у нас
Архив: Булфото

До дни на летищата в София, Варна и Бургас ще бъдат монтирани нови термокамери, които вече са поръчани. Мерките се предприемат заради опасния коронавирус от Китай, съобщи Bulgaria ON AIR.

За нуждите на медицинските специалисти вече е направена поръчка за допълнително специализирано облекло, ръкавици и маски.

Здравните власти у нас продължават строго да следят медицинското състояние на двете българки, завърнали се от Китай и Тайланд. Двете жени в момента са под медицинско наблюдение в инфекциозни структури.

Тази мярка е с превантивен характер заради съобщени от лицата грипоподобни симптоми и необходимостта да бъдат направени съответните изследвания с цел категоричното отхвърляне носителството на коронавирус.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Такива инициативи очаквайте от хора с недовършено образование напр. до 8-ми клас. Неграмотни които говорят ше праим, аз каах и.т.н.
6
3
 
6
 
! Отговори
Dd преди 4 години
Кой ще ги гледа обаче? Трябва да обхваща поток пристигащи и заминаващи и да има човек който да следи директно потока от хора на място за да отсее съмнително то лице на момента. Ще трябва някой да бъде там на място само за тази работа. Медицинско лице ли ще е? Кой?
5
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Простотии. Каква работа вършат тези камери? Нито ще установят неразболял се заразоносител, нито ще отделят хилядите болни от други инфекции от болните точно от тази.Има си тестове с реактиви за установяване на вируса. Това, че у нас ги няма, говори само да средновековното ниво на здравеопазването ни.Не харчете пак безсмислено пари. За друго са нужни те.
4
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Зарежете тия термокамери и въведете Незабавна забрана на достъпа на Китайски граждани в България!
3
5
 
8
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 4 години
КОРОНАВИРУСА ВЛЕЗИ В БЪЛГАРИЯ НА 9.9 1944
2
2
 
17
 
! Отговори
Мен преди 4 години
До дни....китайците за 10 дни построиха болница за 1000 човека. Ние до дни монтираме камери....
1
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
стила са мара, да са поб*ра, може би това цели боко - да разтовари социалната система от болните пенсионери с по-слаб имунитет, че да има повече за крадене