Радев: Знае ли премиерът, че подслушването на президента е грубо наушение?

Държавният глава заяви, че има проблем в управлението на държавата
12 фев 2020 14:35, Нели Христова
927
Радев: Знае ли премиерът, че подслушването на президента е грубо наушение?
Снимка: БГНЕС

"Проблемът не е просто в бруталната атака срещу държавния глава. Проблемът е в начина на управление на държавата", това заяви президентът Румен Радев пред журналисти по повод записите с негово участие, направени чрез СРС-та, които прокуратурата разпространи.

"Проблемът е и в ръководството, контрола и използването на служби и правоприлагащите органи в спазването на закона от тяхна страна. Всичко това рефлектира върху правовата държава и върху устоите на демокрацията, върху правата на обикновения гражданин. Тук ще трябва да се отговаря на много въпроси. Първият и най-важният е връзката премиер-прокурор. Вие вече всички знаете кой подслушва и реализира СРС-тата. Това е ДАНС. На кой е подчинена ДАНС. Пряко на Министерски съвет и директно на министър-председателя. Знаел ли е министър-председателят, че неговите подчинени подслушват президента и то в грубо нарушение на закона и ако е знаел, защо е допуснал закононарушението? Ако не е знаел, значи, че имаме за премиер човек, който е неспособен да управлява тези важни служби", заяви още той.

Чак след ДАНС, отбеляза Радев, тогава идва прокуратурата, “която между другото също бърза да развее СРС-тата в нарушение на закона в публичното пространство, явно в нечий интерес. И както знаете много добре покрай епичната борба с контрабандата, премиерът постепенно си присвои правото всяка сряда да привиква главния прокурор и председателя на ДАНС, и покрай това преборване на контрабандата дали не се преборват и неудобните? Само питам, това са важни въпроси”, заяви президентът.

След като му бе посочено, че премиерът бил казал, че Гешев не ходи на тези заседания, Радев зададе въпросът от кога са подслушванията, предават от БГНЕС.

Радев каза, че въпросът е как така тези толкова бдителни по отношение на държавния глава служби и органи проспаха водната криза, боклуците, обществените поръчки с нарушение, срива на търговския регистър, хакерските атаки в НАП. Хазартът проспаха, при положение, че имат присъствие в тези ресорни комисии, бяха част от нещата, които изброи Румен Радев.

Президентът добави, че остава и друг въпрос: „Защо г-н Гешев вижда престъпност и корупция навсякъде другаде, но не и в Министерски съвет, където се разпределя и харчи бюджет от първо лице. И тази огромна амбиция на главния прокурор, която е похвална, да се пребори с престъпността и с корупцията, някак си не вижда очевадното във всяка една държава хранителната среда за корупция къде е, ами там където се разпределя бюджетът, където се усвояват обществените поръчки, напоследък вече даже няма и обществени поръчки. Харчат се милиарди без обществени поръчки и ние даже не знаем на кого се раздават парите“, каза Радев.

Той посочи, че очаква много повече от главния прокурор не само тази борба с корупция, с престъпност, която се води вече по много фронтове, но очаква той да обърне внимание на тези сигнали, които стоят в прокуратурата и на разследващата журналистика, която дава сериозни поводи за самосезиране.


927
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
737
0
 
1
 
! Отговори
Исти преди 3 месеца
От 1944 г. насам разкриването на престъпници без допитване до Москва стана тежко нарушение.
736
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А знае ли резидентът,че резултатите от това подслушване са 1000 пъти по-тежко нарушение?
735
0
 
4
 
! Отговори
до Гешев преди 3 месеца
непротивоконституционствувателствувай - Чуеш ли (по СРС) престъпник да си говори с Президент ... ВЕДНАГА ИЗКЛЮЧВАШ!
734
0
 
4
 
! Отговори
ох на Кака преди 3 месеца
Ма ти баце,баце,ама кат та гледам типично в болшевишкият ви стил,всичко което говориш ти ,е истина,а останалите ,ряпа да ядат??!! И от теб май никой не може да се добере до микрофонът??!! Така е с банките,с приватизацията,с държавните поръчки, със всичко до което се докоснете!! Отворили сте устите,държите се нагло,перите лактите като идолът ви К,аун Ветов Гадев,а после се чудите що ви мразят и що ви разследват?! К,ауня си поигра с назначението на Гешев?!Сега Гешев ще си поиграе с него!!
733
0
 
4
 
! Отговори
Емигрант преди 3 месеца
На тоа к,аунь кога ще му обяснят,че държавата е разпределила функциите си в различни служби и една от тях е тази за подслушване на престъпници или съмнителни за извършване на престъпления лица!!Кой ти е виновен,че разговаряш с престъпници и хъкаш и мъкаш когато подслушваният ти предлага да участваш в престъпление!! Не знам за какъв зайчарник на Борисов говориш,ама твоят г,лъмарник наистина се напълни догоре с неподходящи “приятелчета“ и “съветници“ дето ще ти изядат фатмашката глава!!
732
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Баба му на Радев е пропуснала да му каже народната мъдрост:
Който се прави на най-праведен и Богу не е драг !
А на такива и Народът не прощава !
731
0
 
10
 
! Отговори
въпроси преди 3 месеца
Наталия Каравелова (съпруга на Любен Каравелов) е била сръбкиня и е предавала съпруга си на Сърбите (разбирай Русия).
Всъщност, възможно е Румен да не е вербуван в КГБ. Трябва да се наблюдава Деси.
Спомняте ли си, когато Румен застъпи като президент, той твърдеше че ще се бори с корупцията. След това, Путин му се накара, и той започна да прави сечено на правителството и да се оправдава че нямал власт. Преди да се кандидатира, не знаеше ли? Все пак на възраст човек със стаж на управленска длъжнос
730
4
 
11
 
! Отговори
бен преди 3 месеца
радев да не се прави на света вода недопита. най добре ще е да си подаде оставката.да се маха .не еза този пост.
729
0
 
10
 
! Отговори
гражданин преди 3 месеца
Спомням си имаше някакъв министър от БСП кйто си устройваше срещи с престъпници по ресторантите.
Сега прокуратурата подслушва престъпниците, пък те си говорят с президента. Е, сега какво да направят? Да спрат да преследват престъпници защото те си говорят с президента или какво?
Обществото очаква прокуратурата да преследва корупцията/извръщенията ако трябва да си го кажем на Български. Той, за да го изберат, и президента говореше едни такива работи преди три години. Сега какво се оказа?
728
0
 
8
 
! Отговори
Пламен преди 3 месеца
Ами да пита Орешарски...
727
10
 
0
 
! Отговори
Прайд преди 3 месеца
Премиерът знае за това , колкото знае английски.....
726
0
 
4
 
! Отговори
ох на баце преди 3 месеца
аз и Народа ми сме ваши работодатели...ние плащаме сметките,ние строим болници,училища и пътища,ние казваме кое е важно за бъдещето на Народа ни и децата ни,времето на шмекерите свършва,или работите за благото и добруването на Народа ни,за връщането на децата ни от робство в една Чиста и Свята Република за която умря Апостола...или децата ви ще се отричат от вас....Историята е справедлива учителка...четете алчни безбожници
725
4
 
2
 
! Отговори
ох на баце преди 3 месеца
ще сляза на нивото ви бе мой бедни духом...чуждопоклонници,Президента на РБ няма реална власт...може да задава приоритети ако има съгласие...ама да накараш крадец да не краде си е проблем,100 х. град като Перинк без вода от много месеци и да си разпределил милиони за ремонт на язовира...ще се видим на барикадите...аз ще бъда там..докарайте Херо дето ще ви продава 40 г.месо да ви защити..Бог да пази България
724
2
 
11
 
! Отговори
да, ама . . . преди 3 месеца
Бойко е на строежите. Бойко е при хората. Той няма време да подслушва пРезидента който ленно трие фотьойлите в президентството.
Освен това прокуратурата е независима и Бойко не и се меси.
Този който се меси в противоречие на конституцията е пРезидента.
723
4
 
14
 
! Отговори
наблюдател преди 3 месеца
Този президент пое тежкото бреме като обеща на народа да се бори с рестъпността.
Три години не направи нищо. Сега нещо не е доволен от активността на прокуратурата.
Защо ли?
722
1
 
11
 
! Отговори
Ани преди 3 месеца
Щом се оправдава, следва че е виновен. Аз отдавна го наблюдавам и зная че не е читав.
Още една година и ще го поставим редом до Иванко убиеца на Асеня и други знайни и незнайни предатели на България.
721
1
 
11
 
! Отговори
има разлика преди 3 месеца
Те не са слушали президента, а други предатели които са го намесвали в своите разговори.
Проблема на президента е че всички пътеки на престъпността водят към лицето Румен Радев.
720
2
 
1
 
! Отговори
ох на баце преди 3 месеца
...и съм важен,аз и милионите мои сънародници плащаме милиардите които раздава боса ти...ние...Народа ни ви плаща за да ни служите,не да ни убивате и да продавате интересите ни...нашите и на децата ни..Бог да Пази България
719
10
 
1
 
! Отговори
ох на баце преди 3 месеца
обикновен Български гражданин съм...един Генерал от ВВС на РБългария владеещ три езика,учил две години във ВВ колеж в САЩ,отдал живота си в служба на Родината ни...и да го оправдаваме пред евтини тролове...пази Боже
718
1
 
5
 
! Отговори
Ангел преди 3 месеца
Ох на баце ти пък много важен си бил чак и служебни минуси ти слагат.ами моят минус не е служебен а искрено си го заслужи с коментарите.сега бързо на амбразурата че гусин рАДев ще изтърси някоя глупост и ще трябва да го оправдавате.