Убиецът от Ханау с "лично послание до всички американци"

Възможно е да става дума за човек с психически отклонения
Обновена: 20 фев 2020 13:15 | 20 фев 2020 13:12, Елка Василева
72
Убиецът от Ханау с "лично послание до всички американци"
Кадър: YouTube

Стрелецът от германския град Ханау, застрелял 9 души снощи, вероятно е бил ръководен от дяснорадикални мотиви, възможно е обаче и да става дума за човек с психически отклонения. В намереното в дома му писмо според "Билдцайтунг" били изразени някои твърде объркани мисли, предаде Дойче веле.

Според информации от средите за сигурност само няколко дни преди кървавото деяние предполагаемият извършител е публикувал и видео в YouTube. На  перфектен английски в него той отправял "лично послание до всички американци". Клипът явно е бил заснет в частно жилище.

Още по темата
В него мъжът заявява, че в САЩ има подземни военни бази, които служели на дявола. Там се изтезавали и убивали деца. Американските граждани трябвало да се "пробудят" и  да излязат "на борба" срещу тези явления. Във видеото обаче няма никакво указание, че въпросният мъж смята да извърши кърваво престъпление.

Брутално престъпление разтърси град Ханау. При нападения срещу два наргиле бара през изминалата нощ там бяха убити девет души. Има и ранени.

Предполагаемият извършител е намерен мъртъв. Полицията е открила тялото му в дома му, където е имало и още един труп - с това броят на умрелите става общо 11.

Медии съобщават, че става дума за германец /Тобиас Р./, който е имал легално притежаван ловен билет. В колата му били намерени муниция и пълнители, съобщава "Билдцайтунг", позовавайки се на източници от полицията.

Междувременно Петер Бойт, вътрешен министър на провинция Хесен, съобщи официално, че собственикът на колата, с която е било извършено бягството от местопрестъплението в Ханау, е 43-годишен германец, родом от там, предаде Ройтерс.

Колата е намерена на адреса на собственика. Когато специалните части влезли вътре, открили две тела - на заподозрения и на 72-годишната му майка.

Според полицията стрелецът е избягал от местопрестъплението и е извършил самоубийство в дома си.

Бойт заяви на пресконференция, че се разследва терористично нападение, при което са убити 9 души в две заведения за наргилета в града, намиращ се източно от Франкфурт, предаде ДПА.

Един човек е бил сериозно ранен при атаката. Съобщава се за още много пострадали.

"Изхождайки от наличната информация до момента, категорично е имало ксенофобски мотив", каза Бойт.

Мъжът е бил ловец и е притежавал законно оръжията си, но никога не е влизал в полезрението на властите преди атаката, добави Бойт.

Говорителят на германското правителство Щефен Зайберт изрази съболезнование на близките на загиналите. "Нашите мисли днес са насочени към хората в Ханау, където бе извършено ужасяващото престъпление", написа той в Тwitter. Председателстващият Съвета на министрите от ЕС Шарл Мишел също поднесе съболезнования на близките на загиналите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още по темата: ГерманияубийствоХанау
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
23
 
! Отговори
Сайга 12 преди 4 години
Имал легално притежаван ловен билет...Как ли изглежда един нелегално притежаван такъв?
16
22
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя е германец с рязана карабинка,дошъл от Турция,мразещ кюрдите,обичащ Реджепа,живеещ с майка си,без жена! Турски камикадзе- нова мода!
15
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Службите са го засекли, и сега му приписват провокацията.Ще намерят и още неясни, но гарантирано насочващи общественото мнение в желаната посока, "доказателства". От доста време все по една и съща схема се работи.Дали човечеството придобива имунитет, или отново ще събудят нужната им реакция. Мисля, че няма да постигнат нужната им безумие, но бели ще натворят.
14
6
 
39
 
! Отговори
Инспектор Дюдю преди 4 години
Доста бързо са реагиреали службите на САЩ и са го ликвидирали, щом разбрали, че ги е разкрил!
13
8
 
29
 
! Отговори
Миткалото преди 4 години
Това демокрацията уж в името на хората ,ги докарва до това да вземат радикални действия.Забраняват цигарите ,вдигат и цените а в същото време легално въвеждат опиати и разни наркотици.Някой честен човек трябва да и напомни ,че са залитнали от нормите на живота - дори със своя личен живот.
12
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не съм запознат как действат за Вирджиния,но те там имат конституционно право и е малко по сложно да им го вземат. Но по принцип смятам, че оръжието не е проблем. По-малко терористично ли е да те смачкат с камион? Лудите са си луди. Поне американците имат още няколко щата със смъртно наказание за такива като този на снимката.
11
2
 
20
 
! Отговори
333 преди 4 години
И как разбраха, че е точно този. Може да са проследили посланието и сега да приписват това престъпление на него за по-лесно. Лично аз не виждам мотивите!
10
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
аз тъмна кожа тук не виждам, а не всички германци са руси и със светли очи. на мен ми изглежда нормален на снимката, но какво му е в главата, сега видяхме.
9
9
 
52
 
! Отговори
Мразя ФАЩ преди 4 години
Не е далеч от истината ,човека ,американските и еврейски служби са масирано въвлечени във педофилски кръгове и трафик на деца по цял свят!
8
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Болен човек.
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 3, не до 4
6
29
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С кафяви очи и тъмна кожа, този защо не ми прилича на немец!?
5
0
 
10
 
! Отговори
до 4 преди 4 години
Като във Вирджиния, ако си запознат
4
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Възможно е да става дума за човек с психически отклоненияНали?
3
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Германия от няколко години масово искат оръжията и разрешителните да се връщат и хиляди причини за това връщане. Явно сега ще се появи и поводът да забранят на нормалните хора да имат оръжие, заради един ненормален. Те криминалките проблем нямат да се снабдят с каквото им трябва.
2
21
 
15
 
! Отговори
истина е преди 4 години
Ами то в тази държава нормални де останаха ,защото ислямистите я превзеха , и сега те диктуват законите !
1
11
 
28
 
! Отговори
ТАЙНИ БАЗИ НА ЦРУ преди 4 години
има по целия свят. МЪЧЕНИЯ, ЕКСПЕРИМЕНТИ с хора подобни на тези с LCD, увредили стотици в рамките на "експеримента". Само в БЪЛГАРИЯ ли не откриха тайни затвори на ЦРУ... Ами че по цяла ЕВРОПА се оказа, че имат. Или ТИКВАТА не оставя свидетели след себе си. Като в 90-те