Гледат ни за чакалнята на еврото през юли, Борисов: По-полека!

Българският парламент е гарант за курса , заяви премиерът
309
Гледат ни за чакалнята на еврото през юли, Борисов: По-полека!
Снимка: БГНЕС, архив

През юли, не през април, България и Хърватия ще бъдат разглеждани за чакалнята на еврозоната, стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов пред журналисти в Брюксел.

Дотогава българските банки трябва да си наблюдават много внимателно капиталовата състоятелност, за да няма допълнителни пречки, заяви Борисов.

Още по темата
Премиерът се среща днес с изпълнителния замeстник-председател на Европейската комисия Валдис Домбровскис, който отговоря за еврото.

На въпрос дали ще има отлагане на влизането ни в чакалнята, Борисов отбеляза, че сме вторите в Съюза по малък външен дълг, с траен растеж на Брутния вътрешен продукт, което показва финансовата стабилност на страната. По думите му това се оценява високо от Еврокомисията.

Казах, че по-полека трябва да вървим към чакалнята заради негативни примери, които били дадени, каза премиерът, според когото българският парламент е гарант за курса лев-евро.

Той сподели, че не е спал от 30-40 часа. "Когато вицепрезидентът на Еврокомисията казва, че България ще влиза в чакалнята на еврозоната, аз няма с какво още да убедя хората. Няма държава, приела еврото, да е станала по-бедна или по-слаба. Еврото е втора валута в света. Затова работя без сън", обясни премиерът.

Лидерите на страните от ЕС не успяха снощи да постигнат споразумение за дългогодишната финансова рамка - бюджета на съюза за следващите седем години. След дълги преговори през цялата нощ, срещата продължава и днес. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


309
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
188
3
 
25
 
! Отговори
то бива ама преди 4 години
Г-н Мисир Прецедател,защо така?? На мис *** къща в Барцилона,а дебелото Лиле само вицепрезидент на Европейската Инвестиционна Банка?Защо така бе,Бойче?Ти сърце нямаш ли ?Толкова ли ти досвидя за една къщица и за Лилето/ама по-широчка,че да може да се обръща в нея/ или хич не я бива ????
187
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако бях гербав сега вече щях да умра от срам!
186
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За чакалнята разбрахме, но какво става с Банковия съюз? Защото резерва трябва да отиде там, но помощ от там няма да получим, ако я закъсаме докато сме в чакалнята! Т.е. дай парите и после чакай малко и се оправяй сам! А ако накрая не влезем в Еврозоната, какво става с резерва?
185
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЯВНО ПУТИН ПРОВЕЖДА ХИБРИДНА КООРДИНИРАНА АТАКА- РАДЕВ, КУПИЛ Е ИСПАНСКИЯ ВЕСТНИК, НАЗНАЧИЛ Е 7 ТРОЛА В ДНЕС.БГ, А ПРЕДИ БЯХА САМО ДВАМА...
184
5
 
7
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Точно след , като Борисов направи совалката до Вашингтон и изложи фактите, че България няма да се откаже от Балкански поток и пренос на газ, тогава започна да ескалира напрежението в страната!!!Агент Тимъти Вайлс!ЦРУ!!!
183
4
 
21
 
! Отговори
Асана преди 4 години
На гoлo дyпeнцe чифте пищови!
182
3
 
21
 
! Отговори
Каталуня преди 4 години
свобода за карлес Пучдемон и компания , затвор за българската Тиква калабеза
181
5
 
14
 
! Отговори
Don Huan преди 4 години
Странна повтаряемост на един и същ сценарий - къща в Барселона/апартамент с асаньор ..Явно "готвачите" нямат много фантазия.BTW,Боеко на испански *** май беше trusa ... това ако решиш да купуваш на метресата подарък за 8 март
180
4
 
23
 
! Отговори
Герб са гадове преди 4 години
Тебе некадърнико Борисов можем да те гледаме скоро в чакалнята на прокуратурата във Барселона. На някой още трябва ли да се обеснява, че комунистическа партия ГЕРБ е съставена от крадци, некадърници и комунисти. Само БСП да не си прави илюзии, че ще спечели власта. И ГЕРБ и БСП са тотално изчерпани, безидейни и без кадри. Време е за рестарт и да си върнем България.
179
5
 
5
 
! Отговори
Бочко преди 4 години
3пъти ви казвам - Немам къща в Испаня па вие пак не вервате ! еми вкарайте ме у затворо с фанелка на барцелона
178
3
 
19
 
! Отговори
Северна Корея преди 4 години
До ВасилевВсички знаем за Ипон и личната охрана на Живков, но малко се знае че е охранявал паркинги на СИК и "търговията" на коли от Чехия.
177
21
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стига,ако това правителство падне,ще дойде още по-лошо,не се излагайте и не правете грешки!Използвайте ума си,всички нападки срещу правителството са организирани,а сриването на системата и изтичането на данните го направиха от партията на прокопиев и костовистите,защото Гешев разследва сделките му
176
4
 
16
 
! Отговори
Чакалнята на Борко преди 4 години
Евро ли? Не ни трябва никакво евро.
175
4
 
14
 
! Отговори
ДО 169 преди 4 години
ФАШИСТ АМА ТЕ ИСПАНЦИТЕ ПИШАТ ЗА ПРЕСТЪПНИКА И ТЕ ЛИ СА РУБЛАДЖИИ????
174
3
 
15
 
! Отговори
аха преди 4 години
как е тиква на испански !?
173
3
 
14
 
! Отговори
иаз преди 4 години
и аз харесвам много Испания *** немам пари д асе установя там
172
3
 
17
 
! Отговори
Ммдаа преди 4 години
ХахаЯ Пацо да преведе статиятаНали затуй Боко го прати във Валенсия , че Пацо могъл да брои до 5 !!!Или той знае валенсиански а не барселонски
171
18
 
5
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Борисов може да докаже , откъде са му парите за къщата , той има бизнес преди да влезе в политиката ,но имота на Деса е спорен, защото е закупен с лъжа и измама от пресъпна организирана група между двама селски тариаката Рмен и Деса!!!Агент Бънди Киваноу!ЦРУ!!!
170
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нещо ми замириса на прегоряла тиква...
169
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От еврозоната ще ни набият шутовете! Дано ни ги набият и от ЕС, за където по никакъв начин не подхождаме!