От ГЕРБ успокояват: Експертите на тол системата съдействат!

Пазарът на устройства конкурентен, без монопол
Обновена: 27 фев 2020 22:37 | 27 фев 2020 22:37, Веселина Йорданова
4

Тол системата ще действа от 1 март, но до 27 март ще има гратисен период, през който тежкотоварните автомобили ще могат да се движат без електронни (бордови) устройства за таксуване. Изминатото разстояние ще се отчита чрез маршрутни карти.

В "Денят ON AIR" депутатът от ГЕРБ Младен Шишков подчерта, че не става въпрос за отлагане на тол системата. 

Едно от притесненията на превозвачите е, че не знаят как да работят с трите вида устройства на тол системата - бордови устройства, маршрутни карти и GPS тракери.

"Когато си закупим нов GSM, ни трябва малко време да го настроим. Има силно изразена информационна кампания относно начините, по които може да се случи закупуването, ползването и всичко останало на трите вида устройства", коментира депутатът от ГЕРБ.

Той бе категоричен, че експертите от тол системата са готови да съдействат по всяко време на всеки, който има нужда от помощ. Шишков припомни, че бордовото устройство и услугите към него ще бъдат безплатни за превозвачите.

"Пазарът ще бъде конкурентен, не монопол. В процеса на конкуренцията този етап щеше да бъде достигнат, просто изпреварихме малко събитията. Националните доставчиците са четири, като двама от тях са подписали договор за тази услуга", обясни депутатът от ГЕРБ пред Bulgaria ON AIR.

Той допълни, че процесът е отворен, динамичен и не е еднократен, така че ще има възможност още фирми да се включат в тази дейност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
7
 
! Отговори
Анти-мафиот преди 4 години
Стига с тая ТОЛ с-*** бе некадърници, 2 години не може да заработи нормално, цялата ви ГЕРБава работа е такава! :(((
3
0
 
11
 
! Отговори
мак преди 4 години
Знаем ги вашите експерти, такива се трудят в нап, търг. регистър, в министерствата и къде ли не.
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ako ne kupuvat patna taksa, ste im streliame po gumite... :-)...neka si kupuvat novi gumi ....:-)...ili bilet za tovarnia vlak...:-)
1
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В България не се слагат експерти на подобни позиции. Слагат се калинки, които да бъдат удобни на този и на онзи. Заради това тази държава никога няма да просперира!