Борисов за подслушването на Радев: Нищо общо нямам!

Премиерът настоя, че не е знаел, нито би позволил това
Обновена: 17 фев 2020 21:00 | 17 фев 2020 20:12, Веселина Йорданова
121
Борисов за подслушването на Радев: Нищо общо нямам!
Снимка: БГНЕС

Нямам нищо общо с това, искат с мен да си измият ръцете и да се превърнат в жертва. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти в коментар на скандала с подслушването на президента Румен Радев.

Още по темата
По-рано на отбелязването на 30-годишнината на КНСБ Борисов подаде ръка на Радев.

Не съм подслушвал Радев по никакъв начин, нито съм знаел. И то не е подслушван той, а военният началник на ВВС (ген. Цанко Стойков - бел. Ред). Не искам да ме вкарат в това, няма да ме вкарат, настоя премиерът. Той посочи, че не би позволил това.

Борисов каза още, че никога не е нарушавал добрия тон и "всеки отговаря за себе си". В тоалетната ми бяха сложили подслушвателно устройство, припомни той близкото минало.

На въпрос, страхува ли се от служебен кабинет, за какъвто днес намекна президентът, Борисов каза: Кое да е страшно? Нали сме правова държава!

Премиерът коментира, че по темата за боклука не е "давал акъл" на главния прокуро Иван Гешев, а единствено задачи на институциите МВР, МОСВ, ДАНС, защото всички имат интерес проблемът да се разреши.

Той успокои, че няма да приемем еврото, докато няма консенсус от всички страни и че правителството не бърза с това.

Премиерът Борисов заяви, че ще бъде създаден Зелен съвет, в който ще бъдат поканени представители на президентството, синдикатите, опозицията, работодателите. Целта на съвета е да се постигне съгласе по темата за Зелената сделка, която въвежда климатична неутралност в ЕС до 2050 г.

"Неутралност на езика на синдикатите означава нулеви емисии – тоест да затворим централите. Да, няма в тази сделка срок, тук е ролята ни като държава да кажем, че минимум 10-15 години трябва да има преходен период", подчерта още Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 26Ха ха запърви път чувам отклоняване на вниманието от нещо което още не е привлякло вниманието, найстина чупите *** гербавите
36
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боклу пак ни лук ял ни лук мирисал
35
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом БиБи казва нещо значи е така кога е лъгал никога.
34
3
 
1
 
! Отговори
Аз съм преди 4 години
Добре, съгласен съм до някъде с Ал Бънди, но админите все пак трябва да разберат, че няма друга опозиция в България.БСп никога не съм ги харесвал, но си задайте въпроса защо Бойко е бил бодигард на Бай Тошо.Нали е голям демократ, въпрос на принципи!
33
1
 
15
 
! Отговори
Сапунисан в банята преди 4 години
Кой контролира службите? В чие подчинение са? Държавата е на автопилот, така ли?
32
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ал Бънди, ако ще каскетът да си смачка, Борисов няма нищо общо.
31
3
 
25
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Мутрагеньо се опитва да бяга по тъча...Сус,бе,маскара,времето ти изтича!
30
3
 
25
 
! Отговори
ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ преди 4 години
ББ лъже като... избирателите си, онези тъмно виолетовите. DEEP PURPLE да ме извинят...
29
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако слушам Тиквоглавия с празната кратуна, накрая ще излезе, че Радев сам се е поръчал.
28
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Подслушване има, въпросът е кой го е направил и кой го е разпоредил и защо го е направил, след като Конституцията забранява такива действия срещу президента. Трябва да се знае кой носи отговорността за подслушването, защото това, както и разпространяването на записите е престъпление.
27
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 27Пий си хапчетата!
26
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки нормален човек знае че Борисов държи Гешев на къса каишка и го насъсква срещу който му е неудобен и застрашава Диктатурата Му.
25
14
 
6
 
! Отговори
НЕ МЕ УЧУДВА преди 4 години
Че под всеки материал за Борисов,червените пиавици се накачулват с надежда да си начешат нараненото самолюбие на крадци и д,упедавци ,рублофили!!Лайте си,а керванът на Българите си върви към Европа и цивилизацията,въпреки вас,червените злобюли!
24
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
самальотчика се опитва да измести вниманието от шпионския скандал който скоро ще излезе
23
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя е разбрал, а и са му го казали директно, че няма кой да приеме разбойническата ни държава в еврозоната и сега подготвя народонаселението за изхода на това кандидатстване!Резултат ще е същия като с Шенген! И ще започнат да ни обясняват колко хубаво е да бъдем извън Шенген и извън еврозоната, а най добре ще е да сме и извън ЕС. Това е целта на гребаеата шайка и олигарсите.
22
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Алооооооо много бързо забравихте какво беше при комунизма и желязната завеса!!!!Припомняйте си ги преди да пишете идиотщини!!!Ако сте млади прочетете!!!
21
2
 
21
 
! Отговори
Аз съм преди 4 години
Бих му повярвал ако властите са независими, но след цирка Гешев, твърдо не.
20
10
 
3
 
! Отговори
До 16 преди 4 години
Ех защо не може само за един месец да се върне примиерно 1988година.-със всичките ,,екстри " в които живехмеПовечето от.тези юнаци- многознайковци нямаше да са живи а оцелелите щяха да търкат наровете на Пазарджишкият или Софийския,или да лежат бездиханни по границите......... Слободия брат,те не съзнават какви късметлии са и в колко свободно и задоволено време живеят.
19
7
 
23
 
! Отговори
Оцеола преди 4 години
Ами като нямаш нищо общо с подслушванията, уволни си шефовете на службите, пич! Или лъжеш или си слушат безконтролно!
18
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Червенотиквеника от школата по марксизъм и ленинизъм в град Банкя и потомствен член на БКП като тати дето донасял срещу убития му дедо за да стане червенМного търсени българските червени сталинчета от запада...брейГледах я агитката на Микре Африканския оранж с плакати колко търсени п"роститутки са от западняците и абсолютно нищо за БългарияКой ги е накарал червените от БКП и бившето ЦСКА да живеят още във БългарияДа се пръждосват в леглото на Елизабет Втора че по-късно ще е с насилие