Опашки се вият пред КАТ заради газовите уредби

От 2014 г. трябват нови талони за коли с повече от един вид гориво
26 фев 2020 23:15, Красимир Ангелов
84

Огромни опашки се извиха сутринта в КАТ заради подмяната на документи на автомобилите с газови уредби.

От 2014 г. законът изисква нови талони за автомобилите на повече от един вид гориво, а Пътна полиция започна и проверки. Въпреки гратисния период, много от шофьорите разбират за това чак сега. Любен Павлов е сред тях.

"Аз изобщо не съм знаел, че от 2014 г. има такъв закон да се сменя талона.Сега разбрах случайно. Утре ще пътуваме, ще ме спрат и ще ми вземат 150 лв", сподели той пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Водачите трябва си извадят нови талони в срок до 3 години след монтажа на газовите уредби. Много от тях обаче не знаят нито за това изискване, нито какви документи са нужни при пререгистрация.

Акцията на Пътна полиция е до 28 февруари, но проверките ще продължат и след това. Оказва се, те не са от тази седмица.

"Контрол трябва да има и преди е имало такъв, обаче сега се направи специализирана полицейска операция, с която контролът да бъде по-засилен, така че гражданите, които казват, че не са запознати с тези промени, вече са запознати", коментира инспектор Панталей Дамянов от "Регистрация на превозни средства и водачи".

На глоба подлежат и газови бутилки с изтекъл експлоатационен срок, който обикновено е 10 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И е по- икономично, и по - чисто от търалясника ти на нафта. За седем години 10 хилки икономия.
73
9
 
0
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 4 години
Аууу тия с бомбите в кочините вият на умрело. Те ви са икономия - тук талонче, там прегледче за газова, филтърче, маркученца, мембранка, изпарителче, настройки, надници на газаджия, присецване, придръпване - сташната далавера. Направо не знам как *** си мисли че на газ му е по-евтино, като освен горивото другото не го брои.Само ако се минават над 20000 км на година има някаква реална иконмия, а такива не са много в бг, като изключим бакшитата
72
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А също тази година има/ще има огромно струпване за 2 млн.и 300хил.души заради личните документи. Няма ли да се удължат поне сроковете, заради епидемията. Няма ли мислещи хора в управлението/администрацията. Това струпване може да се окаже доста опасно. Хора мислете за здравето си. Даже по-добре глоба, отколкото на апаратно дишане в болницата.
71
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И точно сега по време на коронавируса е моментът за голямо струпване на хора. *** ли са чиновниците??!! Вирусът не подбира политици/шефове/подчинени/чиновници и е опасен, защото е БЕЗСИМПТОМЕН, колко пъти да ви го казва СЗО???
70
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Идва лято хората имат любовници, яхти, ходят по скъпи почивки. Тва струва пари. От къде пари, ами от вас!
69
0
 
0
 
! Отговори
Г.Иванов преди 4 години
До анонимен : Имам вписано гориво втечнен газ в големия си талон и това е от 2015г но на малкия талон никъде това не е отразено ,на малкия талон няма такава точка за тип на горивото изобщо .Това се отнася за онези малки талони които не се от две части и се сгъват като тези след 2018
68
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Г. ИвановПо повод малкия талон - и там се отразява промяната, нещо не сте информиран достатъчно.
67
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЗнаещДа, няма дя споря, гражданите винаги са виновни!
66
1
 
6
 
! Отговори
Г.Иванов преди 4 години
Вчера изкоментирах ,че въпросната промяна за втечнен газ като допълнително гориво никъде не е отразена на малкия талон .В този ред на мисли как точно ще се доказва тази промяна на всяка проверка от КАТ ,това означава на всяко спиране от КАТ те сами да си правят нужната справка по данни от големия талон ,или се надяват да караме с двата талона едновременно .Най вероятно след две години пак да се наредим на опашките за да се променят данните и в малкия талон и хоп нови 26лв в касата на КАТ
65
0
 
9
 
! Отговори
Ставро преди 4 години
Побърка хората тия и д иоти.Също като и при смяната на лични документи давай всички накуп.Номерата на колите примери безброй.В Гърция още карат с номера от соца.
64
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Побъркаха народа вече. Ами тези преди 2014 година които са регистрирани като коли на бензин и газ пак ли глоба. По колко пъти ще ги регистрираме и чекаме пред КАТ на опашки. Глобите никога не са решавали проблеми на бюджета , особенно в такива случаи.
63
2
 
3
 
! Отговори
Знаещ преди 4 години
До Нина Георгиевазащото не си представила нужните документи, за да удостовериш че имаш монтирана такава в лицензиран сервиз
62
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Както винаги всички чакт до последния момент и сега се оплакват че имало опашки и ставало бавно!Хем ги мързи искат да минат метър възможно най-дълго хем после държавата им виновна ме не може да поеме наплива им.
61
0
 
26
 
! Отговори
Нина Георгиева преди 4 години
А защо тогава КАТ през 2019 г издава фалшиви талони без да вписва газовите уредби?
60
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако не това друго ще намдрят за да ви вземат парите така е от години така и ще бъде.Спирали са ме и са ми показвали Държавен вестнук от 1969 г в които има наредба.Аз съм роден 1975 но несъм чел и сед това всички издания ама незнаенето не те оправдава.
59
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В талона пише GASoline! Трябва и на български ли да еКАТ да ме фане за ...
58
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докато има какво да ви вземат ще вземат. Каруцарите имат сума ти актове ама си карат.
57
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е луд които яде баницата а които му я дава.Вие сте гласували за тях а те гласуват закони за вас.
56
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да не забравите да гласувате за ГЕРБ те ви управят най добре.
55
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какъв е смисъла от това вписване на вида гориво в талона с какво на практика ще помогне за безопастността на газовите уредби, ако това са имали придвид когато са приели този мало.умен закон. Единственото което ще се получи, че пак ще изтупат чувала.