Двамата български граждани от Ухан кацнаха в София

Те са откарани във ВМА
2 фев 2020 22:00, Нели Христова
41
Двамата български граждани от Ухан кацнаха в София
Снимка: БГНЕС

Двамата български граждани, заявили, че искат да напуснат китайския град Ухан във връзка с разпространението на новия короновирус, пристигнаха от Франция в България. Това съобщиха от пресцентъра на МВнР.

Те кацнаха на летище „София“ на борда на военно-транспортния самолет „Спартан“, придружени по време на полета от екип на Военно-медицинска академия. Сънародниците ни ще останат под карантина във ВМА.

Днес следобяд българите пристигнаха от Ухан в град Истр, Франция, на борда на френски самолет, с който в рамките на общоевропейска операция от Ухан бяха изведени 251 души от различни националности.

Министерството на външните работи чрез посолствата ни в Пекин и Париж, както и Генералното ни консулство в Шанхай, съдейства за заминаването на българските граждани от Китай и за успешното им пристигане в България.

Общоевропейската операция по улесняване на чуждестранни граждани, включително и българските, да напуснат Ухан бе организирана от Франция в сътрудничество с властите на Китай.
Принтирай  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
До 33 преди 4 години
И какви са мерките - медсестрите са сложили по една маска и не допускат външни хора. А китайците, защото са прости са с цели костюми. И пак се заразяват. А медсестрите нали след това се прибират вкъщи.
32
1
 
0
 
! Отговори
До Браво преди 4 години
Докарани са с огромен транспортен самолет, наблъскан с лекари и апаратура за следене на симптоми и взимане на навременирки ако се наложи. Докарани са в центъра на най-гъсто населения град, защото там има условията да бъдат напълно изолирани, никъде в страната няма болница с такъв изолатор. Нещо друго неясно?
31
1
 
5
 
! Отговори
ГЕРБер съм прo3 преди 4 години
А сега всички да лежат две седмици карантина! Барабар с пилотите и стюардесата. Германците си докараха техните, обаче по време на полета бяха с маски, на летището ги изолираха и сега ще лежат две седмици в една казарма, откъдето няма никой да излиза навън, включително медицинският персона, който ги наблюдава. Нашите мърлячи могат само да докарат зараза без да има условия да я контролират!
30
1
 
4
 
! Отговори
Браво преди 4 години
До колкото разбирам пратили да един огромен транспортен самолет да докара двама туристи от Китай, които се намират в центъра на зараза, за която няма лечение. И ги докарват не в някоя изолирана болница в някой малко населен град, а в центъра на най-гъсто населеният град в България. Е това ако не е малоумие не знам
29
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези две кози дължат над 500000лв за частната разходка със Спартан и екип от лекари. Защо си толкова неразумен юроде, защо? А вие събирате капачки нали ... държавата на мега глупаците
28
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Толкова пара за двама които решили,че жълтеят. И този Спартан за нищо го нямат, по-често ползван от такси.
27
3
 
5
 
! Отговори
Кой преди 4 години
Кой ще плати разходите за спартана, командировки на медиците и т.н?
26
1
 
3
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 4 години
До Анонимен 19 Човече , корона вируса вече те е хванал и имаш температура. Тичай във ВМА.
25
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоалетни-води, мокри кърпички, храни и други много евтини продукти ми идват от китай, после ходиме по площадите дето ми тропате хора, и лекичко пръс пръс китайски ароматен парфюм. И не съм сам, с други като мен се уговаряме и го правим заедно. Аз обичам да го правя, нещо като хоби ми е това с пръскане на вирусите, имам си мои вярвания за естествения подбор в еволюцията. Но другите с които го правиме не им знам мотивите, а и ми е неудобно да ги питам лични въпроси, просто се радвам че го правиме
24
5
 
2
 
! Отговори
до 30 преди 4 години
щерката не е в Бъварли Хилс, много е евнито там за нея, тя е в Палм Бийч Флорида, най-скъпото място в САЩ - само за истинският Елит!
23
4
 
1
 
! Отговори
мишо бирочето преди 4 години
верно, защо ги връщат тези хора тук? мислите ли че в българия са останали хора способни да осигурят нужните мерки. с тези "връщания" вирусът се разпространява по целия свят. тиквата кога ще отиде да се скрие у бункера при мис бистиенце или при щерката с имението в бебърли хилс?
22
6
 
8
 
! Отговори
Эврапэйскый Союз преди 4 години
Брюксел лично се погрижи Заразата да Плъзне из Европа и не си мислите, че това е Болест, за която и малка идея си имате - бедна ви е фантацията, като почнете да кашляте кръв и ще се молите на някой да ви застреля! Това е Биологично Оръжие - Убиец, разработено от Китайските Комунисти и Военните им в Лаботараторията за Био-Оръжие в Ухан. Има 4-ри протеина дори от СПИН в Генетичният Код на Вируса!!!
21
2
 
16
 
! Отговори
Драма преди 4 години
Значи от репатрираните 20 французи проявяват симптоми на болеста, както още 16 чужди граждани. А на тези които казват "Ако бяха вашите деца". Нашите деца са тук, ние за тях си мислим. Да поставяш под риск целия народ си е безумие.
20
3
 
12
 
! Отговори
Мооооо преди 4 години
Бойко отивай в Китай бе
19
4
 
16
 
! Отговори
БОЙКО БОРИСОВ! преди 4 години
Знаете ме, че съм жалостив, мил и състрадателен.... Може да съм предател и доносник, може да съм шмерек и лъжец, но си умирам за ПИАР, как да не ги доведа милите дечица в родната земя, пък дано не са заразени! ИСКРЕНО ВАШ, ЛЮБИМ, ХАРИЗМАТИЧЕН, ЕКСХИБИЦИОНИСТИЧЕН , РОМАНТИЧЕН Бойко Борисовввв!
18
1
 
5
 
! Отговори
случайно попаднал преди 4 години
До GgАко не е позволила немаш избор в случая, но какво правим ако България не разполага със самолет? Ставаше въпрос за друго, за коментари от типа "ами ако беше вашето дете". Е, вашето дете в българската мизерия ли ще го лекувате и наблюдавате или във Франция? Даже и пари ще дадете да остане там, и подкуп ако се наложи, но иначе по форумите ръсите щуротии.
17
3
 
3
 
! Отговори
Gg преди 4 години
Франция не е позволила в случая! Ами да ги оставим в Китай тогава!?
16
5
 
10
 
! Отговори
случайно попаднал преди 4 години
До 6602Ако твоето дете идва от Китай и е потенциален носител на вирус, който убива половината заразени досега, къде би избрал да е под лекарско наблюдение и евентуално лечение - в България или във Франция?
15
5
 
11
 
! Отговори
случайно попаднал преди 4 години
Като външно лице ви казвам най-откровено, че сте тотално изтpещели по тия форуми.
14
11
 
11
 
! Отговори
6602 преди 4 години
Всички, които са против тези деца да се приберат - да попитам: ако е ваше дете, родител, брат, сестра - няма ли да искате да са тук? Разбира се под строга карантина и наблюдение. Не разбирам злобата...