Децата рано задават въпроси за секс, но какви отговори ще получат?

Сексуалното възпитание да започва от детската градина, смята сексолог
Обновена: 20 фев 2020 11:04 | 20 фев 2020 11:03, Ния Христова
89

Близо 1000 души са се подписали в петиция на Асоциация "Родители" в подкрепа на здравното и сексуално образование в училище, съобщава Bulgaria ON AIR. Въпросът стана силно обсъждан след бурната реакция на родители и държавни институции, заради предаван урок на четвъртокласници в Перник. Родители подадоха сигнал и се оплакаха, че децата им са карани от учители да се целуват и опипват, както и да рисуват полови органи.

След острата обществена реакция програмата беше спряна.

Още по темата
"Такова образование трябва да има, да е качествено и да се предлага по подходящ начин на децата на различна възраст. Много е важна ролята на родителите. Истината е, че децата все по-рано задават въпроси", коментира Антоанета Василева от Асоциация "Родители".

Според нея има голяма опасност детето да получи грешни отговори от друго място. Децата, ровейки се в интернет, доста рано попадали на порнографски материали и това ги стресирало, понеже не разбирали съвсем какво гледат.

"Понякога наистина е свързано с липса на знание. Сексуалното образование не е свързано само със секса, а и с отношенията", добави Василева.

"За секса се отделя една малка част в учебника по биология. Официално сексуалното възпитаниe трябва да започне в детската градина, то трябва да съпътства човека, защото възрастните хора имат нужда от топлина и ласка", изтъкна сексологът Станка Маркова.

Тя смята, че е невъзможно да се угоди на всички родители, но най-важният въпрос е кой ще пише помагалата, кой ще ги рецензира и преподава.

"За всяка възраст си има адекватно образование. До 16 г. децата трябва да знаят всичко, защото тогава стават най-големите трагедии", подчерта Маркова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е по темата, но защо не научите децата да изискват касов бон при покупка на закуска от училищният бюфет например?!Защо трябва родителите да угаждат на тия, които по някакъв начин прикриват оборот.
31
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На Другарката пенсиоерка кога и казаха родителите и от къде е излезнала. Показвали ли са и половите органи на баща и и майка и. Само ако разбера че са учили детето ми на такива умнотии ще настане шаш и паника. Които искат да учат децата им да се кле,, цат да отиват в Норвегия там се кле, цат по домова книга. .
30
7
 
26
 
! Отговори
69 преди 4 години
И кой нормален родител ще одобри детето му да почне да води полов живот от 10 годишно, колкото и добре да владее контрацепцията? Който има проблемно дете или не може да говори с детето си, спокойно може да си заплати консултация. А всичките отворени, модерни родители предполагам могат и сами да образоват децата си, няма нужда да натрапват задължително сексуално образование.
29
4
 
16
 
! Отговори
До 27 преди 4 години
Напротив, това са болести, които вие искате да пропагандирате сред подрстващите!
28
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те и да не им говорят те всички разговарят помежду си и още в детската градина са наясно и когато им се отдаде възможност го слагат в задния двор с татуирана мутра бабаит чакащ я в колата пред училището или с някоя дето им е вързала ако са мъже станали на 100 тина години емигрирали някъде си в Китай например
27
29
 
5
 
! Отговори
Мальчик-гей преди 4 години
Освен, че е крайно необходимо да се заложи сексуално обучение в програмата, трябва и да се споменат две неща: различната сексуална ориентация е нещо нормално (не е срамно, не е нелегално и не е осъдително)! От кой пол си е въпрос на самоопределяне.
26
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
къв секс на 6-7 годинки... вие сте болни.направо им говорете за виша математика 4
25
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
по скоро да ги възпитават да не мразят. вече сме в 21 веквреме е да се отворят очите на бедните българинищо лошо няма да си ***, гей, каквото и да било друго. живее се един живот, оставете на мира хората да си го изживеят
24
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Категорично НЕ на сексуалното обучение в училищата. Децата трябва да се учат примерно на правилата на движение по пътищата,къде могат и как да пресичат безопасно,какво да правят при бедствия,за да не изпадат в паника,а не на секс защото секса не е най-важното в живота въпреки,че западната деградирала цивилизация и Фройд го твърдят,не е така. Бъдеще имат народите,които създадат морално и физически здрави деца.
23
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма значение какво искат коментатори важното е ,че децата от 6 7 годишни са добре запознати със секса а в 4 5 клас си го практикуват особено момичетата с татуираните бабаити с колите дето ги чакат пред училищата
22
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Sichtpunktбебетата ги носят щъркелите!!!
21
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Махайте визите за Сащ да видим малко кеф и ние мъжете силиконени американки а жените американци с пари ние българите сме най-толерантния народ толерантни сме не правим атентати искаме само любов да има кеф махнете тия визи ще се напълните със български силиконки и български пичове и ще се развива икономиката
20
0
 
3
 
! Отговори
? преди 4 години
Децата в Перник, най-вероятно ще получат шамар.
19
21
 
10
 
! Отговори
nina преди 4 години
Аз не мога да разбера какво срамно има в един полов орган, бил той мъжки или женски или в женските гърди или в една целувка. Какви са тия ретро селяндурски разбирания също се чудя.
18
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре ,че е демокравция като паднат визите българите ще се изнесат в Сащ да стават актриси и актьори в филми за възрастни и да има песни ядене пиене веселби кеф а не целомъдррен соц/комънизъм
17
3
 
9
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
В баровете допускат непълнолетни, а онзи ден покрай едно училище ВИДЯХ ДЕЦА на по 11 - 12 да се натискат и да пушат. А секс образоване чак и именно сега? Защо?ЩЕ ВИДИШ И 7-8 ГОДИШНИ, СЛЕД КАТО НЯМА КОЙ ДА ИМ КАЖЕ, ЧЕ ТОВА НЕ Е ПОЛЕЗНО. ТЕЗИ ДЕЦА НЯМА КАК ДА СА "ЖЕРТВИ" НА СЕКСУАЛНОТО ОБРАЗОВАНИЕ, ЗАЩОТО ОЩЕ НЕ Е ВЪВЕДЕНО! Е ПРАВЯТ ЛИ ГО И БЕЗ СЕКСУАЛНИ ПРОГРАМИ???
16
0
 
0
 
! Отговори
Моше Пинкас преди 4 години
тук е казано всичко без рекламни лозунги https://youtube/watch?v=cNuY7bXEaNQ
15
4
 
15
 
! Отговори
СССР2 преди 4 години
Защо така изведнъж интензивно и организирано се списва за секс образованието? Как така изведнъж и защо сега? Нима прозападно ориентираните като съдържание медии в последните 30 години не излъчваха и продължават да излъчват всекидневно реклами, филми и шоу програми предизвикващи масова народна сексуална възбуда и дори и у зрителите деца. В баровете допускат непълнолетни, а онзи ден покрай едно училище видях деца на по 11 - 12 да се натискат и да пушат. А секс образоване чак и именно сега? Защо?
14
11
 
8
 
! Отговори
до 5 преди 4 години
Абе ти в кой век живееш? Какво вероучение? Мислиш си, че някъде има някакво всемогъщо нещо, което си клати краката? С какво ти си по-различен от ония психари, които се гърмят по улиците в името на пророк-педофил или дърводелец-шизофреник?
13
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има два типа родители единия тип са нормалните другия са сектантите които искат децата им да правят секс след сватбвата на средна или още по-голяма възраст и когато разберат,че дъщерите им 20 30 годишни са минали от 200 300 400 500 човека в задния двор предния двор средния двор трудно го повярват