Николай Радулов: Народът е беден, затова и краде!

Узаконяването на хазарта няма как да помогне в борбата с него
12 фев 2020 09:35, Ния Христова
90
Николай Радулов: Народът е беден, затова и краде!
Снимка: БГНЕС

През последните месеци се наблюдава тенденцията, че хората, които нямат пари, а спешно се нуждаят от тях, хващат ножа и чантата си и отиват да си ги вземат от места, където те се събират. Темата коментира проф. Николай Радулов, експерт по сигурността в ефира на bTV. Поводът е вчерашния обир на казино от въоръжен полицай в Перник.

Сумата, която униформеният е успял да открадне е 2000 лева. Чейндж бюро и клон на банка също бяха обрани. Зачестиха и опитите за кражби на пари от банкомати.

Радулов смята, че това се дължи на обедняването на хората. Случаят със служителя е показателен за това, че в МВР се назначават хора, които искат да работят, а не такива, които са подходящи. Причината за това са лошите условия на труд и ниското заплащане.

Експертът изрази и мнението си, че казината в страната са твърде много и с узаконяването на хазарта няма да можем да се преборим с него.

По думите на Радулов не е имало как да се предположи, че полицаят е можел да извърши подобно престъпление, тъй като психопрофилът му е на добър служител и човек. Експертът добави, че вътрешната служба се състои от 20 човека, които е невъзможно да проследят над 50 хиляди души.

Радулов коментира и хазартния бос Васил Божков като намира за необяснимо как толкова години никой не е забелязал, че той и още няколко човека са забогатели изведнъж.

„Явно е ял, както и другите, от баницата, която му се дава“, добави експертът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още по темата: бедностобирипари
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
2
 
16
 
! Отговори
Американ преди 4 години
Глупости, Радулов! Народа краде, защото може, т.е. липсват наказания. А това е така, за да може и върхушката да краде.А и бъклгаринът си е крадлив.
56
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е народо психология от векове живем заедно с един етнос които е прокуден заради кражби от родното си място и от тогава до Днес се занимава само с това където и да се намира по света защото това си е традиця
55
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Народът е беден, затова и краде!"А "бизнесмените" и политиците защото са богати, затова те не крадат, нали?
54
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По соц време баба ми също беше бедна, но не крадеше, а партийния секретар крадеше и си направи вила !
53
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поредния псевдопрофесор псевдоексперт изпускащ гордо доволни количества простотия. Николайчо говориш като квартален пияница и може би си такъв - това че си беден не е основание и оправдание да крадеш, бедността е нещо много относително, нашите предци са били в много пъти по бедни от нас и накрая въпросния полицай е бил затънал в дългове комарджия!
52
11
 
1
 
! Отговори
I преди 4 години
До ДочоДържавата ни се управлява на практика от руската мафия... Те затова погнаха Божков - явно не е искал да дели от баницата си с тях. Интересно защо за Домуса - ни стон, ни гък...?
51
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма ПОЛИЦИЯ и ПРОКУРАТУРАДойдоха 2 *** бедни от малц.вотоДай да ти работим съгласих се защото мислех, че наистина искат да работят а те ме обраха като си викнаха още рекетьори!И какво мислите ми казаха от Полицията и Прокуратурата да не се беше занимавал с такива
50
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До СтоянАми ако за тебе Херо Мустафа е от ДС,може и те да управляват,тъй де!Имаме вече и шеф на съда от там.
49
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Николай Радулов: Народът е беден, затова и краде!? ,но от тук следват и въпросите защо народа е беден - каква е причината за това?И другия въпрос защо краде - няма ли полиция да хване крадците?
48
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДАНО И ТУКА ЗАПОЧНАТ ОГРАДИ ДА ПРАВЯТ ЗА БОГАТИТЕ ЗАЩОТО МИ ОМРЪЗНАХА ПЕРНИЧАНИ ДА МИНАВАТ ПРЕЗ БОЯНА
47
3
 
12
 
! Отговори
Стоян преди 4 години
Народът е беден защото се управлява от некомпетентни кадри на бившата ДС. Те се правеха на капиталисти с държавни пари и повечето ги загубиха. В България не се назначават кадърните а се назначават роднини и любовници с основно образование.
46
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Радулов, струва ми се, оправдава обирджиите и подкокоросва и други да грабнат чантата и ножа. Много т по парче е това комунистическо чинге.
45
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Другарю умник, оправдание за крадеца няма, дай да оневиним ромите които обират старците а? А въпросния полицай е хазартнозависим, това казва всичко.
44
1
 
29
 
! Отговори
Пешо преди 4 години
Трудно може да се намери по-тъпо обяснение за кражбите от бедността. Дори и най-преднамерената статистика ще покаже, че най-много крадат богатите. От къде го изкопаха този .........
43
2
 
19
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Във всяка банда има по един каскетос ) Всеки каскетос търси лесни пари и иска да е богат като шефа си който пие с дон Баронес и получава пачки за да не ги разследва и напада- Цялата система от каскети лежи на гърба на бедните неандерталци мислещи си че живеят в държава с някаква сигурност- По логиката на каскета на снимката (че от бедност се правят въоръжени обири) то поне 500 000 пенсионери биха хванали по един автомат и бегом към Банката! Но явно старото поколение са ПОЧТЕННИ ХОРА!
42
2
 
17
 
! Отговори
гост преди 4 години
Краде се от безработица и безделие. Нашата младеж не е морално развита. Много от кражбите, дребните, битови са именно от такива хора, да си осигурят тръпка, защото бездействат, не могат да си намерят елементарна работа, дори в къщи. Крадат и възрастни, хора които работят и могат да си позволят да задоволят потребности. На нас ни откраднаха колелото от мазето, наемател работещ в строителството, а там се плаща добре.
41
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ората са гладни и тръкат билетчета.
40
7
 
12
 
! Отговори
Дочо преди 4 години
А защо сме бедни? Защото държавата е мафиотска и по руски модел. В Путинова Русия също държавата смачква обикновения човек и убива стимулите за работа.
39
15
 
5
 
! Отговори
Чукундур преди 4 години
Крадливо,крадливо племе сте българите.Един ваш поет беше казал и лъжливи,и крадливи,и до бога зависливи,май много и ебл,ви.Не е от бедноста,вярни че тя помага ама.
38
1
 
16
 
! Отговори
А тия преди 4 години
горе крадат за милиони ,а щото са бедни нали.