След арестите структури на МОСВ се оплакаха: Има напрежение!

Екоминистърът Емил Димитров подкрепи служителите
22
След арестите структури на МОСВ се оплакаха: Има напрежение!
Снимка: МОСВ

Екоминистърът Емил Димитров проведе извънредна среща с директорите на регионалните структури на МОСВ. Поводът е създалото се напрежение в системата след проведените акции и задържания в някои от дирекциите.

Срещата се е провела по настояване на регионалните инспекции по околната среда и водите, Басейновите дирекции и националните паркове в страната, като в нея са участвали почти всички ръководители.

След срещата министърът обясни, че те са заявили, че са много притеснени, защото са обвинявани по много въпроси, включително узаконяването на водохващания, което не зависи единствено от МОСВ. Министър Димитров заяви пред директорите своята подкрепа за служителите.

"Работим под напрежение предвид създалата се ситуация", посочи Десислава Консулова, директор на Басейнова дирекция "Черноморски район" от името на своите колеги. Тя обясни, че промени в Закона за водите дават възможност до 27 ноември  т.г. за регистриране на всички незаконни сондажи, съобщиха от пресцентъра на МОСВ.

"Служителите са затруднени с обработката, защото има много постъпили заявления за регистрация на сондажи, които трябва да бъдат обработени. Ние реагираме и на всеки сигнал и предприемаме всички последващи административно-наказателни действия. Настоящата ситуация създава стрес в работата и на четирите басейнови дирекции, още повече, че персоналът, с който разполагаме, не е достатъчно голям. Напрежението се отразява, факт е, че текучеството на кадри в системата е голямо“, подчерта Консулова.

От името на регионалните инспекции директорът на РИОСВ – Смолян Екатерина Гаджева посочи, че служителите работят непрекъснато и събота, и неделя и се отзовават на всички сигнали. "Не знам дали има друг такъв държавен орган. Считам, че сме мотивирани и работим добре, защото това е кауза за нас. Правим го, защото си обичаме работата и знаем своята отговорност", каза тя.

И добави, че законодателството е огромно. "Имаме 14 специализирани закона, по които извършваме дейността си, 55 наредби, конвенции и директиви. В тази връзка молим за общественото доверие, защото считаме, че правим, каквото трябва", заяви Гаджева. Тя допълни, че по време на срещата са поискали законодателни промени от министъра, тъй като структурите са с числен състав между 20 и 40 души, който не съответства на ангажиментите им, а съботно-неделният и нощният труд не се заплащат.

Директорът на РИОСВ - Бургас Тонка Атанасова обяви, че по Черноморието има пречиствателни станции на частни собственици, които са си позволили да присъединяват големи юридически и физически лица, без да направят подобрение в съоръженията и да постигнат исканите емисионни норми за заустване. Така са се превърнали незаконно в частни ВиК оператори.

В същото време подобни съоръжения няма как да бъдат затворени, защото там отиват водите на цяло населено място. "Ако регионалната структура запечата такива пречиствателни станции, летният сезон ще бъде тотално провален", предупреди Тонка Атанасова.


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Siika Mileva, fakti, fakti, fakti....prozrachna informacia s fakti barzo, tochno, kratko, iasno ot vsichki bg darjavni slujiteli administratori i da stoiat pravi pred mikrofonite i kamerite na bg narod suveren, a ne da mi sediat i lejat po kresla, divani, tronove, luksozni stolove. Teater s dekolteta, makiage, mini jupi i jartieri si igraite u doma si. Seriozna delova angajirana rabota ili she vi stopirame zaplatite, fast shut out side.... sha ima i zdrav kotek...
19
0
 
0
 
! Отговори
Aron преди 1 месец
Оплакват се , но когато са давали разрешителни и са си затваряли очите защо не са се оплаквали ???. В същото време Министъра тихо мълком махна директора на ИАОС. ЗАЩО??? АМИ ТОЙ ИЗДАДЕ ВРЕМЕННИТЕ РАЗРЕШИТЕЛНИ ЗА ИЗГАРЯНЕ НА ОТПАДЪЦИ НА ТЕЦ БОБОВДОЛ ПЕРНИК И БРИКЕЛ. Казва се Георги Балчев . Вижте какви обществени поръчки е пуснал на страницата на . ИАОС.
Но всичко това неможе да се случи без знанието на зам. Министри Николай Кънчев и шефове на дирекции защо има чадър над тях??? Изобщо ВМРО !!!
18
0
 
3
 
! Отговори
Срам и резил преди 1 месец
След ареста на шефката на Басейнова дирекция-Пловдив, кадър на ВМРО, Ревизоро побесня и искаше да подаде оставка. Вчера спецпрокурорите арестуваха и обл.координатор на ВМРО, и него за НпС. Е.Д. и Шкембе войвода промърмориха нещо и си затраяха. Постъпиха като бай Ганю - първо изядоха "солта", сетне ядоха боя. Остава третата стъпка - да свалят гащите и публично да ги "онодат". Г-да от ВМРО, много сте страхливи! Опозорихте се!
17
0
 
5
 
! Отговори
ел техник преди 1 месец
Напрежението е свързано със съпротивлението и тока.
Съпротивлението е свързано с нежеланието да се спазват законите.
Тока е протичането на електроните междо две точки с различен потенциал, демек преминаването на средства от по-богати към по-корумпирани.
Та дами и господа, в крайна сметка е нормално да има напрежение, след като текат едни пари от А към В и не се спазва закона.
Край на урока по електротехника.
16
0
 
1
 
! Отговори
91115 преди 1 месец
Кога ще проверят кои автомивки използват питеййна вода в противоречие с разпоредбите?
15
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Замириса! На тези "тежкари" по често трябва да им проветряват панталоните!!!Всичките гадости във вэздиха, водата и почвите са със тяхното комплексно разрешително. На Тонка само Нефтохима и стига!
14
2
 
12
 
! Отговори
bonbon преди 1 месец
ДНЕС ,къде ви е статията,че Бойко е разследван от испанската прокуратура за пране на милиони евро?
13
3
 
3
 
! Отговори
Василев преди 1 месец
Хората в Перник нямат вода!!!
Агент Дийн Фигинс!ЦРУ!!!
12
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Pak glasuvaite za GERB !
11
2
 
9
 
! Отговори
Валентин Тодоров преди 1 месец
Всека алинея на тези 14 разрешителни закона,на 55 наредби,конвенцици и директиви е разрешителен режим с заложена възможност за корупция и с потенциално корумпуран чиновник следящ за прилагането й в добавка.Това нямаше да бъде така,ако имахме чисто забранителни,с ясни и директно произтичащи санкции за нарушаванете им закони.Но тогава и чиновниците биха били излишни.И повечето политици също.
10
1
 
11
 
! Отговори
Хахаха преди 1 месец
Бандюгите се оплакват, че Гешев може и тях да оправи. Смешни души.
9
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
да се оплакват, още лижете задника на мутрата и още се оплаквайте ***
8
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"" се оплакаха: Има напрежение! ""
...............
ТРЯБВА да има напрежение ... иначе се отпускате и започвате да мислите за глупости, другари чиновници !

крайно време е и вие да се напрегнете малко ...
7
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ahaaaa...vazduha paziat s kameri...da ne padnat arheologicheski arte fakti ot nebeto...-
6
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Gusin Emil Dimitrov, kva e taa black vada nasrede bolshoi sofrata, samo karavoda li vadite ot republikata?! I na kvo mirishe taa karavadichka?! Na bulgaristan gull li?! Ama kak miaza na urdek giol...a naokolo boll urdekler... :-)
5
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
A zasto niama tv iavni prozrachni konkursi za tesi bg darjavni vajni pozicii, po-malko vajni li sa ot muzikrantite kato lili ivanova, panaiot panaiotov i artizti kato t.lolova i dimetar rachkov?!
4
3
 
11
 
! Отговори
akud преди 1 месец
каракачанов май е лапал стотинки от пловдив :)
3
1
 
17
 
! Отговори
хахахахаха преди 1 месец
Срам нямат от прокуратура и полиция! Оставете ги да крадът на спокойствие!
2
1
 
12
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 1 месец
АМА , ТИЯ ЗА КВО СЕ ОПЛАКВАТ ,БЕ...??!!
..ЧЕ И ПРЕЧАТ ДА СПЯТ ЛИ...??!!

КАТО НЕ ИСКАТ "НАПРЕЖЕНИЕ" ---ОСТАВКА И..... ДА СИ СПЯТ У ДОМА!
1
3
 
27
 
! Отговори
Караянчева преди 1 месец
Какво напрежение може да има сред тези пладнешки разбойници,
след като всеки е "ял" толкова години . . .бял хляб !
Щом като ги е страх от Гешо, нека да си дадат оставките и излязат
на улицата . . .там ще се чувствуват отлично !