Херо Мустафа – пи ракия, пя, рецитира, сега заряза и лозята

Посланикът на САЩ бе посрещната с кокичета
14 фев 2020 12:14, Александър Попов
387
Херо Мустафа – пи ракия, пя, рецитира, сега заряза и лозята
Американският посланик Херо Мустафа със сигурност най-близко до българските традиции от всички нейни предшественици. Още при назначаването си тя даде знак, че ще положи всички усилия да научи български.
 
После се включи в редица инициативи, извън служебните, с които показва симпатиите си към страната ни.
 
Пя "Нова година" с композитора Стефан Димитров в навечерието на 2020 година, в края на януари опита от българската ракия, а преди дни рецитира Вазовото стихотворение "Де е България".
 
Е, на 14 февруари, когато празнуваме Трифон Зарезан, Херо Мустафа присъства и на зарязването на лозите.
 
От посолството на САЩ разпространиха видео, в което тя пожела берекет и просперитет на лозарите.
 
Тя бе посрещната с народни песни и букет кокичета - предвестник на пролетта.
 

 

 

Честит Трифон Зарезан! #AmazingBulgaria

Публикувахте от U.S. Embassy Sofia в Четвъртък, 13 февруари 2020 г.

387
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
203
3
 
19
 
! Отговори
Slave преди 3 месеца
Какво ме интересува. Ами посланикът на Буркина Фасо какво е правил? В нормалните страни не знаят кой е посланикът на САЩ, нито пък го дават по телевизията всеки ден.
202
1
 
8
 
! Отговори
ББ преди 3 месеца
До Петърчо
ако Народа ни бе нечий роб ти щеше да си Ахмед...Джеймс ...Серьожа или бог знае кой,ама си Петърчо...на дедо ти,роби са политиците ни и обслужващата ги администрация,оставиха хората необразовани и бедни за да им гласуват,да държат властта и парите...не обиждай Народа ми надживял империй...200 години византийско робство...500 години турско робство...ще ни има...Бог да пази България
201
0
 
8
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 месеца
До Рашка - Говняжка

Посмали малко,много въодушевление,много нещо...Вредно е за гънчиците на мозъка.
200
1
 
13
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 месеца
Американската губернаторка на България зарязала лозята.За едни това е важна новина,за други позор.
199
0
 
8
 
! Отговори
икономист преди 3 месеца
До ПроСоТо

Не знам това за американеца с бастуна дали е истина, но аз също мога да потвърдя, че в не толкова далечното миниало, българските лозя почти не са страдали от болести, и много по-рядко са били пръскани. Реколтите също са били по-обилни! Като собственик на 700 квадрата лозе в тракийската низина, знам че през 70-те години на миналия век, дядо ми е вадил по тон и половина, два грозде от тази площ, което си е доста. При положение, че почвата е плътен чернозем, който не е особено подходящ.
198
1
 
9
 
! Отговори
Петърчо преди 3 месеца
Добре е за господаря когато същия отблизо се запознава с поданиците си и техните традиции макар и чрез посланиците си. Това трябва да остави у поданиците впечатлението че господарят им се интересува от тях. Нещо което макар и лъжа помага за успешното управление на една колония. Дали господарят на който се кланят е САЩ или Русия робите за съжаление са си роби. И руския посланик да правеше същото и за него моя коментар щеше да е същия ако не сте схванали какво имах предвид в предишното изречение.
197
0
 
6
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 месеца
Херото я виждам разведена още преди края на мандата,с оглед на това как го започна...
196
0
 
19
 
! Отговори
Германия преди 3 месеца
Абе какво непрекъснато ни я навирате тая Мустафа през очите! Ако не нея,Гешеф каскета,или тиквата...Искам да чета Нормални новини,какво ги натрапвате непрекъснато!Ефекта е обратен,отблъсква! Тая НЕ и е работа ни да пее ни да рецитира ни да зарязва! А й сик.тир,Писна Ми!
195
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"Много евтино се рекламират тия американци, само с едно зарязване на лозята, вместо да изпратят някое милионче на бедните си приятели. Направо ще ни разплачат."

САЩ години наред праща/дава/подарява 10 млн Щатски долара на България.
194
1
 
11
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 месеца
А, уж религията не и позволява. Абе, ще стане човек от нея.
193
0
 
11
 
! Отговори
ББ преди 3 месеца
те службите ни бият минуси,в един сайт ме зплашиха директно...знаете АИП адресите ни,не ни е страх разберете го не можете ни уплашите...не можете ни накарате да виждаме бяло и да му викаме черно...стремежа ни към справедливост ни е заложен генетично от Бог...ние сме милиони и не се страхуваме от заплахи и лъжливи и богати убийци и крадци,обричащи живота на децата ни на робство и мизерия...ще се видим на барикадите
192
6
 
3
 
! Отговори
антизападопоклонник преди 3 месеца
До Рашка-Говняшка,
Айде сега пак, дай да преговорим малко, че като научим новия урок, забравяме какво сме говорили преди това. Сега- нали антируски настроените украинци твърдяха, че Киевска Рус, на която е бил владетел княз Светослав, всъщност е древна Украйна, а не Русия! Сега какво- когато ви кефи, Киевская Рус ще е древна Украйна, а когато не ви- древна Русия, така излиза май!
191
4
 
5
 
! Отговори
ББ преди 3 месеца
До Рашка - Говняжка

що бе тя черната ...или русате беше ...абе все тая Златки тв звезди на прехода са по готини и секси...аааа.. не моат да бият черен печат...аз още утре ще занеса моят паспорт и да бие къвт си ще...България е моят дом...земята на дедите ми и не можете ми го отнемете от алчност и с непочтенни действия...само ми елате и ще чуете "Вятър ечи..." платени ми и продажни
190
4
 
14
 
! Отговори
Рашка - Говняжка преди 3 месеца
До ББ
Имаме държава от 1300 години ама със две прекъсвания - едното от 200 години под ромейско и едно от 500 г. между впрочем за падането на България под ромейско владичество са виновни любимите ви рашки - княз Светослав два пъти напада България през 968 г. и разорява земите ни и изколва половината население. накрая българи и ромеи се обединяват за да унищожат руския из.верг. На такива изро.ди служат и се кланят комуноидните ни безродници.
189
12
 
8
 
! Отговори
Рашка - Говняжка преди 3 месеца
А къде е оня със име на пищов и вид на квартален пияница - русссския посол Макаров? Нали си пада по къркането като всеки ватник? Да ходи да зареже лозите да си изкара пиенето ама явно предпочита да се налива със Боярыщник че е по лесно.
А тази дама е доста по чаровна от него а пък от нашата лъжкиня от Крушевица да не говорим - слага я в малкото си джобче. А пък за подпухналата от пиене и преяжнане Йотовицата въобще да не коментираме - проста.ке.са и половина.
188
4
 
10
 
! Отговори
ББ преди 3 месеца
...имаме държава от над 1300 години все пак и сме надживели много богати иагресивни империи...Бог да пази България
187
9
 
10
 
! Отговори
ББ преди 3 месеца
името и религията на хората не са проблем за прогресивните българи,ние сме толерантен народ,съжителстваме мирно с много етноси и религии,народа ни спаси българските евреи ВСВ и не сме очаквали аплодисменти,госпожата ни излъга,че ще води борба с корупцията а се прегръща с бандити в това е проблема...песни...Вазоов на неправилен български...мерси,Народа ни е жертва на вашите войни с Русия...свери на влияние,алчност..и не подбирате средствата и хората,престъпници и мафиоти са ви приятели..
186
9
 
15
 
! Отговори
Александър преди 3 месеца
Абе да си хваща пътя тая, какво им се слагате на чужденците и най-вече на американците.. ще кажеш хванали Господ за шлифера. Спрете да ги превъзнасяте, едно хубаво нещо не сме видели от тях!
185
3
 
6
 
! Отговори
Изтъкнат джентълмен преди 3 месеца
Пошло!
184
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Хората в тази страна, която ви прати Херо явно ценят други неща, а не името и цвета на кожата. Те доскоро имаха черен президент. Но това, селяци, неможете да го разберете.
На светлинни години сте след тях.