Коки празнува днес рожден ден, да му дарим бъдеще!

Детето има нужда от вливане на стволови клетки и терапии
24 фев 2020 10:04, Александър Попов
25

Коки днес празнува своя шести рожден ден. Той доказа че за него диагнозата аутизъм не е присъда и се отскубна се от нея!
 
От миналата година вече е с диагноза разстройство на експресивната реч. За да достигне до това подобрение измина дълъг път - три вливки на стволови клетки, хелиране на тежките метали, всекидневни терапи (логопед, психолог, барокамера, електростимулация, звукова стимулация, специален педагог, адаптирано плуване). 
 
От 16 септември 2019 г той посещава сам градина за 4 часа. 
 
Коки има огромно подобрение , но все още изостава в развитието си. Всекидневните терапии възлизат около 3000 лв на месец. Тази година на Коки му предстои още една вливка на стволови клетки. 
 
За тази вливка и всекидневните терапии са необходими 50 000 лева, които са непосилни за семейството му.
 
Нека да помогнем!
 
Можете да дарите на helpkarma.com/help/koki
 
На дарителска сметка:
 
Калоян Пейчев Казаков 
ПроКредит Банк 
BG89PRCB92301049318117
 
Или чрез PayPal - help_koko@abv.bg

25
Още по темата: Калоян Казаков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
5
 
! Отговори
Бате Гойко преди 1 месец
Но ще пожелая на родителите успех и да са по-внимателни на какво подлагат Коки!
19
1
 
5
 
! Отговори
Бате Гойко преди 1 месец
Ние също имаме много добри резултати, без хелиране и стволови клетки. Разходите ни са в пъти по-ниски, от сумите събирани за Коки. При това живеем извън България и терапиите са много по-скъпи от тези там. И в България ходим на терапии.
За детството на Коки, не се безпокойте. Ходенето на терапии не е толкова страшно, колкото звучи. Повечето от тях са под формата на игра, децата се забавляват и ходят с желание.
Няма да помогна с пари. На нас никой не ни помага (не съм и искал от никой).
18
0
 
5
 
! Отговори
Бате Гойко преди 1 месец
Колкото до хелирането- и друг път съм казвал, че е опасна процедура със съмнителен ефект. Моята жена и тя настояваше по едно време, но аз съм твърдо против. Буквално миналата седмица разбрахме, че едно момиче на 5, за което следим, е получило сериозни повреди на храносмилателната система, след хелиране по предписание на същия този италиански ДЕН- "доктор", при който е ходил и Коки.
17
0
 
3
 
! Отговори
Бате Гойко преди 1 месец
Всички родители на такива деца сме "експериментатори", това е положението. Доказано ефективно лечение/терапия няма, докторите свиват рамене и сме принудени сами да решаваме как да постъпваме и какви терапии да прилагаме. Поради горепосочените причини, държавата също не финансира терапии. Тук поне осигуряват асистенти в градините и училищата.
За стволовите клетки - не знам, чел съм че има ефект, но и цената е доста солена.
16
0
 
3
 
! Отговори
Бате Гойко преди 1 месец
Първо- Честит Рожден ден на Коки! Пожелавам му да е здрав и щастлив!
На родителите мога да пожелая успех в борбата! Знам, че не е лесно, но би било добре, поне донякъде да се съобразяват и с финансовите си възможности. Нормално е хората да са негативно настроени, след като призиви за финансова помощ се появяват тук с такава регулярност.
Имаме същия проблем (по-скоро подобен, тук два еднакви случая няма- всичко е индивидуално) и разбирам родителите, те нямат друг избор.
15
0
 
4
 
! Отговори
Има неще нередно тук преди 1 месец
Вливането на стволови клетки в Украйна е макимум 20,000 лева, може и по-малко да е. Айде още 1000 за билети и хотел. Защо искат тези хора 50,000лв? По-добре да се помогне на още едно дете като коки вместо да го ползват за касичка. И не казвам, че не трябва да му се помогне, а че не е добре да го ползват за да си докарват пари. Никой не е показал бележка колко реално им взимат в Украйна, а аз от опит знам че манипулацията е максим 20,000лв - 10,000евро.
14
2
 
4
 
! Отговори
безобразна система преди 1 месец
Безобразие е родителите да търсят пари чрез дарителски кампании, а управляващите през това време ,да се чудят кой бизнс да фалират ,за да си натъпчат джобовете. Къде е държавата,защо здавеопазването не е безплатно,къде потъват парите ,които трябва да подобряват здравната система. Защо превърнаха болниците в търговски дружества?Болно ми е е да вляза в българска болница, леглата са от времето на соца, няма лекарства, няма косумативи, радиаторите -ръждясали, небутнато от последните 30 години.Срам.
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Между другото, забележете как и трите коментара в защита на на даването на пари (като поне единият би трябвало да е от дарител, а друг - от приятел) имат еднакви грешки в правописа.
12
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Да всички злобари !
Мисля си, че злобарят трябва да е човекът, който троснато обяснява как чуждите деца били по-нещастни и имали по-малко време за игра, а не тези които с множество основания се притесняват, че дете е използвано за събиране на пари.
11
13
 
0
 
! Отговори
Да всички злобари ! преди 1 месец
Аз съм приятелка на Майката на Коки и мога да ви кажа , че това дете е щастливо ! И има много повече време за игри отколкото вашите ! А вие освен да плюете , излезте и направете нещо добро !
10
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В случая май родителите имат нужда от просветление, а детенцето - искрено му пожелавам повече щестливи моменти далеч от всички манипулации, на които е подложено от тях. Не ми се мисли, че е като опитно зайче с тези съмнителни терапии.
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До .
Това е дете, което няма детство, защото го влачат по клиники, системи и барокамери, като някои от леченията са буквално опасни и неприложими за неговата диагноза. В същото време за това дете се събират повече пари, за да можело да си оправи експресивната реч, отколкото за да се спаси живота на други със сериозни диагнози. Дано друго дете не минава през това наистина.
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вие ако сте родител ще се надявате на всичко. Но, къде е държавата, да помогне и поеме отговорността за лечението. Къде в нормален свят събират гражданите пари за да финансират лечение на дете. Кампании една през друга за да живее някой.
7
3
 
0
 
! Отговори
До 6 преди 1 месец
Има много други клиники , Панама , Виена , Турция , Сърбия и т.н прочетете , информирайте се . Грозно е да говорите по този начин за дете .
6
3
 
2
 
! Отговори
. преди 1 месец
Какво ви става хора ? Това е дете ! Ако не можете да помогнете не нападайте :( не се знае до коя глава ще дойде утре :( Детето има дарителска сметка , според вас от нея как се използват пари ? Само чрез съд , щом той разрешава значи всичко е ОК . Моля се детето да се оправи , помогнах с малко но от сърце . Честит рожден ден Коки , бъди здрав и пребори всички препятствия
5
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Приятелю, неслучайно това се прави в Украйна и при аутизъм (който е състояние, което не винаги се диагностицира правилно и няма конкретно лечение). И не, това, че ти си чел само рекламните страници на шарлатанските клиники прави теб незапознат, не останалите. Освен това не може да се каже, че си съвсем безпристрастен, мисля.
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Току що ми изтриха коментара, в който изказвах сериозно съмнение за излекуването на аутизъм със стволови клетки. Да не говорим за думата "вливки" вдъхва страхотна увереност... Сори, но никой не е длъжен да плаща за родителските прищявки на заблудени хорица.
3
3
 
0
 
! Отговори
Приятел преди 1 месец
Познавам Кокиот дъното ми раждане и мога да ви гарантирам , че благодарение на всичко което правят родителите , той е на това ниво . В Украйна се вливат стволови клетки при аутизъм от 20 години . Другите терапии няма смисъл да ги коментирам изобщо ! Това , че вие не сте запознат с това лечение е ваш проблем ! И определено всичко е много скъпо !
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хелиране на тежките метали и вливането на стволови клетки са терапии с недоказан ефект. Като първата по-скоро вреди на мозъчната дейност.
1
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На всеки няколко месеца се събират пари за това дете за лечения в шарлатански клиники по методи, които само звучат научно, но нямат влияние освен при специфични състояния различни от неговото и могат дори да са опасни. Или родителите на детето го използват за дойна крава, или самите те са ужасно заблудени от шарлатаните, които правят същото.