Откриха телата на изчезналите в Стара планина баща и син

Те са починали недалеч от хижа "Рай", където са се опитвали да стигнат
Обновена: 19 фев 2020 13:42 | 19 фев 2020 13:21, Елка Василева
101
Откриха телата на изчезналите в Стара планина баща и син
Кадър: Bulgaria ON AIR

Дългогодишен спасител е открил телата на бащата и сина, които се изгубиха в Калоферския Балкан. 42-годишният Атанас Пенчев и 17-годишният му син Андриян изчезнаха още на 6 февруари.

Те са намерени в малко деренце над Паниците в Калофер от Тодор Мечкарев.

"Те са били живи. Спасителите са били над тях, а бащата и сина в деренцето. Аз видях светлина, която казах къде може да са, но не ме послушаха да слезнат по-долу и да проверят. Спасителите са минали на метри от тях", коментира дългогодишният калоферски спасител пред karlovopress.com. 

Още по темата

Бащата си синът са били открити на 400 метра от своя автомобил, който те оставили в Паниците, преди да поемат на 5 февруари към връх "Ботев". „Били са крачка от спасението си, но не са имали късмет", каза кметът на Калофер Румен Стоянов.

Експерти от Съдебна медицина ще направят аутопсия, за да установят причините за смъртта.

На 5 февруари в 16 часа е бил установен последният контакт с бащата и сина. В продължение на 4 дни планински спасители ги търсеха при ужасни метеорологични условия.

Единствената следа от тях бе намерен челник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
16
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изказванете на спасителя е в стил на Корни Нинова ..."и аз бях там, ама другите са виновни"
43
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
400 м от Паниците съвсем не е близо до хижа Рай. Пак нещо не е както трябва.
42
0
 
27
 
! Отговори
СЗ преди 4 години
Къде е била колата им, на колко метра от и т.н... Техния Форд Фокус, беше паркиран долу до реката, ориентировъчно около мястото където има един параклис. По-нататък няма накъде повече да се продължи с автомобил, там паркират повечето туристи. За незапознатите, основно оттам се тръгва за изкачване на вр. Ботев.
41
3
 
34
 
! Отговори
Писна ми преди 4 години
Да ме прощава ................. /място за доста нецензурни думи/, НО да се казва, "Аз им казах къде може да са но те не слязоха". Какво е пречило на този .................... много сигурен човек да слезе и да провери сам самичък. Следващата по върховна глупост е да си правиш селфита как участваш в спасителната кампания.
40
1
 
35
 
! Отговори
До 34 преди 4 години
Следвашият път *** покажи на спасителите как се прави. Много си отворен на топличко.
39
0
 
41
 
! Отговори
Мен преди 4 години
На първо място не са имали акъл. Жалко за тях, но в лошо време в планината не се тръгва, защото оставаш там завинаги. Планината не я интересува колко си екипириран и колко "опитен" планинар си.
38
1
 
79
 
! Отговори
До 34 и подобните преди 4 години
Спрете се бе умници! Някой попадал ли е на зимна буря в планината. Това не е като в слънчево време на ,,Витошко лале " или ПампоровоЯвно не се отделяте от клавиатурата изпънати на тюфлека Някой помни ли какво беше времето ,че на 2-3 метра не се виждаше. Паднали са в дере а не са били в заслон Какъв огън ,какво топло? Явно по далеч от кооперативният пазар в Люлин не сте ходили. В планината и 200метра пресечен терен и лошо време е кошмар.Поне един няма ли с мозък между вас бе???
37
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 42:Колата са е оставили на 400 Метраааа, защото не може по нагореееее.
36
4
 
44
 
! Отговори
след дъжд качулка преди 4 години
Ами да беше отишъл да види, вместо сега да приказва кво му се е привидяло. Все пак говорим за спасителна акция а не за разходка с лодка.
35
0
 
8
 
! Отговори
РР преди 4 години
До GG - пост #3: Моля да напишете по коя телевизия и кога е направен такъв запис. Каквото помните - може да е от полза.
34
4
 
14
 
! Отговори
Иванов преди 4 години
До 39: Щом там може да стигне кола, значи теренът не е толкова стръмен.
33
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абсолютно неадекватно изказване на спасител!
32
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 30:Иванов, Иванов пак ли ти бе.Да близо до колата ... само на 400 метра. Ти знаеш ли какво е 0,5 км в планината това да не ти е прав участък или дълга права плажна ивица.Уфффф Иванов, разочарован съм пак, седнете си, слаб 2 и утре с вашите
31
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 33:И аз съм го правил, шинела отдолу, гъбината отгоре и си ток.
30
1
 
50
 
! Отговори
СФ преди 4 години
"Те са починали недалеч от хижа "Рай", където са се опитвали да стигнат" - автора наясно ли е къде са 400м от Паниците и къде е хижа Рай?
29
1
 
23
 
! Отговори
СЗ преди 4 години
До 20 АнонименЗа някои може и така да е... Но знайте, че пиротехниката е чзадължително оборудване при морските - лодки и всякакви плавателни съдове, и това спасява животи... явно не е толкова елементарно, ако и да сме в 21 век... В Русия, САЩ и Канада се използват масово от планинари, основно за защита от животни, но и при попадане в такива ситуации! Жалко за хората!...
28
1
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С очите си го видях: слизаме от 7-те рилски езера преди година две. Разминаваме се с една компания (ние слизаме, те се качват) по маратонки, фанелки, но носеха Bluetooth колонка да слушат музика. Няма раници, няма вода, няма нищооо.Малко по надолу ни стеща един местен и каза - задава се буря, прибирайте се бързо. Небето почерня само за 30-40 мин и падна такава градушка че всичко побеля, късовете бяха като пунг понг топчета ... страхотия.Еееее, тези дето се качваха не знам какво им е било
27
23
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На много хора беше ясно, че ги погребаха живи.Двама мъже - баща на 42 и син на 17 - разбираемо беше, че хора на такава възраст ще потърсят някъде заслон и ще запалят огън да се топлят, а не да излезнат на голото където са се разхождаме така наречените "спаситили".Сигурно "спасителите" са мислили, че ще ги чакат на пътя, да ги вземат на "стоп" !
26
37
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А бе обличат си по една голяма гъбина, едни зверски планинарски обувки и ако ще и минус 70 плюс виелица да има лягаш си в снега и чакаш да премине ден два! Така правех в казармата в най големия студ и сняг си лягам където ми скимне върху снега и проспивам 8 часовия ми караул!
25
1
 
31
 
! Отговори
Tурист преди 4 години
Мечкарев караше трака едно време до вр. БОТЕВ много стойностен човек, лично ме е качвал със джипа си до върха лятно време! Човека има вила точно на края на паниците, познава балкана като петте си пръста!

Спонсорирани публикации