8 години по-късно: Оправдаха Гриша Ганчев за аферата "Захар"

Единствен присъда получи Милко Талев
2 мар 2020 13:48, Петя Славова
98
8 години по-късно: Оправдаха Гриша Ганчев за аферата "Захар"
Снимка: БГНЕС

Бизнесменът Гриша Ганчев бе оправдан от Специализирания наказателен съд. Делото срещу него тръгна преди 8 години, а обвинението бе за ръководене на организирана престъпна група за укриване на близо 700 000 лева неплатени данъци от продажба на захар от заводите на "Литекс Комерс" в Бургас и в Девня.

Гриша Ганчев беше оневинен и по още едно обвинение - за това, че е отправял смъртна заплаха на бившия директор на приходната агенция Красимир Стефанов.

Още по темата


Освен бизнесмена, без присъди останаха и сина му Данаил, както и още осем души, като единствено Милко Талев получи тригодишна условна присъда с изпитателен срок за 4 години. Обвинението срещу него бе за укриване на 200 000 лв. данъци.

Присъдата по делото от 2012 г., известно с акцията  "Захар" не е окончателна и може да бъде обжалвана в 14-дневен срок в Апелативния специализиран съд.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
49-ти , абе човекът си е математик...к'во си говориш! Муахааххаа...
50
0
 
7
 
! Отговори
Пролетен дъжд с факт преди 4 години
20 години да внасяш Пролетен дъжд и да го минаваш, като захар по фактури, си е доста по-голяма сума, защото за този период има само двама вносители за цяла България!!!:)Така, че няма нужда от Висша математика, за да се разбере, че са взети на глава от населението по 10 000 кила!!!:)Ама Народа е ***, държавата слаба, а кучетата си лаят - забавлявайте се, безобидни сте, но на Коледа и вас могат да ви зарадват, ако се случи Чудо и подхвърлят огризките!!!:)
49
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 35Божков наистина си беше голяма работа, може би затова се отнасяше пренебрежително.Не че сега не е милиардер, но му намериха цаката конкурентите.
48
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
от 48 до 44 не знаех, че ганчев има 70 милиарда лева само от захарните афери.)))Добре че ме светна!)))
47
1
 
3
 
! Отговори
до 44 преди 4 години
Ти голям математик излезе, бе кавалино- оказва се според теб, че от 7 милиона души в България е свил Ганчев по 10 000 лева от човек( килото на захарта е толкова- 1 лев) което прави 70 милирда лева! Муахаахаха..скрий се бе мишкааа малоумнаааа.)))
46
1
 
7
 
! Отговори
Намери си Джи-точкат преди 4 години
До Гриша Ганчев:Отбора е за да си препереш паричките, Агитката е за да страху2аш селото, а колата стои на включен двигател, без да се гаси и е бронирана, защото всичко е до време, като вървиш срещу интересите на Народа си, но като разчитате на Военните прокурори на Прехода, които получиха възбрана да се произнасят по присъди в БГ, ще си мислите, че ще сте безсмъртни, но на Коледа се случ2ат чудеса!!!:)
45
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
45, Споменатите от теб, плюс Ганчев, са за затвора всичките.
44
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 42 Че ти сега тръгна Ганчев ли да обвиняваш, че сме на това дередже народа?А кажи тогава за милиардерите Божков, Костов, Доган, Тиквата, Първанов....Що не ги споменаваш тия?
43
1
 
5
 
! Отговори
Д.Д,С. Афери 80% БВП преди 4 години
На Българина, като му говориш, че някой го краде с милиарди, и той понеже не може да смята и се свива, не задава въпроси, но ако заговориш как Гришата е откраднал на глава от населението на Р.България по 10 000 кила захар и той ще се сети за размера на кредитите си и ще почервенее от яд, но Специализираната прокуратура съставена от компроментирани военни прокурори не иска да разбунва мозъчноте клетки на Народа си и го приспива с липса на всякакви присъди, а за липсващата захар е виновен Пр,Дъжд.
42
4
 
5
 
! Отговори
Гриша Ганчев преди 4 години
Каскет, ти къщичка за птиченца правил ли си някога?А знаеш ли как се строи стадион?А как се създава и поддържа отбор?
41
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 38 От твоя ли залък взе? От кои е взел хляба, бе? Да не е окрал някой?Да - всички нас. Въртеше червените пари (взети от народа) на баба ти Нора Ананиева, подпомаган и от Гоце Първанов. Пък ти си мисли, че ги е изкарал само с мозък и честен труд. Аман от превъзнасящи се по разни мутри, дето го играят благодетели.
40
0
 
3
 
! Отговори
Как се стопи захарта преди 4 години
Каскетите от Пийки Блайндърс си казаха тежката дума в държавата на Тиквун!!!:)
39
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 38 От твоя ли залък взе? От кои е взел хляба, бе? Да не е окрал някой?
38
1
 
5
 
! Отговори
Мунчовци с Ллемофони преди 4 години
Гришата, дори не е вкарвал стоките, а само е декларирал внос, там се криеше измамата с Д.Д.С., ама кой да разследва в държавата на вечно Изненаданите Гл.у.па.ци?!Големите компании, постоянно имаха преразход на захар в прозиводствата си, в хиляди тонове, а това са милиарди левчета без потене и така 20 години..., а това не се одитираше, защото захарта е най-евтина и като чадърът е на Правителствено ниво, през Гришата до Синдикатите и ум да ти зайде...:) :) :)
37
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гриша Ганчев даваше хляб на хиляди хора чрез заводите сиА на колко хиляди ли е взел от залъка тоя?
36
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гришата може да е всякакъв, но го уважавам заради това, че взе под крилото си Армен Назарян и той стана след това такъв какъвто стана!
35
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гриша Ганчев даваше хляб на хиляди хора чрез заводите си, а Тиквата искаше да го унищожи тогава. Е, успя донякъде но не напълно. Милиардер от неговия ранг не можеш да го стъпчеш напълно.
34
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ганчев преди няколко години- точно като започна това дело срещу него беше гостувал на Сашо Диков и след това и на Цветанка Ризова и им обясни как се вкарват стоки без мито в Държавата, ама те и двамата толкова не са наясно с това, че го гледаха като бухали.
33
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГГ беше един от първите ударени, но, за разлика от Божков, бързо схвана намека и сега е послушен, та послушен.
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 24 Той Ганчев заради спечеленото дело можеше да иска компенсация от морално естество, но едва ли ще иска няколко хиляди лева от държавата, които са му джобните за деня. Човека е над нещата...