8 години по-късно: Оправдаха Гриша Ганчев за аферата "Захар"

Единствен присъда получи Милко Талев
2 мар 2020 13:48, Петя Славова
98
8 години по-късно: Оправдаха Гриша Ганчев за аферата "Захар"
Снимка: БГНЕС

Бизнесменът Гриша Ганчев бе оправдан от Специализирания наказателен съд. Делото срещу него тръгна преди 8 години, а обвинението бе за ръководене на организирана престъпна група за укриване на близо 700 000 лева неплатени данъци от продажба на захар от заводите на "Литекс Комерс" в Бургас и в Девня.

Гриша Ганчев беше оневинен и по още едно обвинение - за това, че е отправял смъртна заплаха на бившия директор на приходната агенция Красимир Стефанов.

Още по темата


Освен бизнесмена, без присъди останаха и сина му Данаил, както и още осем души, като единствено Милко Талев получи тригодишна условна присъда с изпитателен срок за 4 години. Обвинението срещу него бе за укриване на 200 000 лв. данъци.

Присъдата по делото от 2012 г., известно с акцията  "Захар" не е окончателна и може да бъде обжалвана в 14-дневен срок в Апелативния специализиран съд.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Господин Главен Прукорор Гешев, нещо да кажете по въпроса като виц и ще обясните как преди много години фирми на Гриша Ганчев измиха от дъжда хиляди тонове захар /продадена в магазинната мрежа/ и не бяха платени и мита ,данъци и прочие...
70
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички са невинни, те без да искат парите се появяват в офшорките и швейцарските им сметки. Пълно съвпадение даже ...Държавата цирк
69
1
 
11
 
! Отговори
Мунчовци с Шлемофони преди 4 години
Към Специализираната прокуратура:Може ли да ми обясните, как Вие, като Военни прокурори как се произнасяте по казуси, които трябва да са в компетенциите на Икономическа полиция и икономическа прокуратура???Кой Ви натовари с тежкото бреме на Военно-икономически прокурори??? - Кой Ви нарочи така и защо всички присъди са оправдателни, бе,
68
1
 
12
 
! Отговори
Мешеретата, най-висш преди 4 години
Ама Гришата не гледа, като обречен, даже напротив, а Нора Ананиева ед2а ли се почувствала засегната, след помилването им?!:)Тато си е свършил работата, известен е като Правешкият ......, ами останалите, какво казва Прокуратурата за тях???:)Мили Прости Българи, заслужавате си съдбата!!!
67
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Мунчовци с ШлемофониГледал съм записи от 1989г. Тато гледаше с такъв празен поглед, че не е истина.Първо беше изненадан когато обявиха че го отстраняват с пълно единодушие, после взе да гледа като обречен.
66
2
 
10
 
! Отговори
Мунчовци с Шлемофони преди 4 години
Питам Аз, как Гришата успя да разтопи при вноса на захар, над 70 млрд,лева, под Пролетния дъжд на Прехода, където ЗвенотоИкономическа полиция беше строго забранено(да му е против уроки на Прехода)???Къде отидоха тези 70млрд.лева, те поне няма как да са се разтопили, ако захарта от тях се е разтопила???Казусът Магнитски вълнува ли някого???
65
2
 
9
 
! Отговори
Мунчовци с Шлемофони преди 4 години
Знаете ли, че първото нещо, което направиха Генералите на Прехода, беше да премахнат ЗвенотоИкономическа полиция? В това звено,по Татово време, компетенциите бяха на Световно ниво, но като разбраха, че Тато ще е плашило за внуците на Номенклатурата, ако се стигне до Лустрация и разтуриха най-мощната разследваща структура в БГ, а после взеха да ви обясняват един файтон политически ***, какви жертви са били направени в името на България, за спасението й?!Пролетен дъжд за 70млрд.лв. в захар
64
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 57Явно съм ***, приеми че хората имат различно мнение от твоето, не дей се драпа толкова.Както виждаш, тука пишем без *** и тем подобни.Казах си мнението и за Божков и за Гриша Ганчев, това проблем ли е за теб...?
63
1
 
11
 
! Отговори
даа преди 4 години
"Милко Талев получи тригодишна условна присъда с изпитателен срок за 4 години. Обвинението срещу него бе за укриване на 200 000 лв. данъци.".Нека анализираме присъдата: Милко е ВИНОВЕН,защото има присъда,макар и условна,за УКРВАНЕ НА 200 000 ЛВ.ДАНЪЦИ. Значи може да укриеш данъци за стотици хиляди лева и да се отървеш с условна. Тогава как следващият Милко,Тилко или както ще се казва да го е страх да укрие данъци за стотици хиляди лева,като АКО ГО ХВАНАТ,ще го "осъдят" най-много с условна....
62
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 36Ха ха...на кого е давал хляб, на приближените ли му?Какво стана с "завода" му за коли или то се оказа едно хале за авточасти.Гришата си познава системата и кандидатстването за еврофондове, както и правилните хора.Сина му беше арестуван, разбра намека и всичко е наред.
61
1
 
14
 
! Отговори
Смех... преди 4 години
Никой не вярва в това правосъдие. Трябва да го поеме Кьовеши и тогава ще лежи където му е мястото...И после се чудим, защо българският народ е беден.
60
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 57 А бе ти малоууумен ли си, бе?))) Не говоря за Ганчев че е математик, а за тоя по- долу дето вика че от всеки човек в България Ганчев е откраднал 10 000 килограма захар. Това значи да има 70 милиарда Ганчев, само от захарната афера.)))
59
1
 
8
 
! Отговори
Спокойно преди 4 години
след още осем години, по-същата схема и система,ще бъдат оправдани,оневинени и възнаградени и останалите "честни бизнесмени",с които от сутрин до вечер започват новините,и пълнят с глупости главите!!!Някой обикновен,нормален човек вярва ли,че Божковци,Цветан Василевци,Банчеви,Стайкови ще бъдат осъдени реално,независимо от колко време стоят или висят из арестите???А Васил Божков и Цветан Василев ще бъдат върнати от чужбина на куково лято?!?
58
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Коментара ми беше за Божков!За Гришата, отдавна е в играта...просто е един от многото борци в криминалното подземие, с тази разлика че той оцеля.Да ме извинят хората които не са ме разбрали с предния коментар.
57
2
 
11
 
! Отговори
Ловешки небивалици преди 4 години
Гришата е просто борче от Спортната школа, скатано под крилото на Ананиева къде видяхте Висша математика в състоянието му, това да не ви е Божков с многото топки в Барабана?!:)
56
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименЕ и какво като е математик, да не би да сие направил състоянието с математика?Може и да е бил умен, но да оцелееш след 30г. демокрация и показни разтрели на мутри си е до познаване на правилните хора.Какво стана с ОАЕ или не искат да го връщат, защото ще им изкара кирливите ризи.
55
2
 
6
 
! Отговори
Питат ли ме де е Зор преди 4 години
Как се прави измама на Административно ниво:Повдигат се неаргументирани обвинения, които ще паднат, само, че Държавата винаги плаща точно до стотинката всички неустойки и вреди, настъпили поради превишаването на правата си, а вредите с помощта на държавата могат да бъдат силно преувеличени!:)Подписват се договори от страна на държавата, с които целта не е да се постигне изпълнение на държавна поръчка, а да се пристъпи към обезщетяване на ответната страна, поради неизпълнение на договор от държ
54
1
 
6
 
! Отговори
Данакоплатец преди 4 години
След осем години ще оправдаят Божков и ние ще трябва да плащаме както сега ще се случи и както става обикновено с тези ненормални и незаконосъобразни арести и проява на еднолична власт ще ни съдят и в международни съдилища и пак ние обикновените хора ще плащаме. До кога?
53
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Обаче българинът е уникален. Тоя го краде яко, нашият се радва - "създаде олимпийски медалист по борба!". Няма такъв народ, наистина.
52
2
 
4
 
! Отговори
Пролетен дъжд с навл преди 4 години
До АнонименГанчев е палето на Нора Ананиева, а там са Б.С.П., ама Льотчика, той вероятно безплатно е избран от Народа, но иначе са във вечна опозиция с Г,Е,Р,Б,, ама какво толкова ги помиряване всичките тези години, като виждаме,че Банкянския тарикат за под милиард на година пазарлъци и отстъпки не прави, така че за последните 10 години, само към Г,ЕР..Б трябва да са 10млрд., ами Норчето, ами Б.С.П. Аристократите без трудов опит???