В България няма потвърден случай на коронавирус

Отрицателни са всички изследвани проби
Обновена: 27 фев 2020 08:50 | 27 фев 2020 08:29, Елка Василева
102
В България няма потвърден случай на коронавирус
Снимка: архив, БГНЕС

Няма потвърден случай на коронавирус в България.

В Националната референтна лаборатория вчера за COVID-19 са изследвани 9 проби на лежащо болни, настанени в лечебни заведения в Стара Загора, Хасково, Шумен, Варна и Бургас.

Всички те са отрицателни, съобщи Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Отрицателни са и всички проби, изследвани във Военномедицинска академия. В Националната референтна лаборатория са постъпили проби от Русе, резултатите от които ще излязат днес.

„Няма потвърдени случаи. Всичките, които са изследвани, засега са отрицателни. Има много пациенти, които са настанени като суспектни в цялата страна. Във ВМА за последното денонощие са настанени 14 човека, от които 4-ма чужди граждани - японец, португалец, италианец и египтянин. Останалите са българи, които са били свързани с рискови дестинация най-вече Италия. Те са с проявена клиника на вирусно заболяване - със зачервено гърло, кашлица, а двама – трима от тях са с пневмонии. Днес се очакват резултатите в ранния следобед“, каза на брифинг проф. Венцислав Мутафчийски, началник на ВМА и шеф на кризисния щаб.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
0
 
0
 
! Отговори
Гост преди 4 години
В Габрово се говори,че има болен върнал се от Италия. А по принцип в Габрово няма как да се заразите с коронавируса,защото габровци са стиснати и никой не си го дава. И не забравяйте,че всичко е в главите ни
81
0
 
0
 
! Отговори
Corona19 преди 4 години
ОДАВНА СИ ВЪРЛУВА !!!!!! ЩОМ СА ФРАШ БОЛНИЦИТЕ
80
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
нито престъпност, нито корона вирус има, само маймунека от Банкя и шайката престъпници от ГРОБ и НС
79
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДАЖЕ И КОРОНАВИРУСА ЗАОБИКАЛЯ СТРАНАТА РАДЕВ
78
2
 
1
 
! Отговори
dramaqueen преди 4 години
вече има
77
2
 
3
 
! Отговори
8 преди 4 години
Пак се реагира мудно ,със закъснение , хаотично .Личните лекари още нямат указания как да процедират !И винаги е така ! По тази причина не бяха спасени замръзналите над Карлово баща и син -реагира се едва на четвъртия ден .Ако бяха действали веднага снегът още не бише навалял и щяха да ги открият ! Някой да понесе отговорност за смъртта на тези двама млади българи ? Никой !Ние сме едно дехуманизиращо се общество от егоисти!
76
0
 
6
 
! Отговори
6 преди 4 години
Кунчев каза , че главното е лицата да се насочват към болница за лечение.Въпросът ми е как ще ги лекуват след като няма още открито лекарство за лечение от този вирус ? Куршум ли ще им леят ....?
75
2
 
2
 
! Отговори
д-р Петров преди 4 години
Почакайте малко голямата изненада.....или как ефективноста на пандемията за нула време ще убие стотици хиляди живеещи в БГ Една от опасностите е че корона вирусът не показва симптоми!!!
74
4
 
6
 
! Отговори
Др. Дариткова преди 4 години
Разбира се, че няма Коронавирус в България, с такова управление нещата са на 6! ГЕРБ - Видими Резултати!
73
3
 
3
 
! Отговори
NN преди 4 години
Дано да няма и се радвайте,че още няма,абе като чета коментарите се чудя какво искате, винаги да се наопаки на написаното или да има ,в случая поне не трябва!
72
2
 
11
 
! Отговори
ВАРНА преди 4 години
Като ти гледам умряла физиономии се чудиш как да продължиш да лъжеш .. Нещастншци
71
4
 
12
 
! Отговори
Спокойно преди 4 години
Както написах в няколко други теми, българите сме много бедни и никой не пътува никъде. Ако пътува няма социални контакти, а само бачка. Спокойно при нас нищо няма да стане. Не забравяйте, че масата хора едвам събира пари за малка почивка на морето.
70
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мутафчийски е пълен мишoк. Болницата му затова е в пълна разруха, въпреки че държавата налива толкова много пари в нея. Имат 2 операционни, които са добре направени и в тях оперират само наредени хирурзи, а не заслужили. Масова практика е да работят баща и син или баща и дъщеря в едно и също отделение и да прикриват взаимно непрофесионализма си. Дори пълния си цинизъм! Мутафчийски не им налага санкции, а ги поощрява такива. На пиедестал се издига лошото, цинизмът, простотията, лъжата...
69
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А запитвали ли сте се за простичкия въпрос - Зашо военен генерал е шеф на кризисния шаб? Не ви ли навява на мисълта, че това не е обикновен вирус от грипоподобните, а разработен за военни цели. Елементарно, Уотсън
68
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 71700 млн,но в една област, не в цялата страна масово,при нас ако Италия се беше сложила под карантина като провниция Хубей нямаше да стане това,което предстои. Ще мине Китай, ЕС по болни...
67
2
 
11
 
! Отговори
Скрий истината преди 4 години
Е как така около нас всички вече имат, а при нас само съмнения и отрицателни тестове. А сетих се той корона вируса е българин и няма да дойде при нас. Или господ е българин и си казва то тях техните политици ги убиват затова там няма да има корона вирус. Кой лъжете кажете истината че ставате за смях.
66
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И какво се е " справил" китай 700 милиона ПОД КАРАНТИНА, НИКОЙ НЕЗНАЕ КОЛКО СА ЗАРАЗЕНИ- ИЗЛЕКУВАНИ- УМРЕЛИ! НА КИТАЙСКИТЕ ЦИФРИЧКИ КОЙ НОРМАЛЕН ВЯРВА? КАТО ВИЖДАМЕ С ОЧИТЕ СИ КАКВА ЧУМА Е!
65
8
 
12
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Престанете да отклонявате вниманието на хората с незначителни неща. Кажете как върви следствието в Испания за къщата на Борисов в Барселона. Българския премиер е следствен, а корумпираните медии ни занимават с фалшиви новини.
64
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Италия е пълна с китайски роби,шият маркови дрехи в мазетата,та затова има доста болни-нали вируса е за тях...В САЩ също има доста болни...Тръмп ще ги излекува..
63
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо лъжеш мръсен комунистически пенсиониран теме,рутвоенен.Лъжещ народа си по време на криза с потенциал да зарази всички хора до 20-30 дни.Какви мерки взехте мър.льо Защо не запечатихте границите и не раздадохте на лекарите предпазно облекло,а продължавате да докарвате самолети от Юхан.Италия и от къде ли не с комуноидните ви крадливи синчета и дъщерички.Гнус пенсионирана вируса ще изличипърво вас и ще ви изчисти от тук цялата болнава старческа словоч от лъжливи и неграмотни комуноно п'расе.