Гешев възложи на ДАНС пълна проверка на цялата приватизация

Ревизията трябва да обхване всички сделки
Обновена: 12 фев 2020 09:46 | 12 фев 2020 09:46, Красимир Ангелов
356
Гешев възложи на ДАНС пълна проверка на цялата приватизация
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Главният прокурор на Република България Иван Гешев възложи на Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС) да извърши пълна проверка на целия приватизационен процес и на последващия контрол от отговарящите за това министерства, агенции и други държавни ведомства, съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата.

Още по темата

Проверката трябва да обхване всички приватизационни сделки, извършването на плащания по тях, независимо от вида на платежните средства, както и всички предприети действия по осъществяването на следприватизационния надзор.

От държавното обвинение отчитат, че ДАНС следва да установи събрани ли са предвидените в приватизационните договори неустойки, лихви, обезщетения и банкови гаранции, в случай на тяхното частично или цялостно неизпълнение. В тази връзка следва да се установи извършени ли са действия по разваляне на приватизационните договори, в случай на тяхното неизпълнение.

Проверяващите трябва да установят и как е била водена цялата документация по текущия следприватизационен контрол, извършвани ли са проверки по изпълнение на приватизационните договори и била ли е актуализирана своевременно информацията в публичните регистри.

В обхвата на проверката трябва да бъде извършен анализ на одитните доклади на Сметната палата и какви действия са били предприети по изпълнението на дадените указания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


356
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прах в очите ...българина забравя много бързо и до 3 дни нищо няма да си спомня. Такава проверка иска време, година две и си помислете кога сте чели за открити резултати или завършени проверки. Един доклад да е публикуван някъде? Не!Няма и да има, защото всичко е просто цирк за пред масата ...
5
5
 
44
 
! Отговори
Жоро Шопа преди 4 години
Е те минаха 20г. Смях в залата
4
6
 
20
 
! Отговори
бл.134 в Зап. парк преди 4 години
Може и проверка на " турското робство" да възложи !!!България на 6 морета.Купувайте имоти и обрщайте левовете в лири
3
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДрОгаре свиквате ли?
2
18
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е другари червени ***, ко ша праим сеа..а.. Др. Нинова изгърмя с Техноимпекса . Явно ще има възмездии за червените крадльовци.
1
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 4 години
Ако видя драгалевската *** в пандела ще призная Гешев за човек.

Спонсорирани публикации