Откриха телата на изчезналите в Стара планина баща и син

Те са починали недалеч от хижа "Рай", където са се опитвали да стигнат
Обновена: 19 фев 2020 13:42 | 19 фев 2020 13:21, Елка Василева
101
Откриха телата на изчезналите в Стара планина баща и син
Кадър: Bulgaria ON AIR

Дългогодишен спасител е открил телата на бащата и сина, които се изгубиха в Калоферския Балкан. 42-годишният Атанас Пенчев и 17-годишният му син Андриян изчезнаха още на 6 февруари.

Те са намерени в малко деренце над Паниците в Калофер от Тодор Мечкарев.

"Те са били живи. Спасителите са били над тях, а бащата и сина в деренцето. Аз видях светлина, която казах къде може да са, но не ме послушаха да слезнат по-долу и да проверят. Спасителите са минали на метри от тях", коментира дългогодишният калоферски спасител пред karlovopress.com. 

Още по темата

Бащата си синът са били открити на 400 метра от своя автомобил, който те оставили в Паниците, преди да поемат на 5 февруари към връх "Ботев". „Били са крачка от спасението си, но не са имали късмет", каза кметът на Калофер Румен Стоянов.

Експерти от Съдебна медицина ще направят аутопсия, за да установят причините за смъртта.

На 5 февруари в 16 часа е бил установен последният контакт с бащата и сина. В продължение на 4 дни планински спасители ги търсеха при ужасни метеорологични условия.

Единствената следа от тях бе намерен челник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
26
 
19
 
! Отговори
На колите слагат преди 4 години
чипове за сателитно търсене, а остават хората да бродят из планините като диваци. При толкова техника, да не са осигуряват хората в планината е престъпление на държавата. Защо задължително не се изисква застраховка и чипиране на туристите в планината?
63
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** и кучетата,да ги пенсионират
62
37
 
10
 
! Отговори
планинар преди 4 години
Е браво да са живи и здрави и другия път да не тръгват неподготвени !
61
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бог да ги прости!
60
24
 
11
 
! Отговори
Това е преди 4 години
Другия път пак да тръгнат неподготвени!
59
17
 
11
 
! Отговори
Булгар преди 4 години
Аз съм българче, обичампланините заснежени,тръгвам тях да ги пресичам,в буря и студено време.
58
48
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жалко за бащата и сина!От самото начало се знаеше че спасителите няма да открият никой. Оти спасителите са некадърни и мързеливи.
57
2
 
11
 
! Отговори
Леле до 56 преди 4 години
Ама хората на Еверест със специална техника ли са или имат една апликация на ейпъл 7 без обхват в планината? :)
56
3
 
77
 
! Отговори
Korean soup преди 4 години
До Анонимен 28: Ако беше ходил в казармата, щеше да знаеш, че няма 8 часов караул. Ама нали трябва да се направиш тук на голямата работа. Караулът е 2 часа на пост, два часа в караулното буден и 2 часа сън в спалното, и после пак всичко се повтаря за едно денонощие. Ако заспиш за 8 часа на студа навън при минусови температури, с колкото и дрехи да се навлечеш, повече няма да се събудиш.
55
45
 
4
 
! Отговори
В.Узунов преди 4 години
Ам вероятно ония челяк е видял светлина дет са пържоли кюфтета онея. После вероятно са се научили и са замръзнали като риба във фризер ага са заспали без да се повият. Трябвало е взаимно да си пикаят по краката та да се стоплят.
54
22
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 49На минус 20 и снежна буря нормалните хора си седят вкъщи, не маат по маратонки в планината! На всички такива да им се търси после сметка да си платят за издирването! Ако са умрели от роднините им! *** и пульо тръгнал на своя глава после да го спасяват с нашите пари, Я сиктир!
53
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До язеАми носи си сигналните ракети и свирката. Хората на Еверест и К2 го правят! Та на Ботев...Пак заповядай. Доктора от Пирогов така загина миналата година в Стара планина. Не успя да си извади кординатите и спасителите да го локализират.
52
1
 
6
 
! Отговори
Мдаа преди 4 години
До 33 И аз съм го правил пичове, ама когато валеше сняг мятах и едно плащ-наметало най-отгоре
51
6
 
69
 
! Отговори
+++ преди 4 години
Как не ви е срам бе хора.Престанети да плювате спасителите и доброволците които с риск за собствения си живот тръгват да спасяват разни ... без елементарно чувство за самосъхранение.Кой нормален човек ще тръгне през февруари по маратонки и без нужната екипировка да катери връх,па и да повлече детето си.Спомнете си случая за оня по късите панталони в новогодишната нощ на Витоша,хижара му бил виновен.Всеки е отговорен за постъпките си,кой разбрал,разбрал кой не в черната хроника.
50
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 47 Хкрементче, какво общо има Корни с тематиката? Я си *** май****!
49
3
 
66
 
! Отговори
До Анонимен 34 преди 4 години
Ти, , явно не си имал работа с тези момчета! Не знаеш какво означава "планински спасител";! Аз съм търсил един откаченяк в Пирин посред нощта, крещейки до пресипване в ледената септемврийска нощ! Видях действията на спасителите от Банско и съм възхитен от тях! Прочетох глупотевините ти и съм наясно, че представата ти за планината е много бегла! Седиш си под климатика и фантазираш!
48
9
 
33
 
! Отговори
Иванов преди 4 години
Некадърна работа! Той им казал, ама те не го послушали, защото друг им бил казал друго, което знаел от шефа си. И той, понеже те не го послушали, се обидил и *** всичко. Да е отишъл сам или с поне един човек. Сега този "спасител" да не би да се хвали? Това по-скоро не трябваше да го казва.
47
2
 
65
 
! Отговори
язе преди 4 години
Сакам да ви видим с модерните талфони и апликейшъни при -20 и снежана буря под Ботев как ловите GPS и звънкате на службите. Ще хванете дедовия и дългата пътека. Аман от диванни спецове и експерти по оцляване от задния двор на баба си.
46
39
 
9
 
! Отговори
Иванов преди 4 години
От ПСС само гледат да си приберат паричките в джоба. Некомпетентни заплатаджии.
45
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимендали тази смърт ще послужи като урок на самонадеяни планинари - едва ли

Спонсорирани публикации