Радев заряза лозята, чака отговори от Борисов и Гешев

Зададох ясни и конкретни въпроси, отсече той
391
Радев заряза лозята, чака отговори от Борисов и Гешев
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Зададох ясни и конкретни въпроси, чакам някакъв отговор. Така президентът Румен Радев отговори на журналистически въпрос дали питанията му към премиера Борисов и главния прокурор Иван Гешев са били чути.

Питайте ги, вие сте затова - да питате, да задавате истинските въпроси, истинския дневен ред, призова журналистите държавният глава.

Днес той е гост в Ивайловград за Деня на града и участва в тържеството на централния градски площад "Тракия" и ритуала по зарязване на лозята на днешния празник на лозаря и винаря Трифон Зарезан.

Още по темата
Сред официалните лица бяха депутати, областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова, кметове от областта, чуждестранни гости. Знеполският митрополит Арсений отслужи молебен преди официалните обръщения.

Хилядолетната българска земя е богата и плодородна. И сред това природно богатство Ивайловград заема своето особено място, каза президентът Радев в приветствието си. Вие сте известни с качествените си вина, но аз съм дълбоко убеден, че за вас, ивайловградчани и хората от района, лозарството и винопроизводството не са просто бизнес и начин на съществуване, а имат много по-дълбок духовен смисъл и емоционален заряд, добави той.

И поясни, че те са живата връзка с нашите предци, с мъдростта, предавана от поколение на поколение, предаде БТА.

Той изрази убеждение, че Ивайловград ще продължи да се развива, и доказва, че в България няма големи и малки общини, а такива, които имат амбицията и сплотеността да успяват.

Кметът на Ивайловград Диана Овчарова информира, че съвсем скоро общината е спечелила проект и предстои да сключи договор, свързан с античната вила "Армира", по който общината ще усвои средства почти колкото целия си годишен бюджет.

След празника в Ивайловград президентът Румен Радев посети и близкото село Свирачи, където също уважи ритуала по зарязването на лозята.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


391
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
229
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как може да защитавате хора които се облагодетелстват от служебното си положение. Българина работи цял живот за едно жилище, а хитри лисици с оная си работа хващат баламурници да им го осигурят.
228
3
 
4
 
! Отговори
трифон преди 4 години
Наздраве по 6, в момента с Льотчика довършваме 6 грозданка.Президентшата ни звъна да пита дали да се къпе, защото ще си ляга с Трифон, който и предложил по-висока заплатя.Слави бил в 7 осми и я чакал?!
227
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Единствен достоен Президент на България - Г-л Румен Радев!!! Скоро ще се наложи на всички заработващи тук да го признаят!!!!
226
0
 
3
 
! Отговори
Валентин преди 4 години
Наздраве Трифоне!Ти и алжирката ли знаеш?Аз тъдява съм служил в дивата кашимерия и много я уважавам.
225
5
 
6
 
! Отговори
трифон преди 4 години
Наздраве по 5 ,а за Президента льотчик само добро и по-голяма пенсия и заплата.Когато влезем в еврозоната, льотчика ще е на нова Грозданка която ще е моного червена, като Алжирка винце?!229 ББ да не споменава Левски и Ботев, защото идея си няма какво пише!!
224
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оставка!!! Импийчмънт!!! Българите не искат Радев, бяха излъгани и сега съжаляват, че са гласували за него.
223
7
 
8
 
! Отговори
ББ преди 4 години
зао да не слизам на нивото на селските клюкарки и платените ***...долу ръцете от Президента на Републиката...институцията която ме прави свободен и горд Българин...Левски и Ботев и те на са крали от Народа ни и не са могли да купят някакви материални неща бедни ми духом...но са вечно живи и ги почитаме...и децата ни...и вниците ни ...и пра ще ги почитат...откраднатото ще го изпапкат вашите и ще ви презират и ще се отричат от вас...Бог да пази България
222
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Комунистите като ги хванат в издънка са най агресивни.
221
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво да ви кажа, с тая заплата на летец как да и купи апартамент на любовницата, как да я издържа. Та така де.
220
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Голямият проблем на хората пишещи тук е , че като постват мислят, че са написали нещо.А то едно нищо, като тях.Не е важно да пишеш много.Важно е какво пишеш
219
1
 
4
 
! Отговори
трифон преди 4 години
Наздраве по 4 за Трифоновците, за другарите с промити мозъци да козируват на пенсионирания ф.а.т.м.а.к...
218
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Твас подмития мозък многоми хареса. Ама де акъл от гербери да са сетят кво е :)))))
217
4
 
5
 
! Отговори
трифон преди 4 години
Който в момента не е почерпен и е червен и да ходи да прави на пенсионирания президент серенади-това Валечка с бръснатите крака.За мъжете наздраве по 3!!!
216
7
 
11
 
! Отговори
Ясно е преди 4 години
Краят на ГЕРП ще бъде ужасен...Но животът няма да спре! бай Ставри е на ход
215
8
 
13
 
! Отговори
Да жалко но факт преди 4 години
Агонията на ГЕРП минава в истерия...
214
0
 
4
 
! Отговори
Валентин преди 4 години
Наздраве Трифоне!
213
9
 
7
 
! Отговори
трифон преди 4 години
Наздраве господа и другари, не се нервирайте от изказването на пенсиониран военен, защото те са свикнали да дават заповеди и друг да ги изпълнява.Наздраве за пенсионирането - за втори път на другаря Радев!
212
8
 
10
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Този не разбра ли, че него не са подслушвали, а просто се е появил в неудобен момент. Тогава даже не е бил президент, а шапкар, който си урежда любовницата на добре платена работа.
211
3
 
5
 
! Отговори
гербер преди 4 години
До 205. Нещо искаш да ни забраниш ли? В Белене ли?
210
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това "Г-л" говорител ли значи, щото Генерал се съкращава "ген."